Hlavní obsah

Fešák Hubert slaví 75. narozeniny. Karel Heřmánek a další herci, kteří zrají jak víno

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Nejsou to žádné vycházející hvězdičky, ale pánové ve zralém věku se spoustou zkušeností. A stále srší elánem, energií a nechybí jim ani sexappeal a šarm. Jeden z nich, herec Karel Heřmánek, dnes slaví 75. narozeniny. A co další fešáci 70+?

Článek

Známý filmový i divadelní herec Karel Heřmánek dnes sfoukne na dortu 75 svíček. Hádal by mu to málokdo, pořád má šarmu a energie na rozdávání. A rozhodně není sám! I tihle pánové 70+ strčí leckteré třicátníky do kapsy!

Karel Heřmánek (75)

Největší popularitu zaznamenal v 80. letech. Koneckonců, kdo by odolal šarmantnímu Fešáku Hubertovi (1984) či Luciferovi z pohádky S čerty nejsou žerty (1984)? A stejně skvělý byl i je také na divadelních prknech. Roky hrál v Divadle Na zábradlí, když se v roce 1990 scéna rozpadla, založil si vlastní divadlo. Nazval ho Divadlo Bez zábradlí a dlouhá léta byl jeho principálem, teď ale divadlo vedou jeho dva synové.

Na důchod to u něj rozhodně nevypadá, šibalský úsměv, pronikavý pohled a charizmatický hlas mu zůstaly, jen černou kštici nahradilo stříbro. Ale fešák je Karel Heřmánek stále!

Foto: Profimedia.cz

Svůj hlas propůjčuje i animovaným postavám, mohli jsme ho tak slyšet například ve filmu Hledá se Nemo Foto: Profimedia.cz

Richard Gere (73)

Rozhodně to není ten mladý byznysman Edward z Pretty Woman (1990), ale po více než třiceti letech by srdce kdejaké ženy rozhodně získal. Charisma prostě nesouvisí s věkem a Richard Gere je toho důkazem.

Nebo že by za životní elán vděčil své o 34 let mladší manželce Alejandře Silvě, mediální poradkyni, vedle které se jednoduše stárnout, lenivět a pomýšlet na důchod nesluší?

Foto: Profimedia.cz

Nikdo nemládne, ale i po sedmdesátce má Gere šmrncFoto: Profimedia.cz

Milan Kňažko (77)

Herecký talent prokázal nejen v televizi či ve filmu (například Dobří holubi se vracejí, 1988, Lidice, 2011, Rašín, 2018), ale i v divadle. V roce 2016 získal například cenu Thálie za roli Jona ve hře Shylock v Divadle Na Jezerce.

Herec má nejen charisma, ale i zájem o věci veřejné a úspěšnou kariéru v politice. Podepsal petici Několik vět, jako výraz nesouhlasu s komunistickým režimem vrátil titul zasloužilý umělec, je úzce spjat se Sametovou revolucí, spoluzaložil hnutí Verejnosť proti násiliu, působil jako ministr zahraničních věcí Slovenska a místopředseda slovenské vlády, byl také ministrem kultury.

Foto: TASR, Profimedia.cz

Kňažko by mohl charisma rozdávat a věk na tom nic moc neměníFoto: TASR, Profimedia.cz

Arnold Schwarzenegger (75)

Je jedno, zda jste fanoušky akčních filmů, nebo vás naopak svalnatí hrdinové moc neberou, jeho jméno určitě znáte. A jedno ikonické hvězdě akčňáků a slavnému Terminátorovi upřít prostě nemůžete: je neskutečně fit a takovou muskulaturu má málokterý třicátník, natož sedmdesátník!

Schwarzenegger se udržuje ve formě, jezdí na kole, sportuje a cvičí. A je to znát!

Foto: Profimedia.cz

Tyhle svaly by mu mohl závidět kdejaký mladíkFoto: Profimedia.cz

Jiří Bartoška (75)

Herec Jiří Bartoška vždy platil za jednoho z nejvíc sexy českých herců, po „Bárťákovi“ ženské letěly jak blázen. Těžko říct, zda okouzluje svým sametovým hlubokým hlasem, úsměvem, nevtíravým sebevědomím, jisté je, že své charisma s věkem neztrácí, naopak.

Optimismus a elán mu nevzala ani těžká nemoc, rakovinu mízních uzlin porazil v roce 2015 s grácií sobě vlastní. A dál exceluje na filmovém plátně –⁠ zářil například v komedii Teorie tygra (2016) nebo pohádce Anděl Páně (2016), ve snímku Havel (2020), loni v tragikomedii Zbožňovaný či Kurz manželské touhy. A stále ho rádi každoročně vídáme i ve funkci čestného ředitele filmového festivalu v Karlových Varech.

Foto: Profimedia.cz

Noblesa, inteligence, humor a šarm, nic z toho Jiřímu Bartoškovi nechybíFoto: Profimedia.cz

Jan Rosák (75)

Když se řekne Jan Rosák, každému se hned vybaví Videostop či Riskuj. A tak není divu, že právě tento moderátor vědomostních soutěží a kvízů se objevil jako moudrý otec Fouras v české verzi oblíbené Pevnosti Boyard. Na rozdíl od svého francouzského protějšku ovšem český mudrc působil mnohem svěžeji.

A stejně svěže působí tento pětinásobný držitel ceny TýTý za nejoblíbenějšího moderátora i v civilu. Rosák je velký sportovec, dlouho hrál fotbal, teď ho spíš najdete na golfu nebo tenisových kurtech. Moderuje v Českém rozhlase, stále hraje v divadle a jako důchodce se podle svých slov vůbec necítí. A nutno dodat, že tak ani moc nevypadá.

Foto: Martin Hykl / CNC / Profimedia

Rosákovi to pořád dost sekneFoto: Martin Hykl / CNC / Profimedia

Ovšem pozor, zrát jako víno neumí jen pánové. Důkaz? Susan Sarandon a ty druhé: Slavné krásky 70+

Reklama

Načítám