Hlavní obsah

Z bývalé popové ikony spokojený tatík, ale hudby se nevzdává: Robbie Williams slaví padesátku

Foto: Dave Benett, Gettyimages.com

Foto: Dave Benett, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudbou si dokázal podmanit davy už v 90. letech minulého století, jeho hity si ale brouká i současná mladá generace. Co kromě hudby naplňuje život dnešního oslavence? Britská hudební ikona Robbie Williams dnes slaví padesátiny.

Článek

Možná jste i vy patřili k jeho fanouškům a pokojíček vám zdobila jeho tvář na plakátě. Není divu, kapela Take That, se kterou Robbie Williams v 90. letech začínal, byla ve své době jedním z nejznámějších popových boybandů světa. O přízeň fanynek ale Robbie nepřišel ani po odchodu z kapely. Jak mu dál vycházela kariéra, kdo uchvátil jeho srdce a jak bojuje s krizí středního věku?

Robbie Williams na Netflixu

Vzestupy a pády jeho života, a to včetně momentů hodně osobních, představila na podzim dokumentární série z dílny Netflix nazvaná prostě Robbie Williams. Otevřeně v ní komentuje svůj odchod z kapely, drogovou závislost, partnerské vztahy, neúspěšnou snahu dobýt americkou hudební scénu i konflikty s médii, kterých měl v době svého nejdivočejšího období bezpočet. I když za svůj život bojoval s řadou démonů, momentálně se prý cítí šťastný, a to zejména díky své rodině.

Osmnáct cen Brit Awards

Hudebně Robbie zraje jako víno. Zabodoval nejen líbivým popem, dokázal zaujmout i skladbami ve stylu swingu, má na kontě pár rockovějších i R&B věcí. Právě možnost zkusit si i širší hudební záběr byla jedním z důvodů, proč v roce 1995 odešel z kapely na sólovou dráhu. A zadařilo se mu. Jeho alba patří nejen v Británii k nejprodávanějším, hity jako Angels, Millennium nebo She's the One pronikly na špičky hudebních hitparád. Zpěvák má na kontě osmnáct hudebních cen Brit Awards.

Robbie Williams málem zemřel

Robbie nepochází z uměleckého prostředí, jeho rodiče vlastnili hospodu. Na konkurz do kapely přišel přes inzerát, měl být jen doprovodným vokalistou a tanečníkem. Jenže lidi okamžitě zaujal. S nečekanou slávou se vyrovnával podobně jako řada jiných umělců, alkoholem a drogami. Ty ho mohly stát i život, před jedním ze zásadních vystoupení kapely na předávání hudebních cen MTV málem zemřel na předávkování. Kapela začala mít problém s jeho nespolehlivostí, agresivitou i image rebela. V roce 1995 z ní nakonec odešel, ale během roku se rozpadla, později se pokusila několikrát o comeback.

Appleton, Lohan a další jeho milenky

Krásné ženy ho provázely celým životem. Hudebně si střihl spolupráci například s Nicole Kidman, Kelly Clarkson nebo Kylie Minogue, slavné zpěvačky a herečky prošly ale i jeho ložnicí. Pár tvořil s Geri Halliwell ze Spice Girls, kanadskou zpěvačkou Nicole Appleton nebo hollywoodskou herečkou Lindsay Lohan. Ženou jeho srdce se ale stala americká herečka a porotkyně britského X Factoru Ayda Field. Chodit spolu začali v roce 2006, vzali se v roce 2010 a mají spolu čtyři děti, jejich nejmladšímu synovi jsou tři roky.

Zpěvák bral antidepresiva

Co ho bohužel také věrně provázelo životem, byly vleklé deprese a potíže se sebepřijetím. Kdysi své trable řešil alkoholem a drogami, později vsadil na sílu psychoterapie. Léta se neobešel bez léků na spaní a antidepresiv, užíval také testosteron, aby zvrátil potíže provázející mužský přechod. Pomocí prášků na potlačení chuti k jídlu zas bojoval s nadváhou. Figurou je i ve svém věku hodně posedlý, ve snaze zhubnout dokonce kdysi držel dietu, kdy si dopřál jen jediný banán denně. Před lety se vzdal kouření, a to si dopřával i čtyřicet cigaret denně.

Williams žije v Los Angeles

Během své 33 let dlouhé kariéry vydělal nemalé jmění, odhaduje se na 222 milionů liber. Za každé vystoupení naživo si zpěvák údajně účtuje 54 tisíc liber, tedy asi 1,5 milionu korun. Rozhodně se nemusí bát utrácet, například za drahé rezidence v Americe, kde dlouho s rodinou žil, především v Los Angeles. Jeho současným domovem je ale londýnský Kensington, kde obývá honosné sídlo ze 17. století, které údajně pořídil za 17,5 milionu liber.

Rád nakupuje také luxusní auta, i když sám nemá řidičský průkaz. Relaxuje ale nejen utrácením milionů. Když má čas, baví se hraním počítačových her, podlehl i tvorbě různých legračních videí na sociálních sítích, do kterých se pouští s manželkou i přáteli. Přiznává také, že už je ve svém věku líný a jeho nejoblíbenějším místem je postel, kde si dopřává zaslouženého odpočinku.

Načítám