Hlavní obsah

Brýle jako sexy doplněk: Slavní muži, kteří dobře vědí, že v brýlích vypadají prostě skvěle

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Nosí brýle? To bude chytrý. To bude starý. Nene, to bude sexy! Brýle jsou skvělý módní doplněk, který umí podtrhnout zajímavé rysy, doladit outfit a slavní pánové to vědí. Ke kterým už obroučky neodmyslitelně patří?

Článek

Dříve se klukům s brýlemi třída pošklebovala a nadávky typu „brejlovec obecný“ byly sice trapné, leč časté. Důvodem bylo mimo jiné to, že nabídka obrouček byla tak slabá, že najít slušivé bylo nemožné.

Dnes? Brýle jsou považovány za šik a šmrncovní doplněk. Stylové brejlouny najdeme u nás i za hranicemi.

Jeff Goldblum (69)

Proslavil se filmy Moucha (1986), Jurský park (1993) a Den nezávislosti (1996), měří skoro dva metry a otcem se stal poprvé až po šedesátce. Americký herec a muzikant Jeff Goldblum nás ale baví i neotřelým a originálním vkusem. Nebojí se v módě experimentovat a je vidět, že přemýšlí i nad doplňky, výběrem brýlí svůj styl vždy podtrhuje.

Foto: Profimedia.cz

Bunda a brýle jsou základem Goldblumova módního styluFoto: Profimedia.cz

Ryan Reynolds (43)

Jeden z nejlépe placených hollywoodských herců, který se mezi hereckou elitu vyšvihl díky filmové sérii Deadpool. Pyšní se titulem Nejvíc sexy muž roku 2010, což je známá anketa časopisu People. A je manželem Blake Lively (35), se kterou tvoří pár snů a brzy se stanou čtyřnásobnými rodiči. Kromě toho je to i stylový chlapík, který má svou sbírku brýlí.

Foto: Profimedia.cz

Ryan Reynolds preferuje v módě jednoduchost a klasický styl a brýle jsou vždy pečlivě zvolenou součástíFoto: Profimedia.cz

Ewan McGregor (51)

Skotský herec se proslavil kultovním filmem Trainspotting (1996), kde jako idol žen zrovna nepůsobil. Následoval průlom v podobě Hvězdných válek (poprvé hrál Obi-Wan Kenobiho v roce 1999) a Mouline Rouge! (2001). Ukazuje se, že má talent snad úplně na vše. Zpívá, tančí, jdou mu komedie, thrillery i historická dramata.

A vypadá čím dál lépe, udržuje si (dost možná i kvůli o 14 let mladší partnerce) mladistvý vzhled.

Foto: Profimedia.cz

Letos na jaře se McGregor se svou hereckou kolegyní Mary Elizabeth Winstead (37) oženilFoto: Profimedia.cz

Steve Carell (60)

Jeden z nejvtipnějších amerických herců, který zářil v seriálu Kancl (2005–2013) a ve filmech 40 let panic (2005) a Bláznivá, zatracená láska (2011), byl v očích fanoušků vždy tak trochu za ňoumu. Steve Carell ovšem patří mezi slavné pány, kteří zrají jako víno. V šedesáti má šmrnc a brýle k němu skvěle pasují.

Foto: Profimedia.cz

Původně se Carell chtěl stát právníkem, teď alespoň jako jeden z nich vypadáFoto: Profimedia.cz

Ondřej Hejma (71)

Frontman kapely Žlutý pes, pohotový moderátor, ale i filolog a překladatel, který má roky svůj originální styl. K Ondřeji Hejmovi zajímavé a originální brýle patří.

Foto: Profimedia.cz

Ondřej Hejma je pověstný svými šedými dlouhými vlasy, v poslední době k němu patří i brýle s tmavými obroučkamiFoto: Profimedia.cz

Marian Vojtko (49)

Populární operní a muzikálový zpěvák, který se ne a ne usadit a zbavit nálepky starého mládence, je jako chameleon. Umí si obléct blyštivé sako a tmavé brýlové obroučky, ale umí i uvolněný styl a to my ceníme. Nenápadné brýle a pohodlný outfit mu sedí.

Foto: Profimedia.cz

Padouši mi vždycky šli líp než romantičtí hrdinové, říká o sobě Vojtko, s brýlemi bychom mu věřili i role slušňákůFoto: Profimedia.cz

Jiří Havelka (42)

Úspěšný český režisér, herec a moderátor, který má na svém kontě Vlastníky (2019) a Mimořádnou událost (2022), nedávno také zářil v televizní sérii Pozadí událostí (2022). K Jiřímu Havelkovi výrazné obroučky patří a nám se líbí, že si umí s jejich výběrem pohrát.

Foto: Profimedia.cz

Jiří Havelka se nebojí ani modelů, které se dají nazvat šprťáckéFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám