Hlavní obsah

Hodiny zpěvu, fyzické vyčerpání i strach z bulvarizace aneb Když slavní hrají slavné

Foto: Tonda Tran / CNC / Profimedia

Foto: Tonda Tran / CNC / Profimedia

Reklama

Herci a herečky stojí během své kariéry před řadou výzev. Jednou z nich je i ztvárnění někoho, kdo skutečně žil. Oblíbeným námětem filmových tvůrců je zpracovat život hudebních hvězd.

Článek

Skutečné životní příběhy slavných zpěváků a zpěvaček jsou fascinující a filmoví tvůrci to moc dobře vědí. A proto o nich točí filmy jako na běžícím páse. Kteří herci a které herečky se během své kariéry převtělili do hudebních hvězd?

Austin Butler (30)

Teprve pár týdnů je v kinech snímek Elvis, v němž si krále rokenrolu zahrál americký herec. Elvise (✝42) ztvárnil skutečně přesvědčivě a ohlasy na film jsou veskrze pozitivní. Líbil se například i bývalého manželce Elvise Presleyho Priscille (77) nebo jeho dceři Lise Marii (54). Na filmovém festivalu v Cannes publikum výsledek dokonce ocenilo několikaminutovým potleskem ve stoje. Natáčení a tréninky Elvisových pohybů rozhodně nebyly jednoduché a poté, co byl film dotočen, skončil představitel hlavní role dokonce na jeden den v nemocnici, protože jeho tělo prý začalo vypínat.

Foto: Profimedia.cz

Elvisova role byla fyzicky náročnáFoto: Profimedia.cz

Rami Malek (41)

Americký herec egyptského původu byl po zásahu maskérů ve filmu Bohemian Rhapsody (2018) od své předlohy v podobě Freddie Mercuryho (✝45) jen těžko k rozeznání. Osvojil si také jeho typické pohyby a extravagantní vystupování. Mercuryho party ovšem Malek sám nezpíval, byl použit jeho hlas smíchaný s hlasem kanadského zpěváka Marca Martela a místy i samotného Freddieho, i tak byl oceněný soškou Oscara pro nejlepšího herce.

Foto: Profimedia.cz

Scénář filmu byl kritizován za překroucení některých faktů, vizuální proměna se ale povedla na jedničkuFoto: Profimedia.cz

Renée Zellweger (53)

Do americké herečky a jazzové zpěvačky Judy Garland (✝47) se na filmovém plátně převtělila americká herečka v rámci snímku Judy (2019). A i v tomto případě z toho kápnul Oscar. Renée Zellweger dokonce kvůli roli podstoupila hlasový trénink, aby se co nejvíce přiblížila tomu zpěvaččinu. V rámci propagace filmu vyšel dokonce soundtrack Judy, kde herečku můžete slyšet zpívat. Zatímco většina diváků byla z natočeného výsledku nadšená, jedna z dcer Judy Garland, zpěvačka Liza Minnelli (76), uvedla, že s natáčením nesouhlasila a že nemá prý v plánu se na film nikdy podívat.

Foto: Profimedia.cz

Herečka přípravu rozhodně nepodcenilaFoto: Profimedia.cz

Anna Fialová (27)

Nelehkého úkolu se zhostila mladá česká herečka, když přijala nabídku zahrát si populární zpěvačku Ivetu Bartošovou (✝48), která svůj život ukončila tragicky skokem pod vlak v roce 2014. Výsledkem natáčení je třídílná životopisná série Iveta (2022), která mapuje zpěvaččin život zejména v začátcích její pěvecké kariéry. Anna Fialová se nejprve zdráhala roli přijmout, protože se bála toho, že bude příběh pojat až moc bulvárně, setkání s tvůrci ji ale přesvědčilo o opaku. Tvůrci zašli před natáčením také za Ivetiným synem Arturem Štaidlem (25), který jim dal k natáčení své požehnání.

Foto: Tonda Tran / CNC / Profimedia

Ivetina pěveckého kolegu Petra Sepéšiho (✝25) si zahrál Vojtěch Vodochodský (28)Foto: Tonda Tran / CNC / Profimedia

Taron Egerton (32)

Film o své osobě se dočkal i zpěvák Elton John (75), ten dokonce nemusel být ani po smrti. Slavnostní premiéry snímku s názvem Rocketman (2019) se zúčastnil osobně a z výsledku byl prý nadšený a dojatý. Do hlavní role se původně uvažovalo o zpěvákovi Justinu Timeberlakeovi (41) a mnoha dalších, ale Taron Egerton svým výkonem dokázal, že se tvůrci rozhodli správně. Herec navíc všechny Eltonovy písně sám nazpíval.

Foto: Profimedia.cz

Pro tvůrce asi nemohlo být většího ocenění, než Eltonovo nadšeníFoto: Profimedia.cz

Jennifer Lopez (53)

Pro americkou herečku a zpěvačku byla hlavní role ve filmu Selena (1997) jednou z prvních velkých příležitostí. Zahrála si v něm zpěvačku Selenu (✝23), která své první album vydala už ve dvanácti letech a které se přezdívalo mexická Madonna. Její život ovšem tragicky skončil v roce 1995, kdy ji zavraždila fanynka a žena, která se vydávala za její kamarádku.

Foto: Profimedia.cz

Kvůli autenticitě jsme herečku ve filmu mohli vidět jako tmavovláskuFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám