Hlavní obsah

Oděna v krajce, volánkové sukni i odvážném saku: Cate Blanchett je hvězdou červeného koberce

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Australská herečka Cate Blanchett (53) se od začátku letošního roku nezastavila. Propaguje film Tár, za který sklidila velké ovace i několik cen, a střídá tak jednu společenskou událost za druhou. Podívejte se, kde všude na červeném koberci během února zazářila.

Článek

Držitelka dvou Oscarů a několika Zlatých glóbů je považována za jednu z nejúspěšnějších hereček své generace – a navíc platí za módní ikonu. Styl Cate Blanchett je vytříbený, originální a fascinující. Při výběru rób na společenské akce nikdy nešlápne vedle a vždy skvěle vypadá také „v civilu“.

Právě teď se o herečce mluví v souvislosti s jejím úžasným výkonem v kontroverzním dramatu Tár. Ztvárnila renomovanou dirigentku a hudební skladatelku a již za to získala cenu BAFTA i Zlatý glóbus a je nominována na Oscara. Podívejte se, kde všude se objevila na červeném koberci během února a jak jí to slušelo.

Mezinárodní filmový festival

Hned na začátku února získala Cate Blanchett ocenění za výjimečný výkon na mezinárodním filmovém festivalu v americké Santa Barbaře. A vsadila na čistou eleganci v podobě asymetrických šatů stříbrné a černé barvy, které doladila černými kozačkami nad kolena na jehlovém podpatku.

Foto: Profimedia.cz

Asymetrické šaty pocházejí z jarní kolekce Louis Vuitton 2017.Foto: Profimedia.cz

Nominace na Oscara

Herečka se objevila společně s dalšími známými tvářemi, jako je třeba Tom Cruise, Steven Spielberg, Jamie Lee Curtis, Michelle Williams či Austin Butler, na slavnostním obědě umělců nominovaných na Oscara v Los Angeles. Na sobě měla třídílný oblek zlatavé barvy.

Foto: Profimedia.cz

Dokonalý pánský look od francouzské módní značky Lanvin.Foto: Profimedia.cz

Ceny BAFTA

Jak už bylo řečeno, jednu z cen BAFTA, které se předávaly před pár dny v Londýně, si odnesla i Cate Blanchett. A při této příležitosti herečka vypadala jako vystřižená ze slavného filmu Snídaně u Tiffanyho. Dorazila totiž v černých sametových šatech až na zem a podtrhla je nejen perlovými náušnicemi, ale i několika vrstvami perel v náhrdelníku.

Foto: Profimedia.cz

V sametových šatech Johna Galliana pro značku Maison Margiela vypadala Cate Blanchett úžasně.Foto: Profimedia.cz

Festival Berlinale

Cate Blanchett oslnila také na premiéře filmu Tár během 73. ročníku filmového festivalu Berlinale. Ohromující outfit se tentokrát skládal z černého roláku s holými zády a dlouhé volánové sukně několika barev z jarní kolekce 2018 Givenchy, kterou navrhla Clare Waight Keller (vytvořila také například svatební šaty pro vévodkyni Meghan). Herečka tuto úchvatnou sukni oblékla už na filmovém festivalu v Cannes v roce 2018.

Foto: Profimedia.cz

Dokonalý vosí pas podtrhl tentokrát široký pásek a celkový look dotvořilo velmi jemné líčení.Foto: Profimedia.cz

Cena Sdružení filmových a televizních herců

Jako božská diva vypadala Cate Blanchett v luxusních černých šatech, které kombinovaly flitry s krajkou, během 29. ročníku vyhlašování Screen Actors Guild Awards tedy Cen Sdružení filmových a televizních herců v Los Angeles. Pak už jen stačilo přidat šperky Louis Vuitton a podpatky z dílny značky Jimmy Choo a outfitu, který dokonale podtrhl klasickou siluetu, nebylo co vytknout.

Foto: Profimedia.cz

Šaty pro Cate Blanchett připravili v módním domě Giorgio Armani na zakázku, když upravili její staré flitrové šaty Versace a doplnili je o krajku.Foto: Profimedia.cz

Ceny v kostýmním designu

Cate Blanchett nechyběla ani na včerejší akci Costume Designers Guild Awards, kde se oceňují návrhy a zpracování kostýmů ve filmech, televizi, reklamách a dalších médiích. A herečka se nebála excelovat v odvážném saku se špičatými rameny, které zkombinovala s puntíkatou halenkou s vázankou a širokými černými kalhotami.

Foto: Profimedia.cz

Cate Blanchett byla v extravagantním saku nepřehlédnutelná.Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám