Hlavní obsah

Celebrity a jejich tropické ráje. Kdo vlastní ostrov?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Mnohé celebrity si skutečně nemusí lámat hlavu s tím, kam vyrazí na dovolenou. Mají v tom totiž dlouhodobě jasno. Vlastní soukromé ostrovy, které jim poskytnou perfektní zázemí pro relax i dovolenkové radovánky.

Článek

Luxusní auto nebo sídlo si může pořídit kdekdo. Ale svůj vlastní ostrov? Ten jen tak někdo nemá. Mezi celebritami je takových hned několik. Podívejte se, kdo v minulosti neváhal investovat do tropického ráje a jak hluboko do kapsy museli slavní údajně sáhnout.

Leonardo DiCaprio (46)

Ostrov Blackadore Caye v Karibském moři u Belize se slavnému herci zalíbil v roce 2004, když byl v tamní oblasti na dovolené, a rozhodl se ho koupit. Pořizovací cena ostrůvku, který měří na délku jen něco málo přes 3,5 kilometru, byla prý 1,75 milionu dolarů. Leonardo DiCaprio tam nechal vybudovat vily a bungalovy, které odpovídají nejvyšším ekologickým standardům. Herec je totiž známý svým bojem za životní prostředí.

Foto: Profimedia.cz, mapy.cz

Herec má rád procházky po pláži a dovádění v mořiFoto: Profimedia.cz, mapy.cz

David Copperfield (64)

Určitě by si ho zvládl i vyčarovat, ale kouzelník si ostrov koupil za peníze. Od roku 2006 mu patří skupinka jedenácti ostrovů Musha Cay v jižních Bahamách. Kouzelník měl za ostrovy utratit 50 milionů dolarů a následně investovat další desítky milionů, aby tam vybudoval luxusní letovisko. Na dovolené už tam mimo jiné byl herec Johnny Depp (58) nebo moderátorka Oprah Winfrey (67).

Foto: Profimedia.cz

Kouzelníkův ostrov není jen pouhou iluzí, ale skutečně existujeFoto: Profimedia.cz

Johnny Depp (58)

Sice jezdí i na ostrovy druhých, ale americký herec má i svůj vlastní. Představitel piráta z Karibiku z filmové série je od roku majitelem 2004 ostrovu v Karibiku. Jmenuje se Little Hall Pond Cay a je součástí Baham. Podle jeho slov jde o nejkrásnější a nejčistší místo, které kdy viděl. Uvádí se, že za tento ráj na zemi zaplatil kolem 3,6 milionu dolarů. S exmanželkou Amber Heard (35) tam v roce 2015 měli posvatební party.

Foto: Profimedia.cz

Bahamy jsou pro celebrity lákavou destinacíFoto: Profimedia.cz

Shakira (44)

Pozadu nezůstala ani kolumbijská zpěvačka s nezaměnitelným hlasem. V roce 2011 si spolu se zpěvákem Rogerem Watersem (77), který působil v kapele Pink Floyd, pořídila karibský ostrov Bonds Cay. Měl údajně stát 16 milionů dolarů. Bonds Cay zahrnuje pět pláží, několik vodopádů a nespočet půvabných lagun.

Foto: Profimedia.cz, mapy.cz

Zpěvačka má koupání ráda. Loni navrhla vlastní kolekci plavekFoto: Profimedia.cz, mapy.cz

Mel Gibson (65)

Zdá se, že první desetiletí jedenadvacátého století nákupům ostrovů přálo. Svůj kousek si pořídil i další americký herec. Od japonské firmy odkoupil za 15 milionů dolarů (jiné zdroje ovšem uvádí, že to bylo jen 9 milionů) vulkanický ostrov Mago, který leží v severozápadní části fidžijského souostroví Lau. Místo luxusního resortu se herec snaží žít co nejvíce v souladu s přírodou.

Foto: Profimedia.cz

Herec je tak trochu nervák, a tak má rád svůj klidFoto: Profimedia.cz

Eddie Murphy (60)

Cílová destinace Bahamy – ostrov si tam zakoupil i oblíbený herec a komik. Jmenuje se Rooster Cay. Díky své dlouhé a úspěšné kariéře si ho v roce 2007 mohl dovolit koupit za 15 milionů dolarů. Nachází se sice blízko hlavního města Nassau, přesto se ale může pyšnit nedotčenou přírodou. Hollywoodská star ho využívá pro klidné relaxační rodinné dovolené.

Foto: Profimedia.cz

Nedostatkem financí herec netrpíFoto: Profimedia.cz

Faith Hill (53)

Country zpěvačka si bahamský ostrov Goat Cay pořídila spolu s manželem rovněž zpěvákem Timem McGrawem (54) v roce 2003. Neuvádí se, kolik je stál, ale následně utratili ještě hodně peněz za jeho zvelebování. Na začátku letošního roku ovšem nabídli ostrov k prodeji za 35 milionů dolarů.

Foto: Profimedia.cz

Manželské dvojici bude asi chvíli trvat, než sežene kupceFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám