Hlavní obsah

Jak šel čas s Monikou Babišovou a Evou Pavlovou: Jak vypadaly zamlada, jejich svatby i dovolené

Foto: Michal Šula / Seznam Zprávy, Profimedia.cz

Foto: Michal Šula / Seznam Zprávy, Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Role první dámy není zákonem nijak ukotvena, tudíž neexistují žádné oficiální povinnosti, které by měla plnit. Koneckonců zkuste si vybavit, kolikrát jste za dvě volební období současného prezidenta viděli v akci jeho manželku Ivanu Zemanovou. Manželky dvou prezidentských kandidátů se ale zapojují poměrně aktivně.

Článek

Lze již nyní odhadnout, jaké budou v roli první dámy Monika Babišová či Eva Pavlová? Vzhledem k tomu, že první svého chotě ráda doprovázela na nejrůznější oficiální akce i v době, kdy byl premiérem (či ještě před tím), ani jako první dáma se asi nebude držet stranou. A ani druhá není žádná paní Columbová, veřejně projevuje svému muži podporu, během volební kampaně ochotně poskytuje rozhovory a vystupuje v médiích, takže i od ní se dá očekávat akčnější přístup k roli první dámy.

Jak to nakonec dopadne, se dozvíme v  sobotu. Zatím jsme se alespoň podívali, jak šel čas s těmito ženami, a co ze svého soukromí v průběhu let sdílely na svých sociálních sítích.

Láska Moniky a Andreje Babišových

Co se týče lásky, jsou mezi dámami jisté podobnosti. Obě mají za sebou již jeden nepovedený vztah, obě se se svými současnými manžely potkaly v práci a obě si je vzaly po dlouholeté známosti.

Monika Babišová se poprvé vdávala v devatenácti, ale manželství nevydrželo, prý kvůli manželově žárlivosti. V roce 1992 nastoupila jako sekretářka do Lovochemie, kde byl Babiš jedním z ředitelů. Ale vzít se nemohli, její vyvolený byl ženatý a rozvod se táhl velmi dlouho. Než byl oficiálně volný, stihla Monika porodit dvě děti.

Vzali se v roce 2017. Byla to opulentní svatba, s nejlepšími agenturami, které se postaraly o veškerou organizaci. Konala se na Čapím hnízdě, přišlo zhruba 200 hostů.

Láska Evy a Petra Pavlových

Příběh manželů Pavlových začíná podobně. Potkali se v roce 1985 na posádkové ubytovně v Prostějově, kde tehdy oba pracovali. Už tenkrát prý Evu Pavlovou na generálovi zaujal jeho knír, ale oba byli zadaní, a nic z toho tedy nebylo. Cestu si k sobě našli až o několik let později, když už byli svobodní.

Brali se v roce 2004, ale na rozdíl od Babišových byla jejich svatba na olomoucké radnici celkem obyčejná a civilní, i když pro manžele Pavlovy jistě stejně emočně silná jako pro manžele Babišovi.

Monika Babišová jako matka

Eva Pavlová i Monika Babišová vědí, jaké je to být matkou. A obě mají také zkušenosti s tím, jaké je to být nevlastní matkou.

Monika Babišová má s manželem dceru Vivien (narodila se v roce 2000) a syna Frederika (narodil se v roce 2004). K tomu má Andrej Babiš ještě dceru a syna z prvního manželství. Obě společné děti prý s rodiči tráví rády volný čas, jezdí na dovolené apod. Zejména starší Vivien je její velkou parťačkou.

Eva Pavlová jako matka

Eva Pavlová s manželem děti nemají, ale oba mají dnes už dospělé potomky ze svých předchozích vztahů. Ona má dceru a on dva syny. K tomu mají oba i zkušenost s rolí prarodiče – mají čtyři vnoučata. Paní Pavlová má ale ještě jednu zkušenost spojenou s mateřstvím – jednu dobu se ocitla v roli samoživitelky a sama řekla, že i proto, že ví, jaké to je, by se ráda v případě manželova zvolení věnovala v rámci charity především samoživitelkám.

Babišová a dovolená

K povinnostem první dámy patří i doprovázet prezidenta na zahraniční cesty, to však nemá s dovolenou nic společného. Naopak jsou to dny naplněné prací a plným programem. Kde ale Monika Babišová a Eva Pavlová rády odpočívají a jak vypadají jejich ideální dovolené? Zde se jejich preference výrazně liší. Ze sociálních sítí manželky předsedy hnutí ANO je vidět, že miluje dovolené u moře, v teplých krajích.

Pavlová a dovolená

Z profilu Evy Pavlové je naopak patrné, že má ráda přírodu, výlety po historických památkách, lyžování a dovolené na chalupě, kde tráví čas s vnoučaty. Zdá se, že razí heslo všude dobře, doma nejlíp.

Jaké zvíře má doma Monika Babišová

Obě dámy jsou pejskařky. Monika Babišová má dva pudlíky: Gigi a Izzy. S oblibou je zdobí mašličkami a obléká jim roztomilé psí hadříky. Na síti se podělila i o fotku z útulku, který s manželem při prezidentské kampani navštívila. Své dva mazlíky má ale přece jenom nejradši.

Jaké zvíře má doma Eva Pavlová

Pes manželů Pavlových se jmenuje Bob a je to stafordširský bulteriér neboli stafík. V rámci povolebních rozhovorů se sousedy Pavlových byla vyzpovídána paní, která se prý s panem generálem vždy ráda zapovídá během venčení.

Vánoce u Babišů

U Babišových mívají nádherně zdobený stromeček, u kterého se celá rodina fotí v krásných šatech, ale i vtipných vánočních čelenkách. Před pár týdny sdílela Monika Babišová fotku s kupou dárků, které balí pro děti ze sociálně slabých rodin. A takhle to vypadalo u nich doma.

Vánoce u Pavlů

V čem jiném by se mohli fotit Eva a Petr Pavlovi než ve flanelových košilích? Generál Flanel je přezdívka Petra Pavla a jeho přívrženci používají i na sociálních sítích hashtag #generalflanel, hovoří se dokonce o flanelové revoluci. Na slavnostní oblečení si na Štědrý den, alespoň ten loňský, tedy příliš nepotrpěli.

Monika Babišová jako první dáma

Jako manželka prezidenta by nebyla ani jedna nezkušená. Coby manželka ministra financí i předsedy vlády je Monika Babišová zvyklá na pozornost a vystupování na veřejnosti. Ale před prvním kolem prezidentských voleb nebyla příliš vidět. Když jí pak muž děkoval za podporu, stála mu již po boku. A nyní s ním cestuje po Česku a setkává se s voliči, i když se svěřila, že to není snadné. Jako iniciátorka založení Nadace Agrofert se věnovala samoživitelkám a hodlá v tom pokračovat, dále slibuje podporovat neziskovky, uvedla pro TV Nova.

Eva Pavlová jako první dáma

Eva Pavlová není ve vysoké diplomacii nováčkem, a dokonce se sama angažuje v regionální politice. Ale prezidentská kampaň je prý těžká, být denně na očích a pod drobnohledem není nic, po čem by toužila. S manželem působí jako sehraná dvojice, ruku v ruce bruslí na kluzišti i vystupují před voliči a odpovídají na jejich otázky. Pokud se stane první dámou, chce se věnovat hlavně problému samoživitelek a rodin obecně. Slibuje, že rozhodně nebude žádná paní Columbová, narážela při tom na manželku Miloše Zemana.

Anketa

Která z žen je vám sympatičtější?
Eva Pavlová
76,4 %
Monika Babišová
23,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 77014 čtenářů.

Reklama

Načítám