Hlavní obsah

Jak nosit sako? Tradičně jako vévodkyně Kate, sexy jako Pamela Anderson, ležérně jako Hailey Bieber

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaro je v plném proudu, přes den už je příjemně teplo, ale ráno a k večeru může být zima. Proto je nezbytnou součástí nynějšího šatníku sako! Zahřeje, ochrání před klasickým jarním větříkem, sluší v podstatě každému, a navíc je neuvěřitelně univerzální. A takhle to se saky umí slavné dámy.

Článek

Křivák, džínová bunda a sako. To je taková svatá módní trojice, jež by vám v šatníku neměla chybět. Obzvlášť pak na jaře. Tentokrát se ale zaměříme na saka, která dávno nejsou jen kouskem z byznys šatníku či jakousi uniformou úřednic, ale univerzální módní záležitostí, s níž lze nakládat velmi originálně a hravě. Třeba jako tyhle VIP dámy.

Sexy Pamela Anderson

Foto: Profimedia.cz

Bývalá hvězda Pobřežní hlídky prostě ví, jak být sexy.Foto: Profimedia.cz

Pamela Anderson už nějaký ten pátek nepobíhá v červených plavkách po pláži a její éra sexy plavčice v ikonickém seriálu Pobřežní hlídka dávno skončila. Ale pořád ví, jak na to! Dokazuje to i tato odvážná kombinace průsvitného přiléhavého overalu a klasického elegantního černého saka. Chápeme, že na krajku má odvahu málokdo, ale berte to jako inspiraci, nikoli návod na kopírování.

Představte si to trochu jinak – černé sako ponechejte, doplňte ho klasickými černými kalhotami a průsvitný overal vyměňte třeba za průhledné body. Dokonalý sexy outfit vhodný na nejrůznější slavnostní události je na světě!

Extravagantní Cate Blanchett

Foto: Profimedia.cz

Originalita a nepřehlédnutelné sako, to je v kostce popis tohoto modelu Cate Blanchett.Foto: Profimedia.cz

Australská herečka Cate Blanchett to s módou umí a hlavně ví, co a kdy si lze dovolit. A je jasné, že na předávání cen Costume Designers Guild Awards v Los Angeles, kde se oceňují nejlepší filmové, televizní a jiné kostýmy, není nutné s extravagancí šetřit.

A tak si herečka oblékla opravdu nepřehlédnutelné, takzvané královské sako se špičatými rameny a řadou zdobných prvků. I v tomto případě jde hlavně o inspiraci, ale faktem je, že královská saka vyznačující se především výraznými knoflíky, zdobením rukávů v oblasti manžet a nejrůznějšími zdobnými aplikacemi jsou skvělým způsobem, jak dodat třeba i obyčejným černým kalhotám a basic triku nádech originality.

Ležérní Hailey Bieber

Foto: Profimedia.cz

Mladá modelka patří k těm, co v módě většinou netápou.Foto: Profimedia.cz

Je mladá, krásná, úspěšná a s módou si rozumí. Hailey Bieber umí kombinovat zdánlivě nekombinovatelné věci, nebojí se hrát si, být originální, zároveň má ale na běžné nošení ráda pohodlné kousky.

A jak vidíte, sako není nutné vždy kombinovat jen s klasickými a jinak elegantními kousky šatníku. Bílé tričko, trochu otrhané džínové kraťasy, ponožky, mokasíny a k tomu oversized sako spolu dokonale ladí a věřte, že v tomhle vám bude pohodlně a na jarní či letní procházky je to skvělá volba.

Odvážná Eva Herzigová

Foto: Profimedia.cz

Modelka má dokonalé nohy a nebojí se je ukázat.Foto: Profimedia.cz

Sako nemusí být vždy jen sako, snadno ho můžete proměnit i v šaty. Třeba jako modelka Eva Herzigová. A když si navíc obujete klasické lodičky a vše doplníte nějakým výrazným šperkem, je to model, v němž se nemusíte bát vyrazit ani na významnější společenskou událost.

Je pravda, že Eva Herzigová sáhla po hodně krátkém sáčku, což si jako majitelka nádherných štíhlých nohou může dovolit, ale na někoho by to přece jen mohlo být až příliš odvážné. Chybu ale neuděláte ani v případě, kdy v šaty proměníte sako v delší délce, nebojte.

Tradiční vévodkyně Kate

Foto: Profimedia.cz

Se saky to manželka prince Williama rozhodně umí.Foto: Profimedia.cz

Jestli má někdo saka jako povinnou výbavu, je to vévodkyně Kate. Královská rodina si na tradiční a klasickou módu potrpí, a tak je nemyslitelné sako ze šatníku vyřadit. A není asi třeba připomínat, že zrovna manželka prince Williama je v tomto směru více než zběhlá a se saky to skutečně umí.

Nosí je velmi často, nepotrpí si na žádné výstřelky, sází na naprostou klasiku. Tohle sako je jedno z jejích oblíbených, je od návrháře Alexandera McQueena a nosí ho opakovaně. Vy samozřejmě nemusíte vlastnit hned značkový kousek z dílny věhlasného návrháře, ale na druhou stranu – bílé a klasicky střižené sako rozhodně unosíte. K jakýmkoli kalhotám, džínám a klidně i šatům a sukním. Tohle z módy skutečně nevyjde a investice se vám určitě vyplatí.

Shanina Shaik v kůži

Foto: Profimedia.cz

Sako může mít mnoho podob, skvělé je i to v koženém provedení.Foto: Profimedia.cz

Na chladnější večery a dny je ideálním materiálem kůže, obzvlášť proti větru je to skvělý pomocník. Proto jsou v oblibě klasické křiváky, ale jak vidíte, i sako může být z kůže.

Australská modelka Shanina Shaik se toho nebála, dovolila si nejen sexy kožené sako, ale i opravdu velký výstřih. V kombinaci s kalhotami do zvonu, které se vrátily na módní výsluní, je z toho zatraceně žhavý outfit!

Reklama

Načítám