Hlavní obsah

Těžké roky, velká láska před padesátkou a cesta od Darinky k  česko-slovenské JLo: Dara Rolins slaví

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Roztomilá holčička Darinka zpívá po boku božského Káji a národ si ji zamiluje. Střih. Božská Dara předvede na cenách ankety Český slavík show světového formátu, má vyprodanou O2 arenu a miluje ji národní hrdina, fotbalový král. Dara Rolins dnes slaví 50.

Článek

Přiznám se, že Dara Rolins je moje srdeční záležitost. Obdivuji její energii a pracovitost, jak báječně vypadá i jak je slušná a korektní, zároveň však velmi upřímná. Svoje plány si už šest let zapisuji do „jejího“ diáře a hodlám v tom pokračovat i v roce 2023. A dodnes vzpomínám, jak na mě v den mých 30. narozenin vypadlo ze schránky přání právě od Dary, které u ní objednal můj muž.

Pro mě je hvězdou mezinárodní velikosti, a to v mnoha směrech. A její letošní vystoupení na Slavících mi potvrdilo, že je česko-slovenskou JLo. Dnes je jí 50, v showbyznysu se pohybuje prakticky celý život a nezdá se, že by plánovala konec kariéry. Vždyť si k narozeninám dopřeje vyprodanou O2 arenu!

Od Darinky k Daře

V devíti letech vydala první desku, posléze odjela na turné a fanoušci pro ni hlasovali v anketě Zlatý slavík. Rodačku z Bratislavy pak definitivně mezi hvězdy katapultoval duet s Karlem Gottem Zvonky štěstí. Psal se rok 1984 a s hitem uspěli i za hranicemi. Letos si ho Dara Rolins na počest Karla Gotta zazpívala s jeho dcerou Charlottou.

Foto: Profimedia.cz

Poctu Karlu Gottovi vzdal celý showbyznys, ale vystoupení Dary a Charlotty bylo jedno z nejdojemnějších Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka, podnikatelka, módní ikona, žena symbolizující zdravý životní styl, která se zároveň hrdě hlásí k tomu, že si nechala upravit nos či zvětšit prsa. Oddaná máma a profesionálka každým coulem, která vstoupila do showbyznysu jako děvčátko a nikdy se z něj nestáhla.

Narodila se jako Darina Gambošová a v dospělosti zvolila umělecké jméno Dara Rolins. Celý život pendluje mezi Českem a Slovenskem, spolupracovala s hudebníky u nás i v USA. Muzika této popové královny je šmrncnutá hip hopem, miluje R&B a nejznámějšími hity jsou Čo o mne vieš, Nebe Peklo Raj nebo Všetko Alebo Nič.

Foto: Profimedia.cz

Dara Rolins žije zdravě, miluje pohyb. Vypadat skvěle podle ní k její práci patříFoto: Profimedia.cz

Zatím nejlepší roky života

Na Daře Rolins je imponující, jak je všestranná, a nedá se říct, že by si kdy dala pauzu: Stále jede na plný plyn! Které její roky byly nej? Na začátku kariéry se kromě zpěvu věnovala i hraní, v průběhu let zase neváhala zkusit moderování. V roce 2002 se s tehdejší nejlepší kamarádkou Simonou Krainovou staly moderátorkami talk show Sauna – Někdo to rád horké, kam si zvaly známé tváře a zpovídaly je.

Foto: David Kundrát / CNC / Profimedia

Se Simonou Krainovou byly spřízněné duše a královny večírkůFoto: David Kundrát / CNC / Profimedia

Její vztah s Matějem Homolou, frontmanem kapely Wohnout, mnohé překvapil. Ale jí bylo po boku nezávislého skejťáka, co rád cestuje jen s batohem po Asii, dobře. A v březnu 2008 se jim narodila dcera Laura, které neřeknou jinak než Lola a která je pro zpěvačku středobodem světa.

Vedle úspěchů v hudební branži ovládla Dara Rolins i sociální sítě a pravidelně se umísťuje mezi nejvlivnějšími osobnostmi – aktuálně ji na Instagramu sleduje 693 tisíc lidí. Pravidelně zde vydávala příspěvky o zdravém životním stylu, až se v roce 2017 rozhodla vydat vlastní týdenní diář, který není jen skvělý plánovač, ale obsahuje také její tipy, triky a filosofii.

Foto: Profimedia.cz

V pořadí už sedmý Rok podle Dary, tedy diář na rok 2023, je prý poslední. V nejlepším se má přestatFoto: Profimedia.cz

Lásek měla dnešní oslavenkyně vícero: Sagvan Tofi, Petr Vlasák, Matěj Homola, Patrik Vrbovský alias Rytmus. Ale tak šťastnou, jako je nyní, jsme ji asi neviděli. V létě roku 2021 se dala dohromady s velikou fotbalovou hvězdou – s Pavlem Nedvědem. Pár měsíců lásku drželi v tajnosti, ale nakonec ji vykřičeli do světa. A ona se netají tím, že je Grande Paolo její splněný sen.

Roky, kdy jí bylo ouvej

Od dětství žila Dara Rolins na očích veřejnosti a umí v tom chodit. Nepříjemné je to ovšem ve chvílích, kdy se vám hroutí svět. Rok 2010 ji srazil na kolena. V červenci v Divoké Šárce došlo k automobilové nehodě, kdy se její auto střetlo s protijedoucí motorkou a řidič nakonec zraněním podlehl. Proběhlo několik soudů, nakonec byla zpěvačka odsouzena na 18 měsíců podmíněně s odkladem na 2,5 roku, dostala tři roky zákaz řízení a povinnost odškodnit pozůstalé. Díky amnestii Václava Klause jí byl nakonec trest prominut.

Pár měsíců po tragické události navíc zjistila, že ač jí její partner Matěj Homola stál po boku, zároveň jí byl nevěrný. Rozešli se a pár let trvalo, než k sobě našli jako rodiče malé dcerky cestu.

Foto: Jiří Černohorský / CNC / Profimedia

Nemohla mu přijít na jméno, selhal podle ní jako chlap, soudili se o dceru. Dnes spolu vycházejí skvěle a Matěj Homola byl i hostem na jejím koncertě Foto: Jiří Černohorský / CNC / Profimedia

Velmi těžký byl pro Daru Rolins také rok 2016. Zemřel jí milovaný otec a média navíc propírala, že kvůli zácpě na dálnici nestihla být na pohřbu. Ve stejný rok prohrála svůj boj s rakovinou její manažerka a nejlepší kamarádka Evička Skallová. Byly si o to bližší, že jejich dcery byly vrstevnice, trávily spolu dovolené.

Foto: Profimedia.cz

Eva Skallová byla mnohem víc než manažerka a z její smrti se Dara Rolins nemohla dlouho vzpamatovatFoto: Profimedia.cz

V březnu 2018 vydali s Patrikem Vrbovským prohlášení, že se po sedmiletém vztahu rozcházejí. A zdálo se, že v přátelském duchu. Rytmus ji ale po nějaké době smazal ze svého Instagramu, z YouTube odstranil píseň, kterou jí věnoval, a po pár měsících již lásku k Jasmině Alagič popisoval jako největší, co kdy zažil.

Foto: Profimedia.cz

Důvody k rozchodu s Rytmusem si Dara Rolins původně nechávala pro sebe, ale když začal bývalý partner pálit mosty, svěřila, že nechtěla dětiFoto: Profimedia.cz

A ač se dosud její rok 2022 zdál být z kategorie snových, začátek prosince mu „ubral body“. Tragická smrt stylisty a kamaráda Jana Pokorného, který oblékal například focení kampaně pro její parfém Lola, Darou Rolins otřásla. A následně k ní do pražského domu vnikl stalker. Pavel Nedvěd musel nezvaného hosta násilím vykázat – a ona ho pak láskyplně nazvala Kevinem Costnerem.

Foto: Profimedia.cz

Smrt kamaráda je vždycky smutná a Jan Pokorný odešel navíc náhle a tragicky…Foto: Profimedia.cz

Módní chameleon

Dara Rolins umí být sportovní, elegantní i sexy. V módě je doslova chameleon.

Foto: Profimedia.cz

Někdy za dámu, někdy za ženu vampa a jindy v pohodlném. Vždy ale sexy a šmrncovníFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám