Hlavní obsah

Nejvíc sexy superhrdinové: Chris Hemsworth jako Thor nebo Tom Holland jako Spider-Man

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou idoly malých i velkých kluků pro svou sílu a udatnost, o jejich mužném objetí sní malé i velké holky a pro filmové producenty jsou zárukou plné kasy. O kom je řeč? Přece o filmových superhrdinech. Asgardským bohem Thorem je od roku 2011 Chris Hemsworth, který nyní slaví 40. narozeniny.

Článek

Co čekáte od skvělého filmu? Měl by ukázat, že svět je stále v pořádku a dobro vítězí nad zlem, vyvolat emoce, pobavit, neměly by chybět propracované postavy, jejichž vztahy slibují dramatické scény. Není lehké dostat to vše do jednoho filmu? Ale právě ty superhrdinské často splňují většinu požadavků a patří k nejvýdělečnějším snímkům v historii. Slibují skvělou akční zábavu, efekty na nejvyšší úrovni a hvězdné obsazení. Kteří herci se stali superhrdinou a co museli pro roli udělat?

Chris Hemsworth: Thor

Na dortu sfoukne australský herec 40 svíček a pomáhat mu s tím budou určitě jeho tři děti a manželka. Představitel bájného Asgarďana Thora Odinsona přitom málem svoji životní roli nedostal a vyfoukl mu ji výrazně motivovanější mladší bratr Liam (hvězda filmů Hunger Games).

Superhrdinu nemůžete jen hrát, superhrdinou se musíte stát. Chris Hemsworth se kvůli roli boha bouří, blesků a hromů, které ovládá kladivem, dostal do životní formy - nabral 10 kilo svalů. A že si práci tak trochu nosí i domů, dokazuje také to, že vlastní hned několik Thorových kladiv. V poslední době ovšem Chris několikrát naznačil, že je možná čas se s hrdinou rozloučit a jít dál…

Foto: Profimedia.cz

Jeho Thor je drsňák a hláškař, bez něj by Avengers nebyli kompletníFoto: Profimedia.cz

Robert Downey Jr.: Iron Man

Herec, který málem celou svou kariéru zahodil kvůli drogám, se stal Iron Manem v roce 2008 a to mu změnilo život. Nejenže si královsky vydělal, ale stal se i jednou z nejvlivnějších hollywoodských osobností.

O tom, že je ten pravý pro roli génia Tonyho Starka, který si vytvoří oblek - létající vyzbrojené brnění - měl jasno především režisér Jon Favreau. Prý měl ten správný lesk v očích. Herec sice hodně zvažoval, zda tato ikonická, ale trochu jednotvárná role neovlivní jeho herecké schopnosti, ale nakonec se docela rád stal jedním z nejlépe placených herců současnosti. A upřímně? S jeho herectvím se nic zásadního nestalo, stále je skvělý, jak nyní dokazuje například ve filmu Oppenheimer, kde září jako filantrop Lewis Strauss.

Foto: Profimedia.cz

Když zjistil, že jeho zbraně hodlají využívat teroristé, málem ho to stálo životFoto: Profimedia.cz

Tom Holland: Spider-Man

Středoškolák Peter Parker se díky kousnutí jedovatého pavouka stal Spider-Manem. Tom Holland se jím stal díky konkurzu, ve kterém tehdy porazil 1 500 dalších mladíků. A ve svých 18 letech se stal nejmladším představitelem pavoučího superhrdiny, když se poprvé nasoukal do ikonického kostýmu. V čem je jeho kouzlo? Scenárista Stan Lee řekl: „Je to, jako bychom stvořili živou bytost, aby se stala Spider-Manem, a ukázalo se, že je to Tom.“

Kromě slávy přinesla role Hollandovi i životní štěstí, dal se během natáčení dohromady s kolegyní a hvězdou mladé generace Zendayou, která ztvárnila roli MJ. Prý došlo už na zásnuby, tak se necháme překvapit.

Foto: Profimedia.cz

Jedno kousnutí a život středoškoláka Petera se změnil k nepoznáníFoto: Profimedia.cz

Robert Pattinson: Batman

V roli Batmana se v průběhu let představilo mnoho herců. Jaký netopýří muž byl ten poslední, tedy Robert Pattinson? Mluví se o něm jako o emo-Batmanovi, protože pod maskou nosí oční make-up, do čela mu padá tmavá patka.

Herec se nejprve proslavil rolí upíra Edwarda ve filmové sérii Stmívání, poté přesedlal na úplně jiný typ filmů, a to na nezávislou tvorbu. A prý neustále sledoval, co se děje okolo postavy Batmana, kterou osobně považuje za klenot. Podivína a miliardáře Bruce Waynea, který coby Batman chrání Gotham City, vnímá jako temného rytíře, jenž má své vnitřní démony, a proměna v superhrdinské alter ego je něco jako terapie.

Foto: Profimedia.cz

Každý Batman byl díky svému představiteli jiný, ten Pattinsonův má temné oční stíny i dušiFoto: Profimedia.cz

Henry Cavill: Superman

Mezi herci, kteří ve filmové historii oblékli ikonický modro-červený kostým, je britský herec Henry Cavill tím, který zanechal nesmazatelnou stopu. Navíc miluje historické a fantasy filmy, mimochodem, jeho vysněnou rolí je Alexandr Veliký.

Cavill je pravý Superman: vypadá jako on, což nelze přehlédnout, má stejnou fyzickou konstituci jako komiksová předloha, skvěle hraje a co skalní fanoušci vítají, má herec i stejně pevný charakter. Rozhodně tedy není jen sexy tvářičkou, i když to, že vyhrává sexy ankety, mu nikdo za zlé nemá. Supermana pocházejícího z planety Krypton hrál již pětkrát, z toho jednou byl film přímo zaměřen na jeho příběh (Muž z oceli), nyní se zdá, že je čas jít dál, prý už je na roli příliš starý.

Foto: Profimedia.cz

Cavill snad ani nepotřebuje vycpávky ramen, neskutečnéFoto: Profimedia.cz

Načítám