Hlavní obsah

Kate s náušnicemi za čtyři stovky z konfekce a Ellie Goulding jako Mozkomor: To nej z BAFTA

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Sláva vítězům, potlesk nejlépe oblečeným! Vydejte se s námi do Londýna, kde se před pár hodinami rozdávaly ceny Britské filmové akademie. Kdo získal prestižní trofej s divadelní maskou a komu se (ne)dařilo na červeném koberci?

Článek

Další ročník BAFTA je za námi! Slavnostního večera se zúčastnila velká spousta hvězd včetně samotného prince Williama a jeho ženy Catherine. A zatímco se v sále Royal Festival Hall v Southbank Center předávaly hlavní ceny, na sociálních sítích se řešily recyklované šaty princezny z Walesu a především její náušnice, které jsou… počkejte si na to… ze Zary!

Jasný vítěz večera

Než se dostaneme k červenému koberci, pojďme si říct, kdo měl včera co slavit. Nejúspěšnějším filmem se stalo válečné drama z produkce Netflix Na západní frontě klid, které se z velké části natáčelo v České republice. Snímek byl nominován ve čtrnácti kategoriích a polovinu z nich proměnil. Sošku získal také tým zvukařů, mezi kterými byl i Čech Viktor Prášil.

Nejlepším hercem se stal Austin Butler, který porotu oslnil coby Elvis Presley ve filmu Baze Luhrmanna, nejlepší herečkou je Cate Blanchett, která si zahrála dirigentku ve filmu Tár.

Královský pár ve středu dění

Večer neměl jen svého filmového vítěze, ale také módní královnu. Tedy přesněji řečeno princeznu. Hvězdou červeného koberce se stala Catherine, která přitom jen oprášila své šaty značky Alexander McQueen, které měla na předávání cen BAFTA v roce 2019. Tentokrát je ale nečekaně doplnila sametovými rukavičkami v kontrastní černé a přidala náušnice, které byste u členky královské rodiny nejspíš nečekali. Místo honosného šperku za stovky tisíc si Kate vybrala náušnice ze Zary.

Foto: Profimedia.cz

Princezna Catherine předvedla jeden ze svých nejzdařilejších modelů a William jí zdárně sekundovalFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Kate zas a znovu dokazuje, že na luxusu nelpí. K šatům Alexander McQueen si vzala náušnice ze Zary, které budou nejspíš do pár hodin vyprodané. Vpravo: náušnice Zara, 449 KčFoto: Profimedia.cz

Cate Blanchett

Na samet vsadila i oceněná Cate Blanchett, která na akci dorazila v šatech návrháře Johna Galliana pro značku Maison Margiela. A stejně jako princezna je ani ona neměla na sobě poprvé – pamatovat si je můžete už z Oscarů roku 2015. Jiné zvolila jen doplňky – letos sáhla po perlovém náhrdelníku Louis Vuitton.

Foto: Profimedia.cz

Opakovat šaty už není žádným faux pas. A to ani v případě, že jde o velké akce, jako je předávání cenFoto: Profimedia.cz

Lily James

Herečka, která si zahrála Popelku i devadesátkovou ikonu Pamelu Anderson v seriálu Pam a Tommy, vsadila na šaty s odvážným perlovým dekoltem od návrhářky Tamary Ralph. Ta je bývalou kreativní ředitelkou a spoluzakladatelkou značky Ralph & Russo, specializující se na haute couture tvorbu.

Foto: Profimedia.cz

Předávání cen si nenechala ujít ani Lily JamesFoto: Profimedia.cz

Florence Pugh

Herečka z filmu To nic, drahá, patří mezi nejlépe oblékané ženy současnosti. Na ceny BAFTA si vybrala červenooranžové šaty Nina Ricci od návrháře Harrise Reeda – jde o přepracovaný model z kolekce roku 1988.

Foto: Profimedia.cz

Florence Pugh to s módou umí!Foto: Profimedia.cz

Julianne Moore

Herečka svými černými šaty Saint Laurent rozhodně nic nezkazila a body navíc jí nahnalo peříčkové boa, přesto se ale nemůžeme zbavit pocitu, že to umí mnohem lépe. Stačí si vzpomenout na její look z nedávného předávání cen v New Yorku!

Foto: Profimedia.cz

Není tohle tak trochu promarněná šance?Foto: Profimedia.cz

Geri Horner

Poznali jste ji? Na BAFTu dorazila i bývalá „Spajska“, Geri Horner (dříve Halliwell), která sáhla po bílých šatech značky Halfpenny London. Co na tom, že jsou ze svatební kolekce! Mimochodem, sama Geri je šťastně vdaná za Christiana Hornera – šéfa RedBull týmu Formule 1.

Foto: Profimedia.cz

Bývalá členka skupiny Spice Girls provětrala svatební šatyFoto: Profimedia.cz

Angella Bassett

Hvězda filmu Black Panther nás svým módním výběrem potěšila. Lila róba je prý inspirována tulipány a jarem a pochází z dílny americké návrhářky Pamelly Roland. Za pozornost stojí i mini kabelka značky Judith Lieber, která je posetá drobnými krystaly.

Foto: Profimedia.cz

Ta barva, ten střih, ty rukávy! Tohle se povedloFoto: Profimedia.cz

Sophie Turner

Herečka, kterou budete znát jako Sansu Stark ze seriálu Hra o trůny, se na červeném koberci objevila v černých krajkových šatech, zdobených kameny. Co říkáte na model, který má na svědomí značka Louis Vuitton?

Foto: Profimedia.cz

Hvězda Her o trůny vsadila na dramatickou krajkuFoto: Profimedia.cz

Emma Thompson

Upřímně – tahle herečka má takové kouzlo osobnosti, že to, co má na sobě, je opravdu druhořadé. Emma Thompson se vykašlala na šaty a večer si užívala v blejzru a kalhotách, které měla od návrhářky Laury Pitharas. Kabát je navíc a diskutabilní jsou i tenisky na platformě, hvězdě filmu Hodně štěstí, pane Veliký, to ale i tak sekne.

Foto: Profimedia.cz

Dalo by se něco zlepšit? Ano. Záleží na tom? NeFoto: Profimedia.cz

Ellie Goulding

Zpěvačka Ellie Goulding tak dlouho hledala něco zajímavého na sebe, až přebrala. Ačkoli od předávání cen uběhlo sotva pár hodin, ze zpěvačky, respektive jejích šatů, si už všichni dělají legraci. Přirovnávají ji k Mozkomorovi z Harryho Pottera, vtipkují o tom, že takhle to dopadá, když si spletete palce s centimetry nebo ji rovnou věší na šňůru.

Foto: Profimedia.cz

Lidé se na sociálních sítích doslova předhánějí, kdo vymyslí lepší vtip na zpěvaččiny šatyFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám