Hlavní obsah

Čeští herci s bujnou kšticí: Jak vypadali před dvaceti lety a komu vydržely kadeře dodnes

Foto: Jakub Stadler / MAFRA / Profimedia

Foto: Jakub Stadler / MAFRA / Profimedia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herci, kteří excelovali už před padesáti nebo dvaceti lety a svými hereckými výkony nás těší dodnes. A nejen jimi! I svými kadeřemi, které jim už sice prošedivěly či dokonce zbělaly, ale to těmto mužům na charismatu nic neubralo. Souhlasíte s námi?

Článek

Mají hodně společného. Kromě toho, že skoro všichni dnes hrají v kriminálních seriálech a byli slavní už na začátku své herecké kariéry, zrají jako víno. A nejen profesně, ale i svou image a bujnou kšticí. Komu kadeře vydržely?

Ondřej Vetchý

Pamatujeme ho jako kudrnatého zbrklého čerta Janka v hodnosti vraníka z pohádky S čerty nejsou žerty nebo pilota Františka Slámu z Tmavomodrého světa s patkou na stranu. Nyní vídáme Ondřeje Vetchého spíše v roli otců, ale hlavně policistů. Naposledy se objevil na televizních obrazovkách v minisérii Docent. Od svých „čertovských“ let zmužněl a kadeře trochu přistřihl, ale stále je idolem mnoha žen. Schválně, hádaly byste mu 60?

Foto: Lumír Schulz / MAFRA / Profimedia, Marek Patek CNC Profimedia

Zleva: Herec a rodák z Vysočiny před dvaceti lety a dnesFoto: Lumír Schulz / MAFRA / Profimedia, Marek Patek CNC Profimedia

Jiří Bartoška

Jiří Bartoška patří přesně k těm mužům, kterým vrásky a šediny přidaly na charisma i sex-appealu. Nikdy neměl o pozornost žen nouzi, dokonce se mu kdysi přezdívalo český Delon. A přestože měl zhruba před devíti lety období, kdy o vlasy přišel v rámci léčby rakoviny mízních uzlin, už má zase hřívu. A elánu má ve svých pětasedmdesáti opravdu na rozdávání.

Foto: David Kundrát / CNC / Profimedia, Profimedia.cz

Jiří Bartoška přidal ke své pověstné patce i plnovous a musíme říct, že šediny mu opravdu slušíFoto: David Kundrát / CNC / Profimedia, Profimedia.cz

Martin Dejdar

Je to přesně třicet let od jeho první životní role ve filmovém muzikálu Šakalí léta, ale od té doby se kudrnatý sestřih herce Martina Dejdara nezměnil. Když tedy nebudeme počítat jeho nezapomenutelnou postavu Ozzáka v sitcomu Comeback, kde jsme ho vídali s dlouhým hárem, to byla ale paruka. Nyní ho můžete sledovat v televizi v roli vrchního komisaře v kriminálním seriálu Specialisté.

Foto: Kundrát / CNC / Profimedia, Profimedia.cz

Zleva: V 90. letech byl Martin Dejdar ikonou televizní zábavy, nyní hraje šéfa policejního odděleníFoto: Kundrát / CNC / Profimedia, Profimedia.cz

David Prachař

Kudrnatými vlasy se vždy pyšnil i známý český herec David Prachař, syn českého herce Ilji Prachaře a také otec zpěváka a herce Jakuba Prachaře. I jeho můžete vídat v seriálu Specialisté, kam se vrátil po čtyřech letech. Kromě kadeří mu vydržel i herecký talent, a tak získal cenu Thálie za mimořádný mužský herecký výkon roku 2006, a to za roli v monodramatu Novecento (Magické piáno), které uvádí pražské Divadlo Viola.

Foto: MICHAL ŠULA / MAFRA / Profimedia, Jakub Stadler / MAFRA / Profimedia

Zleva: David Prachař v roce 2007 při převzetí Thálie a v loňském roce obdržel ve Švandově divadle Cenu divadelní kritiky za rok 2021 Foto: MICHAL ŠULA / MAFRA / Profimedia, Jakub Stadler / MAFRA / Profimedia

Miroslav Hanuš

Vynikají divadelní a filmový herec a režisér Miroslav Hanuš, který v květnu oslaví 60. narozeniny, se vryl do povědomí diváků skvělým výkonem v seriálu Případy 1. oddělení, kde ztvárnil roli majora Korejse. Jeho nepoddajné kadeře jsou nyní sice bělejší, ale rozhodně se mu po vlasech stýskat nemusí. Jen je prý fuška je upravit.

Foto: ČTK / Peška Stanislav, Profimedia.cz

Zleva: Tady sice není rozdíl dvacet let, ale i tak je vidět, že byl herec Miroslav Hanuš vždy vlasáč. Na fotce vlevo je v roce 2011, kdy se podílel na velmi úspěšné divadelní hře Naši furianti a druhá fotka je z loňského srpna na představení třetí řady seriálu Případy 1. odděleníFoto: ČTK / Peška Stanislav, Profimedia.cz

Načítám