Hlavní obsah

Simona Krainová slaví 50, fotí se v bikinách a hlásá „f*ck the age“

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

V 16 letech odjela do Paříže, kde se jí podařilo prorazit a stát se světově uznávanou topmodelkou. Ve 46 letech nafotila kalendář aktů a za své vzala motto F*ck the age. Simona Krainová dnes slaví padesát, a ač vždy žila naplno, chce trochu zpomalit a užívat si rodinu, která je pro ni vším.

Článek

Ty vůbec nestárneš, jak to děláš? To se tak někdy říká, abyste lidem, co mají narozeniny, udělali radost. U Simony Krainové se ale to neříká jen tak. Ona opravdu zastavila čas, postavu má lepší než ve dvaceti. Díky skvělým genům, pravidelné péči a drobným estetickým úpravám vypadá báječně, padesátku byste jí nehádali.

Modelka, herečka, moderátorka, návrhářka a podnikatelka. Ale také milující máma a manželka, která se ve světě módy pohybuje už 34 let a stále má co říct a co ukázat. Co jsou její největší životní úspěchy a komu dala srdce?

Světová topmodelka

Narodila se v Havířově, ale hlavu měla odmala v oblacích. Vystřihovala si krásné šaty a ve škole snila o tom, že bude modelka. Až její maminka narazila v novinách na inzerát a poslala tam Simoniny fotografie. Odpověď přišla záhy a 16letá dívka se vydala do Paříže. Neuměla jazyky, poprvé v životě viděla metro a na živobytí jí půjčila agentura, ale nezalekla se a využila toho, že dívky z východu byly velmi žádané. Po pár letech se vypracovala mezi špičku v oboru.

Foto: Jindřich Mynařík / CNC / Profimedia

Modeling pro ni byl cesta, jak uniknout z života, který ji nebavilFoto: Jindřich Mynařík / CNC / Profimedia

Fotila velké kampaně s nejznámějšími fotografy (vzpomíná např. na Patricka Demarcheliera), objevovala se na ikonických titulních stranách (např. zcela nahá na titulce Elle) a spolupracovala s nejslavnějšími návrháři (Yves Saint Laurent jí šil šaty přímo na tělo).

Foto: Profimedia.cz

Simona s legendárním návrhářem Yves Saint LaurentemFoto: Profimedia.cz

Kamarádka do deště

Obsadit úspěšnou modelku napadne čas od času každého režiséra, hezké ženy ve filmu zaujmou. Simona Krainová ovšem zaujala i tím, že umí hrát. Potvrdila to například ve filmech Jaroslava Soukupa (Kamarád do deště a Byl jednou jeden polda). Věděli jste ovšem, že byla často předabovaná, protože měla příliš silný moravský akcent? Jejím hlasem byla Ljuba Krbová. Ve filmech Vybíjená a Dvojníci má už hlas svůj.

Foto: Profimedia.cz

Ve filmech hrála opakovaně manželku Ondřeje SokolaFoto: Profimedia.cz

Vedle hraní se ale věnovala i moderování (měla např. s kamarádkou Darou Rolins talk show Někdo to rád horké) a rozvíjela svoji značku. Kromě módní kolekce má v portfoliu i beauty nápoj.

Simona a její vztahy

Kdo jsou nebo byli důležití lidé v životě dnešní oslavenkyně? Za svou objevitelku a druhou „mámu“ považuje legendu českého modelingu Miladu Karasovou, která ji doporučila na cestu do Paříže.

Foto: Kundrát / CNC / Profimedia

Podle Milady Karasové se Krainová pro modeling přímo narodilaFoto: Kundrát / CNC / Profimedia

Mnohé z jejích vztahů byly tak trochu věci veřejné, v minulosti bývala i hvězdou večírků, tak je přirozené, že její soukromí lidi zajímalo. Propíral se milostný trojúhelník mezi ní, Darou Rolins a Sagvanem Tofim, s Bořkem Slezáčkem byli ozdobou každé společenské události. Dokonce si řekli ano, ale manželství po pár letech skončilo. Za další svou láskou, Jiřím Hudlerem, jezdila i za oceán, kde tehdy hokejista hrál.

Foto: Michal Růžička / MAFRA / Profimedia

Se Sagvanem Tofim plánovali i zásnubyFoto: Michal Růžička / MAFRA / Profimedia

V roce 2009 ale došlo v New Yorku na osudové setkání se slovenským podnikatelem Karlem Vágnerem, synem slavného hudebníka. Brzy bylo jasné, že tenhle vztah je životní a Simona Krainová našla ve svém „Kájovi“ spřízněnou duši. Když čekali první dítě, vzali se (tajně, tedy bez většího humbuku) během civilního obřadu na Staroměstské radnici. Dnes jsou rodiči dvou synů, Maxe a Bruna, kteří jsou pro ně vším.

Foto: Profimedia.cz

Jejich vztah je prý i dnes plný lásky a vášněFoto: Profimedia.cz

Ale vedle manžela je její celoživotní oporou i starší sestra Yvona. Ta ji vždy chránila a držela za ruku, ač pro ni svět v záři reflektorů nebyl. V poslední době spolu netráví čas jen v soukromí, obě totiž vypadají báječně, tak fotí i kampaně.

Jak to dělá?

Tuto otázku si při pohledu na ni kladou mnozí. Jak to dělá, že je ve skvělé formě, může si dovolit kratinké šortky, odhalené bříško a rozhodně nemá problém s povislou kůží na pažích? Maká na sobě. Uvědomuje si, že vzhled a skvělá forma jsou její vizitkou, vypadat výborně je součást její práce.

Už roky pravidelně běhá a motivuje k tomu i své sledující na sociálních sítích (a nebojí se říct, že na běh si najde čas každý, kdo jen trochu chce, a tím mnohé trochu popíchnout). Navíc sází i na tělesnou a duševní očistu a i s manželem se opakovaně vydávají na detoxikační ajurvédské pobyty.

Přiznává i drobné estetické úpravy (např. operaci víček), ovšem na otázku „Kdo jí dělal prsa“ odpovídá s humorem a drzostí sobě vlastní: máma a táta.

Top outfity

Patří nejen mezi nejkrásnější, ale i nejstylovější ženy u nás. Má cit pro kombinování nadčasových a trendy kousků, ráda střídá styly a módní policie ji miluje. Umí být za dámu ve velké večerní róbě, umí být žena vamp, miluje pánský styl, oversize střihy a nedá dopustit na tepláky. Ideálně ze své kolekce. V čem okouzlila v poslední době?

V rudé róbě na jedno rameno od návrhářky Tatiany Kovaříkové, v širších kalhotách a korzetu s odhaleným bříškem a v pohodlných oversize džínách a košili ze své kolekce.

Reklama

Načítám