Hlavní obsah

Módní styl Danuše Nerudové: Co je její sázka na jistotu a do jakých experimentů se nebojí jít

Foto: PETR TOPIČ / MAFRA / Profimedia

Foto: PETR TOPIČ / MAFRA / Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednou jste moc, podruhé zase málo. Být ženou v politice stále znamená, že se musíte připravit na nálož kritiky za to, jak vypadáte, co nosíte, což s vašimi schopnostmi nijak nesouvisí. Své o tom aktuálně ví i prezidentská kandidátka Danuše Nerudová.

Článek

Když prohlásila, že jejím největším handicapem je to, že je mladá a krásná, strhla se lavina kritiky. Danuše Nerudová ale v dalších rozhovorech svá slova upřesnila – snažila se rozvířit debatu na téma, jak se veřejný prostor chová k ženám, protože i to je jeden z důvodů, proč jich je ve vrcholných funkcích stále poskrovnu. Bývalá rektorka Mendelovy univerzity dodala, že číst o tom, jestli máte velké zuby, uši nebo podbradek, je pro spoustu žen těžké. A ruku na srdce, pro mnohé pány by to bylo stejně nepříjemné, jenže těm se to, minimálně v takové míře, neděje.

Poslouchejme, co ženy říkají

Ačkoli musela ustát hejty týkající se zevnějšku, o jejích šatech se toho moc nenamluví. A právě to jí pravděpodobně vyhovuje. Prezidentská kandidátka se na svých stránkách ke svému oblékání vyjadřuje, otázky na módu jí nevadí, sama by ale byla raději, kdyby lidé především poslouchali, co ženy říkají, a neřešili, jak se oblékají. V tomto článku rozhodně nechceme redukovat Nerudovou jen na ramínko na šaty. Názory prezidentských kandidátů najdete zde. Jen ukázat, jak se její myšlenka velmi dobře odráží v jejích módních výběrech. Danuše Nerudová si šaty, ve kterých se objevuje na veřejnosti, vybírá pečlivě, vždy si ale dá záležet na tom, aby působila reprezentativně, střídmě a vkusně a aby její outfit neodváděl pozornost od toho, o čem hovoří.

Ví, co jí sluší

Oblečení, které by jí nepadlo nebo nelichotilo, jsme u ní ještě neviděli. Z módního repertoáru Danuše Nerudové je zřejmé, že ví, které střihy pro její postavu fungují nejlépe. Častokrát spoléhá na kousky, které zdůrazňují pas a příjemně kopírují siluetu. Eleganci vyznává i ve svém soukromém životě, důležité je pro ni ale také pohodlí. „Cítím se dobře v šatech, ale raději než lodičkami je doplním teniskami,“ prozrazuje bývalá rektorka s tím, že na oficiální příležitosti si samozřejmě podpatky obouvá.

O přeplněný šatník nestojí

Ačkoli se na ni ze všech stran upírá pozornost, odmítá kvůli tomu střídat jeden model za druhým. „To bych nechtěla dělat ani jako prezidentka. Občas mi někdo napíše, že se na fotkách objevuji ve stejných šatech, já ale ráda věci nosím, ne je jen nechávám viset ve skříni,“ popisuje Danuše Nerudová. Zároveň se chytře zásobuje módní klasikou, která jde s pomocí doplňků snadno obměnit.

Nebojí se barev

I když se nejlépe cítí v tlumených barvách a mezi své oblíbence by zařadila béžovou, umí z tohoto stereotypu vybočit. Výrazné odstíny ji jako světlovlásku vyloženě rozzáří, což dokládají například kobaltově modré šaty, které si oblékla na prezidentskou debatu.

Podporuje lokální značky

Inspirací může být Danuše Nerudová i v tom, že ráda podporuje tvorbu lokálních návrhářů. Nejčastěji si vybere u Lucie Kutálkové a její značky Leeda, Josefiny Bakošové, Hany Zárubové nebo u Timoure et Group. Pár kousků ale má i z druhé ruky a samozřejmě z konfekce.

Prezidentské volby 2023

Historicky čtvrtým prezidentem České republiky se v prezidentských volbách 2023 stal Petr Pavel. Generál ve výslužbě porazil v druhém kole poslance Andreje Babiše, a to při rekordní volební účasti přes 70 %. Inaugurace nového prezidenta proběhla 9. března 2023.

Reklama

Načítám