Hlavní obsah

Gondíková a Langmajer nebo Emma Smetana a Jordan Haj: Slavné páry, které se potkávají doma i v práci

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mít v rovnováze práci a soukromí je to, o co většina z nás usiluje. U mnohých slavných dvojic je hranice mezi tím, kde umění začíná a osobní život končí, nejasná. Vždyť se často v práci potkaly a nadále spolupracují. Znáte následující páry?

Článek

Co je v domě, není pro mě? Řekl kdo? Kombinovat profesní a osobní život je zcela běžné a pro umělce poměrně přirozené, protože žijí tak trochu jinak. Někdy pracují dlouho do noci, jindy mají dva měsíce volno a pak zbytek roku jedou bez pauzy, a navíc je jejich práce hlavně o emocích. Je fajn mít to s kým sdílet. Které české i zahraniční páry ze světa showbyznysu se potkávají na jevišti, před kamerou nebo ve studiu?

Emma Smetana a Jordan Haj chystají velký společný koncert, Veronika Arichteva a Biser Arichtev už spolu pracovali na třetím seriálu a Adéla Gondíková už dlouho hraje s Jiřím Langmajerem.

Emma Smetana a Jordan Haj

Křehká blondýnka, která žila dlouho ve Francii, Belgii a Německu, a český umělec izraelského původu tvoří pár od roku 2008 a velmi brzy měli jasno, že našli životní štěstí. Dnes jsou rodiči dvou holčiček a intenzivně spolu i pracují, jejich společnou vášní je hudba. Přitom Emma Smetana vystudovala politologii a dlouho pracovala v médiích, Jordan Haj zase studoval herectví na DAMU.

Nádherně jim to spolu ladí, jejich duety mají grády a jejich společné koncerty obrovskou energii. Velký koncert chystají na podzim ve Foru Karlín.

Veronika Arichteva a Biser Arichtev

Při práci na seriálu se poznali a další dva spolu od té doby vytvořili. Veronika a její muž Biser rádi vypráví historku, kterak roli do Vyprávěj nabídl režisér pro něj neznámé herečce a brzy jim bylo jasné, že jsou si blízcí. První republiku pak točili již jako manželé, O mě se neboj jako rodiče malého syna Luky.

Hrát pod taktovkou manžela je podle Veroniky náročnější. Protože chtějí předejít klepům o protekci, je na ni její muž přísnější než na ostatní. A ona zase, stejně jako doma, před kamerou s režisérem diskutuje. Mají veselo. V současnosti spolu budují nový domov.

Foto: Profimedia.cz

V poslední době Veroniku a Bisiho spíše než práce na filmech či seriálech zaměstnává nový dům, který si zařizujíFoto: Profimedia.cz

Sandra Nováková a Vojtěch Moravec

Herečka, která se proslavila už jako malá holčička v seriálu Bylo nás pět, tvoří skvělý tandem se svým mužem, režisérem Vojtěchem Moravcem. Výrazněji na sebe upozornili zejména dvěma filmy, Matky a Hádkovi, kde Sandra hrála a Vojtěch točil. Matky napsala Sandra s Vandou Zaplatílkovou, Hádkovi napsali manželé spolu. V současné době mají hned několik rozjetých projektů: seriály Na vlnách Jadranu (volné pokračování Pod hladinou) a Banáni.

Nehrozí jim ponorka? Určitě ne, jsou na sobě prý tak závislí, že by bez sebe nemohli být. Své ano si řekli vloni na premiéře Hádkových.

Adéla Gondíková a Jiří Langmajer

Pár tvoří od roku 2010, brali se v roce 2019. Pracovně se Adéla Gondíková s Jiřím Langmajerem potkávala dlouho předtím, než začali být partnery. Dnes o sobě mluví jako o životní lásce a společných pracovních projektů za sebou mají celou řadu, a to na divadle (Ani za milion! nebo Jo, není to jednoduché), ve filmu (Sezn@mka) i v muzikálu (Mamma Mia!).

Kirsten Dunst a Jesse Plemons

Poznali se během natáčení oceňovaného seriálu Fargo (2014-2023), kde hráli manželský pár, lásku ze střední školy. Kirsten prý už po dvou týdnech řekla kamarádce, že Jesse bude v jejím životě navždy. Svatbu měli v roce 2017.

Dalším společným projektem (kromě dvou synů) byl i snímek Síla psa, kde hráli manžele a oba byli nominováni na Oscara. Jesse byl pro roli rančera obsazen první a Kirsten mu to trochu záviděla, dokud Jane Campion (režisérka a scenáristka) neoslovila i ji - pro herečku to byl splněný sen.

Zendaya a Tom Holland

Jsou hvězdami mladé umělecké generace a jejich milostný příběh je dokonale hollywoodský. Poznali se při natáčení superúspěšného filmu o Spider-Manovi, ve kterém si Tom Holland zahrál Petera Parkera a jeho superhrdinské alter ego, tedy pavoučího muže, a Zendaya jeho kamarádku a objekt milostného zájmu MJ. A společně pak hráli i ve dvou pokračováních.

Z kolegů se brzy stali skvělí přátelé a pak i víc. Jsou ozdobou červeného koberce, je mezi nimi neskutečná chemie, a i když o svém vztahu mluví jen zřídka, nešetří chválou na umělecké kvality toho druhého. On ocenil, jak je pracovitá a profesionální, ona zase, jak Spider-Mana nehrál, ale doslova jím byl.

Načítám