Hlavní obsah

Susan Sarandon a ty druhé: slavné krásky 70+

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Legendární herečka, držitelka Oscara, politická aktivistka se sociálním cítěním, která se zapojuje do mnoha charitativních projektů. Dnes Susan Sarandon slaví 75. narozeniny, vypadá báječně a je plná elánu. A není sama!

Článek

Věk je opravdu jen číslo a platí to stále víc. Důkazem je například herečka Susan Sarandon, které je dnes rovných 75 let, ale hádal by jí to málokdo. Vypadá prostě skvěle! Ale buďme fér, rozhodně není sama. Ani těmto slavným českým i zahraničním ženám byste jejich věk netipovali.

Susan Sarandon (75)

K filmu se dostala v roce 1969, když šla na konkurz k dramatu Joe (1970) a získala hlavní roli. Velkou pozornost vzbudila díky hororu Hlad (1983). Tenhle upírský snímek byl sice naprostý propadák, ale i tak se stal kultovní záležitostí, a to díky lesbické scéně mezi Susan Sarandon a Catherine Deneuve (77). Byla to nejen žhavá scéna, ale také jedna z prvních lesbických scén ve filmu vůbec.

Dnes má za sebou pět nominací na Oscara (mimo jiné i za legendární film Thelma a Louise z roku 1991), z toho jednu proměněnou – za drama Mrtvý muž přichází (1995). A především má skvělou filmovou kariéru, která zdaleka nekončí. Ani v pětasedmdesáti to na důchod nevypadá!

Foto: Profimedia.cz

Všechno nejlepší k půlkulatinám!Foto: Profimedia.cz

Jana Švandová (74)

Má vše, co by žena měla mít. Styl, eleganci, sex-appeal, talent. A nic na tom nemění ani její věk, naopak: vypadá snad lépe a lépe. Možná i proto často hraje potvory anebo sexbomby. Skvělá byla například v seriálu Až po uši (2014–17), kde ztvárnila stárnoucí herečku a maminku Anny Geislerové (45). Nyní ji můžete vídat v seriálu Osada, kde je naopak neupravená a schválně namaskovaná tak, aby vypadala starší.

Foto: Profimedia.cz

I tahle dáma úspěšně vzdoruje časuFoto: Profimedia.cz

Eliška Balzerová (72)

Doktorka Alžběta Čeňková ze seriálu Nemocnice na kraji města (1977–2008), jedna ze „vzbouřených“ maminek a filmová manželka Václava Postráneckého (†75) z rodinného filmu S tebou mě baví svět (1982) či vilná Vilma z komedie Ženy v pokušení (2010). Umí zahrát snad cokoli a i tahle velká dáma českého filmu dokazuje, že na věku vážně nezáleží.

Foto: Zdeněk Němec / MAFRA, Profimedia.cz

I tahle dáma má neuvěřitelné charisma, a i když překročila sedmdesátku, vypadá skvěleFoto: Zdeněk Němec / MAFRA, Profimedia.cz

Jane Seymour (70)

Úžasná doktorka Quinn ze stejnojmenného seriálu z 90. let či Bong girl z bondovky Žít a nechat zemřít (1973) snad našla elixír mládí. I jako čtyřnásobná matka a dnes žena „důchodového“ věku si dokázala udržet dokonalou postavu a dodnes se vcelku ráda fotí v plavkách. Pravda ale je, že zadarmo to nejspíš nemá: pravidelně totiž cvičí, zdravě se stravuje a k bujnému dekoltu jí dopomohli plastičtí chirurgové. Nicméně i tak by jí mohla závidět kdejaká o desítky let mladší žena.

Foto: Profimedia.cz

Takhle že vypadá sedmdesátnice?Foto: Profimedia.cz

Meryl Streep (72)

Tahle úžasná herečka nikdy neplatila za prvoplánovou krásku z plakátů, ale přesto patří k nejatraktivnějším hollywoodským hvězdám. Má totiž neuvěřitelný šmrnc a styl. Koneckonců uznejte sami: elegantní módní ikona a nesnesitelná šéfka ve snímku Ďábel nosí Pradu (2006), hrdinka z rozvodového dramatu Kramer versus Kramer (1979), za niž dostala svého prvního Oscara, ale i pomalu stárnoucí herečka, která propadne elixíru mládí v komedii Smrt jí sluší (1992), či zpívající a tančící matka v muzikálu Mamma Mia! (2008)... Není role, v níž by neexcelovala. Kdekoli se objeví, je hvězdou první třídy, a ani přibývající roky jí na kouzlu osobnosti neubírají.

Foto: Profimedia.cz

Jestli má něčeho tahle dáma opravdu hodně, je to charismaFoto: Profimedia.cz

Jane Fonda (83)

Je samozřejmě hodně žen přes osmdesát, které jsou při síle a těší se zdraví, ale tohle je opravdu až neuvěřitelné. Tato hvězda popírá snad veškeré přírodní zákony, protože takhle v třiaosmdesáti nevypadá prostě nikdo! A kdyby jen to – ona i nadále pracuje a natáčí. Třeba komediální seriál Grace a Frankie (2015–21) o dvou ženách, jejichž manželé se na stará kolena přiznali, že jsou gayové, a ony spolu tuhle nenadálou životní situaci s grácií zvládají. Kde tahle dáma stále bere elán a energii?

Foto: Profimedia.cz

Zkrátka neuvěřitelné! Tato dáma se vzepřela snad všem přírodním zákonitostemFoto: Profimedia.cz

Nenechte se datem svého narození jakkoli limitovat! Když věk je jen číslo aneb Které slavné ženy mají mladší partnery?

Reklama

Načítám