Hlavní obsah

Hynek Čermák i Robert Jašków: Herci, do kterých byste neřekli, že hrají v muzikálu

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je jednou z tváří pražského Dejvického divadla, často obsazovaným filmovým hercem a nyní i muzikálovou hvězdou. Hynek Čermák, který dnes slaví 50. narozeniny, září v novém muzikálu The Bodyguard. Kteří další herci, do nichž byste to neřekli, se také prosadili v kombinaci herectví a zpěvu?

Článek

Znáte ho z komedie Hádkovi, Prvok, Šampón, Tečka a Karel či Špunti na vodě. Rozhodně si ale poradí i s dramatičtějšími rolemi a drsnějším repertoárem, důkazem je například film Národní třída, Gangster Ka či minisérie Případ Roubal, kde ztvárnil sériového vraha. Hynek Čermák je rozhodně herec s velkým H, ale jedno byste do něj možná neřekli – zvládá i zpěv a účinkuje v muzikálech. Na druhou stranu, není sám!

Hynek Čermák

Hynek Čermák si z divadla či od filmu občas odskočí k muzikálu. Objevil se už v Elixíru života a v Excaliburu a nyní v březnu ho čeká premiéra muzikálu The Bodyguard, který vznikl na motivy slavného filmu Osobní strážce. Koho že tam bude Hynek Čermák hrát? Nikoho jiného než Kevina Costnera, osobního strážce Whitney Houston, kterou v českém podání hraje Eva Burešová.

Foto: Profimedia.cz

Je skvělý herec, ale poradí si i se zpěvemFoto: Profimedia.cz

Robert Jašków

Často je obsazován do rolí záporáků, ale jak sám říká, za život hrál asi víc klaďasů, jenže ti nejsou tak výrazní. Každopádně o tom, že je Robert Jašków skvělý filmový, seriálový i divadelní herec, asi nikdo nepochybuje. Že ale třeba v divadle Kalich už několik let vystupuje v muzikálu Krysař, kde hraje Osud, ví málokdo.

Foto: Profimedia.cz

Že válí v činohře, není žádná novinka. Ale v muzikálu?Foto: Profimedia.cz

Václav Vydra

Když se řekne Václav Vydra, každého asi napadne především Kameňák, kde hraje náčelníka Pepu. Anebo také oblíbený pořad o vaření Prostřeno, který moderuje se svou ženou Janou Bouškovou.

Ani jemu není cizí hudební žánr. Hrál například v muzikálu Lucie, větší než malé množství lásky, který vznikl z písniček kapely Lucie. Pravda, dostal tam menší roli, ale i tak si zazpíval. Nyní hraje v novém muzikálu Ondřeje Gregora Brzobohatého Slunce, seno, jahody!. Snil si prý o roli faráře Otíka, ale nakonec hraje předsedu JZD.

Foto: Profimedia.cz

I Václav Vydra má zkušenosti s muzikálemFoto: Profimedia.cz

Pierce Brosnan

Pierce Brosnan je samozřejmě především herec, velká filmová hvězda, agent 007 s povolením zabíjet. Ani on sám nemá rád, když se o něm mluví jako o zpěvákovi.

Nicméně, i když jeho pěvecký výkon v legendárním muzikálu Mamma Mia! nebyl nijak extra (sklidil za něj i nějakou tu kritiku), stejně byl nezapomenutelný a pěvecké nedostatky snadno dohnal svým charismatem a sex-appealem.

Foto: Profimedia.cz

Nezpívá kdo ví jak, ale přesto byl v muzikálu Mamma Mia! k sežráníFoto: Profimedia.cz

Jaromír Hanzlík

I Jaromír Hanzlík je v prvé řadě herec, a to více než skvělý. Jen namátkou z jeho nejlepších rolí – doktor Mráček z komedie Jak utopit Dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách, traktorista Honza z Léta s kovbojem, ukřičený Pepin z Postřižin.

Ale v roce 1973 se Hanzlík popral i s pěveckou výzvou. Přijal roli císařského šenka Peška v dnes už legendárním muzikálu Noc na Karlštejně. A i když to není žádný zpěvák, jeho hlas ve filmu zní dobře.

Foto: Profimedia.cz

Hanzlík se se zpěvem v Noci na Karlštejně popral se ctíFoto: Profimedia.cz

Richard Gere

Foto: Profimedia.cz

V muzikálu ChicagoFoto: Profimedia.cz

O Richardu Gerovi se obecně ví, že má poměrně slušné pohybové nadání. Že je pro něj tanec celkem hračka předvedl například po boku Jennifer Lopez ve filmu Smím prosit? Ale zpívat moc neuměl a traduje se, že právě kvůli tomu přišel o roli v legendárním muzikálu Pomáda. A vypadá to, že mu to opravdu vadilo a rozhodl se s tím něco udělat. Začal na sobě pracovat a zpívat se naučil, což se zúročilo například v roce 2002 v jednom z nejslavnějších filmových muzikálů Chicago, který získal hned šest Oscarů, a sám Gere si odnesl Zlatý glóbus za nejlepšího herce.

Reklama

Načítám