Hlavní obsah

Šediny a vrásky jim sluší! Barťák a další herci, kteří s přibývajícím věkem získávají na sex-appealu

Foto: Ladislav KŘIVAN / MAFRA / Profimedia

Foto: Ladislav KŘIVAN / MAFRA / Profimedia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco ženy stárnou, muži prý zrají jako víno. Univerzálně to jistě neplatí, ale někteří pánové toto pořekadlo rozhodně potvrzují. Třeba Jiří Bartoška, který dnes slaví neuvěřitelné 75. narozeniny. U kterých mužů opravdu platí, že čím starší, tím lepší?

Článek

Šediny, vrásky, ale také charisma a sex-appeal. To vše některým mužům přibývá s každým rokem navíc a výsledek je, že čím jsou starší, tím víc jim to sluší. Minimálně tihle slavní pánové vypadají na stará kolena o hodně líp než zamlada.

Jiří Bartoška (75)

Vždy patřil k charismatickým hercům a v době svého mládí platil za český sexsymbol – za muže, o kterém sní ženy a dívky všech věkových kategorií. Pravda ale je, že čím je starší, tím vypadá lépe. Přibyly mu šediny i vrásky, jenže také životní energie, elegance a charisma. Koneckonců i to, s jakou lehkostí a nadhledem porazil rakovinu mízních uzlin v roce 2015, je obdivuhodné – ani nemocí si nenechal vzít dobrou náladu a optimismus.

A stále exceluje na filmovém plátně: zářil například v komedii Teorie tygra (2016), ve snímku Havel (2020) a loni v tragikomedii Zbožňovaný či Kurz manželské touhy. A stále září i ve funkci ředitele filmového festivalu v Karlových Varech.

Foto: Profimedia, Hykl, Kundrát / CNC / Profimedia

Tyhle fotografie dělí více než 20 let. Jiří Bartoška opravdu zraje jako vínoFoto: Profimedia, Hykl, Kundrát / CNC / Profimedia

Keanu Reeves (57)

Hvězda legendárního snímku Matrix (1999) a jeho tří pokračování včetně nejnovějšího kusu Matrix Resurrections či legendární zabiják na odpočinku John Wick platí v Hollywoodu za obrovského slušňáka. Za muže, který ctí ženy a umí se k nim chovat, a za skromnou hvězdu s velkým srdcem, jež v rámci charity pomáhá, kde může, ale moc o tom nemluví. A je to také fešák, jemuž přibývající roky rozhodně prospívají. Jako by s každou další svíčkou na narozeninovém dortu mužněl a jeho sex-appeal bobtnal nebezpečným tempem.

Foto: Profimedia.cz

Vlevo rok 2006 a Keanu Reeves jako takové holátko. Vpravo současnost – z herce je najednou chlapFoto: Profimedia.cz

Marek Vašut (61)

S tímhle hercem je to podobně jako s postavou, kterou ztvárnil ve filmu podle Michala Viewegha (59) Román pro ženy (2004). I Pažout v jeho podání vypadal ve starším věku výrazně lépe než zamlada. Samozřejmě vždy patřil mezi sexy české herce, ovšem i jemu roky svědčí. Fešák bez vlasů a s pár vráskami je rozhodně pohlednější než jako mladíček.

Foto: Profimedia.cz

Vlevo rok 1994, vpravo současnost. Také hlasujete pro Marka Vašuta staršího?Foto: Profimedia.cz

Karel Roden (59)

Už mnoho let patří k našim nejlepším filmovým i divadelním hercům. Má na kontě patnáct nominací na Českého lva, přičemž vítěznou sošku získal dvakrát – za hlavní postavy ve filmech Hlídač č. 47 (2008) a Masaryk (2016). Skvělý byl například v Habermannově mlýně (2010) nebo v Lidicích (2011) a koncem dubna ho čeští diváci budou moct vidět v oceňovaném thrilleru Promlčeno (2022). Když pomineme stabilně úžasné umělecké výkony, i tomuto herci přibývající roky opravdu svědčí a vypadá stále lépe.

Foto: Michal Růžička / MAFRA / Profimedia, DAN MATERNA / MAFRA / Profimedia

Tyto snímky od sebe dělí zhruba 30 let...Foto: Michal Růžička / MAFRA / Profimedia, DAN MATERNA / MAFRA / Profimedia

George Clooney (60)

Dlouhou dobu platí za jednoho z nejpřitažlivějších mužů Hollywoodu. Majitel čtyř Zlatých glóbů a jednoho Oscara za vedlejší roli v politickém dramatu Syriana (2005) vždy patřil k celebritám, o nichž snily ženy a dívky na celém světě, a pravidelně se umísťoval v nejrůznějších anketách o nejvíc sexy muže a podobně. Pravda ale je, že když porovnáte jeho mladou podobu se současnou, vychází z toho dnes mnohem lépe. Přibyly sice šediny a vrásky, ale zůstala mladická jiskra v oku a chlapecký úsměv. A to je kombinace, které lze jen stěží odolat.

Foto: Profimedia.cz

Vlevo George Clooney v roce 2000, vpravo ten současný. Který se vám líbí víc?Foto: Profimedia.cz

Načítám