Hlavní obsah

Dům po Robinu Williamsovi na prodej. Táta v sukni v něm svým dětem vybudoval tajné chodby a pokoje

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Proslavil se jako Táta v sukni, jako otec, který s dojemnou urputností bojuje, aby mohl trávit čas se svými dětmi. A klidně se kvůli tomu převlékne za postarší chůvu. A milujícím tátou byl Robin Williams i ve skutečném životě. Na prodej je nyní jeho dům v San Francisku, kde nechal potomkům vybudovat tajné chodby a místnosti.

Článek

Je to už devět let, co svět obletěla smutná zpráva, že oblíbený herec a komik Robin Williams spáchal sebevraždu. Takhle tragicky skončil jeho boj s těžkými depresemi a závažnou degenerativní chorobou, jež ho děsila. „Robin ztrácel rozum a byl si toho vědom,“ popsala jeho rozpoložení v době před smrtí jeho tehdejší (třetí) manželka Susan Schneider.

Na realitní trh se nyní dostal dům, který je vzpomínkou na dobu, kdy byl herec ještě zdravý. A vypadá to, že jakým hravým a milujícím otcem byl v oblíbené komedii Táta v sukni, takovým byl i ve skutečném životě. Jeho dům v San Francisku, který si pořídil v roce 1991 se svou druhou ženou Marshou, se stal rájem nejen pro ně, ale také pro jejich dvě tehdy malé děti i pro komikova nejstaršího syna z prvního manželství.

Dům jako ráj pro děti

Vila v renesančním stylu v exkluzivní čtvrti Sea Cliff v San Fransiscu byla postavena v roce 1926 a manželé Williamsovi se ji rozhodli důkladně zrekonstruovat. Dům rozšířili, takže nyní má ve třech podlažích užitnou plochu 1018 metrů čtverečních. Přitom se veškeré úpravy snažili dělat tak, aby duch stavby zůstal neponičen. Zdobené lišty, široké prkenné podlahy z tvrdého dřeva, vzorované terakotové dlaždice a odhalené trámy – právě v tom se skrývá kouzlo tohoto domu.

Dojemný je především fakt, jak herec při rekonstrukci myslel na své děti. V době, kdy nemovitost koupil (bylo to po uvedení slavného rodinného filmu Hook Stevena Spielberga), byly dceři Zeldě dva roky a syn Cody byl miminko, navíc měl z prvního manželství ještě tehdy osmiletého syna Zaka. V domě tak na komikovo přání vznikly tajné chodby, jež spojovaly pokoje dětí, a další „tajné“ místnosti sloužící jako herny.

„Je to nádherný a šťastný dům. Prožili jsme v něm mnoho úžasných let zábavy, her a radosti,“ řekla magazínu Wall Street Journal Williamsova druhá žena Marsha, která nyní dům prodává. Jejich dva potomci, stejně jako Zak, jsou už dávno dospělí, a tak nastal čas, aby si zde své štěstí prožila jiná rodina.

Vše, co si můžete přát

Ten, kdo dům za 25 milionů dolarů (v přepočtu víc než 555 milionů korun) koupí, rozhodně získá snové sídlo. Má celkem 20 pokojů, sedm z toho jsou ložnice. Dechberoucí je i obrovská kuchyně a jídelna, kino s projektorem, bar z doby prohibice schovaný za dřevěným obložením nebo koupelna v japonském stylu, z níž je úchvatný výhled na slavný most Golden Gate.

Přidejte k tomu samostatný apartmán pro návštěvy, fitness centrum, lázně s finskou saunou, vinný sklep a nádhernou zahradu o rozloze 1600 metrů čtverečních a máte opravdu sídlo hodné královské rodiny.

Robin Williams má na svém kontě spoustu skvělých rolí, ale jeho převtělení do postarší chůvy je opravdu ikonické: Slavní muži v roli žen. Komu to nejvíc sluší?

Související témata:
Film Mrs. Doubtfire – Táta v sukni

Načítám