Hlavní obsah

Slavní otcové, kteří zůstali sami na výchovu dětí

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Zákeřná nemoc nebo nehoda – to jsou neradostné důvody, které způsobily, že následující slavní otcové zůstali na výchovu svých dětí sami. Je mezi nimi představitel Jamese Bonda i Dannyho z Pomády.

Článek

Zůstat sám nebo sama na výchovu dětí, když jste na to před tím byli dva, je nelehký úděl. Nevyhýbá se samozřejmě ani celebritám. Přečtěte si o slavných otcích, jejichž děti přišly o své matky příliš brzy.

John Travolta (67)

Populární herec to v životě neměl zrovna jednoduché. V roce 2009 zemřel jeho autistický syn Jett (✝16), když se na dovolené na Bahamách při záchvatu udeřil o vanu, a v roce 2020 svět opustila jeho milovaná žena Kelly Preston (✝57). Podlehla rakovině prsu. Herec tak zůstal sám na dvě děti. Dcera Ella Bleu (21) sice vzhledem ke svému věku už tolik péče nepotřebuje, ale syn Benjamin (11) je přeci jen ještě malý klučina. Travolta sdílel u příležitosti jeho narozenin na Instagramu společnou fotografii, ke které napsal: „Všechno nejlepší, můj překrásný chlapečku. Tvůj táta tě zbožňuje.“

Foto: Profimedia.cz

Celá rodina pohromadě v roce 2018Foto: Profimedia.cz

Pierce Brosnan (68)

Jeden z nejpopulárnějších představitelů Jamese Bonda také utrpěl ztrátu až příliš brzy. Jeho žena herečka Cassandra Harris (✝43) podlehla v roce 1991 rakovině vaječníků. Vychovávali spolu tři děti – Charlotte (✝41) a Christophera (49), které měla Cassandra z prvního manželství a herec je adoptoval, a společného syna Seana (38). Dlouhá léta je herec vychovával sám, ale na lásku nezanevřel. V roce 2001 se oženil s Keely (58), se kterou je dodnes a společně zplodili dvě děti – syny Dylana (24) a Parise (20). Hercův život ale už nebyl jen zalitý štěstím, dcera Charlotte totiž v roce 2013 zemřela na rakovinu vaječníků stejně jako její matka.

Foto: Profimedia.cz

Herec vyrazil se synem Seanem a dcerou Charlotte v roce 1992 na udílení Zlatých glóbůFoto: Profimedia.cz

Jan Hartl (69)

S osudem vdovce se musel vypořádat také český herec, kterého můžete znát mimo jiné jako zootechnika z filmu Vesničko má středisková (1985) režiséra Jiřího Menzela (✝82) nebo doktora z filmu Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka (2012). Své soukromí si herec velmi střeží a příliš o něm nemluví, ale víme o něm, že v roce 2007 zůstal po smrti své manželky sám na výchovu dvou dětí. Olga Škopková (✝40), která pracovala jako lékařka, podlehla rakovině.

Foto: Profimedia.cz

O soukromí Jana Hartla se neví téměř nicFoto: Profimedia.cz

Ladislav Štaidl (✝75)

Slavný hudebník, který letos v lednu podlehl komplikacím spojeným s onemocněním covid-19, si sice zpěvačku Ivetu Bartošovou (✝48) nikdy nevzal, ale měl s ní syna Artura (25). Když Arturova matka před sedmi lety spáchala sebevraždu tím, že skočila pod vlak, bylo mladému muži sedmnáct let. Smutná událost se stala v dubnu a on plnoletost oslavil až v říjnu. S otcem si bohužel užil jen pár společných roků a letos se stal úplným sirotkem.

Foto: Profimedia.cz

Artur Štaidl ztratil v relativně nízkém věku matku a o pár let později i otceFoto: Profimedia.cz

Liam Neeson (69)

Irský herec má podobný osud jako postava, kterou ztvárnil ve vánočním hitu Láska nebeská (2003). V něm se totiž po smrti milované ženy staral o malého chlapce. V reálném životě byl herec od roku 1994 ženatý s herečkou Natashou Richardson (✝45). Jenže ta v roce 2009 upadla při lekci lyžování a následně zemřela v důsledku krvácení do mozku. Herec tedy zůstal sám na dva syny, kterými jsou herec Micheál Richardson (26) a Daniel Neeson (25).

Foto: Profimedia.cz

Hereččin život ukončila nešťastná náhoda, zůstali po ní dva synovéFoto: Profimedia.cz

Michael Jackson (✝50)

Rodičem na plný úvazek byl také král popu. Na rozdíl od předchozích mužů si ovšem tento úděl sám vybral. Z krátkého manželství s ošetřovatelkou Debbie Rowe (63) měl dceru Paris (23) a syna Prince Michaela Jacksona I. (24). Manželství bylo jen účelové a určené k tomu, aby měl zpěvák děti. Nikdy spolu neměli sex a vydali se cestou umělého oplodnění. Po porodu byly děti podle domluvy svěřeny do zpěvákovy péče. Michael Jackson se posléze staral ještě o třetí dítě Prince Michaela Jacksona II. (19), kterho mu odnosila jako náhradní matka zdravotní sestra z Mexika.

Foto: Profimedia.cz

Michale Jackson si nechal děti odnosit náhradními matkamiFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám