Hlavní obsah

Kate a Leo, Woody a Matthew i Cameron a Drew jsou spolu v dobrém i zlém: Parťáci před i za kamerou

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pracovní vztahy mnohdy přerostou v přátelství nebo lásku a ani ve světě filmu tomu není jinak. O vztazích v showbyznysu se sice říká, že jsou povrchní a končí poslední klapkou, ale opak je pravdou. Budete možná překvapení, kolik herců se přátelí už desítky let.

Článek

Když spolu strávíte týdny, či dokonce měsíce během natáčení, pak už kolegy velmi dobře poznáte. A jestliže si opravdu porozumíte, není divu, že po poslední klapce nechcete, aby to skončilo. Někteří se do sebe zamilují, u jiných se ze vztahu kolegiálního stane velké přátelství. A někdy trvá i desítky let.

Matthew McConaughey & Woody Harrelson

Hvězdy první série seriálu Temný případ se znají už desítky let, seznámily se kdysi na natáčení. A dnes si jsou Matthew a Woody tak blízcí, že dokonce uvažují o testu DNA, který by potvrdil jejich teorii, že jsou bratři.

Nejenže mají stejná gesta i styl mluvy, ale nedávno je na společné dovolené v Řecku zaskočila Matthewova matka. Svěřila se, že kdysi znala Woodyho otce (nájemného vraha, mimochodem). A pánové se dopočítali, že to bylo zhruba v době, kdy měla otěhotnět. Pravděpodobně se jedná jen o vtípek v rámci PR kampaně pro chystanou komediální show Brother from Another Mother, v níž budou herci-kamarádi žít na jednom ranči, ale co kdyby…

Blake Lively & spol.

Před skoro dvaceti lety zářily Alexis Bledel, America Ferrera, Amber Tamblyn a Blake Lively v letní komedii Sesterstvo putovních kalhot, kde se jako nerozlučné kamarádky dělily o jeden pár kouzelných džínů. A od té doby se i ve skutečnosti podporují jak v práci, tak v osobním životě.

Amber sdílela před pár lety k MDŽ společnou fotku a vyznala se z lásky ke kamarádkám. Vzpomínala, že se podržely v těžkých chvílích, plakaly si na svatbách i vítaly na svět své děti. Alexis zase napsala, že se sice nevídají dost často, ale jejich pouto je stále pevnější.

Ralph Fiennes & Alan Rickman

Ve filmové sérii Harry Potter ztvárnil Ralph Fiennes snad největšího záporáka všech dob – děsivého lorda Voldemorta. A Alan Rickman se skvostně zhostil role Severuse Snapa. A i když před kamerou kámoši nebyli, za kamerou jim to klapalo a stali se velkými přáteli.

Ralph Fiennes nedávno na zesnulého druha zavzpomínal – na jeho humor, laskavost a loajalitu, kterou choval ke kamarádům i kolegům. To se potvrdilo vloni, kdy vyšly Deníky Alana Rickmana, které vznikaly během natáčení série. Oblíbený herec si mimo jiné zapsal, jak moc si s „Voldemortem“ užil společný čas.

Kate Winslet & Leonardo DiCaprio

Jejich přátelství začalo během filmování Titaniku. Okamžitě se z nich stali parťáci, různě se škádlili a drbům o svém intimním vztahu se jen smáli – pro ně by to prý bylo něco jako incest. Před kameru se spolu vrátili v dramatu Nouzový východ, a když za něj Kate získala Zlatý globus, během děkovné řeči vyznala kamarádovi lásku.

Když pak on po pár letech dostal svého prvního Oscara za thriller Revenant Zmrtvýchvstání, ona v publiku dojetím ani nedýchala. A byl to právě Leonardo, kdo vedl herečku k oltáři, aby řekla ano svému třetímu manželovi. Patří mezi nejslavnější herce, kteří hráli opakovaně pár.

Julia Roberts & George Clooney

Poznali se v roce 2000 a od chvíle, kdy natočili populární heist film Dannyho parťáci, pracovali na dalších. Naposledy hráli rozhádané exmanžele ve Vstupence do ráje – oba byli ochotní vzít roli jen pod podmínkou, že kývne i ten druhý.

Prý se stali přáteli od první chvíle, Julia Roberts nedávno uvedla v show Jimmyho Kimmela, že ihned věděla, že George Clooney bude součástí jejího života navždy. A nejenže se rádi potkávají před kamerou, ale seznámili celé své rodiny.

Drew Barrymore & Cameron Diaz

Znaly se dávno předtím, než se z nich staly sexy špionky v Charlieho andílcích. Seznámily se, když čtrnáctiletá Drew obsluhovala začínající 16letou modelku Cameron v kavárně: okamžitě si padly do oka. Spřátelily se a dnes jsou nejlepší kamarádky a kryjí si záda.

Cameron Diaz se nedávno svěřila, že kamarádka po rozvodu a přestěhování do New Yorku propadla depresím a řešila je alkoholem. A ona i další blízcí napnuli veškeré síly, aby jí byli oporou a pomohli jí se závislostí bojovat. Drew nakonec zachránila nejen tato podpora, ale i nabídka na vlastní talk show. A Cameron byla opakovaně hostem.

Načítám