Hlavní obsah

Kateřina Kristelová bojuje proti bulváru, Shakira čelí obvinění z krácení daní aneb Slavní u soudu

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Údajné daňové úniky v hodnotě stovek milionů, řízení pod vlivem i boj proti nechutným praktikám bulváru. Nejen to jsou důvody, proč se loni celebrity dostaly k soudu – anebo jim to vážně hrozilo. Kdo vyhrál na celé čáře?

Článek

I celebrity jsou jenom lidé, a tak i jim občas hrozí vyšetřování a stíhání, a někdy se dostanou dokonce až před soud. Buď v roli žalovaných, nebo jako strana žalující. Které případy hýbaly rokem 2022? Co se vyřešilo a na jaký verdikt se ještě stále čeká?

Shakira

Slavná popová hvězda za sebou nemá zrovna nejlepší rok. Oznámila během něj rozchod s životním partnerem – a co je asi v tuto chvíli ještě horší: hrozí jí až osm let vězení. Ve Španělsku totiž čelí obvinění z daňových úniků. Obžaloba tvrdí, že zpěvačka dluží státní pokladně v přepočtu přibližně 357 milionů korun, ona ale takové nařčení odmítá.

Foto: Profimedia.cz

Rok 2022 nebyl pro Shakiru vůbec dobrý… Snad se to letos v dobré obrátíFoto: Profimedia.cz

Kateřina Kristelová

Česká moderátorka, která chodí s fotbalistou Tomášem Řepkou, se z showbyznysu v posledních letech trochu stáhla a snaží se vyřídit si účty s médii, která ji poškodila. Hnala před soud několik bulvárních magazínů a vyhrála: bylo rozhodnuto, že vydávaly nevhodné články, které měly za cíl poškodit její jméno. Soudila se také za svou nezletilou dceru kvůli necitlivým záběrům pořízeným navíc bez souhlasu zákonného zástupce. Na sociálních sítích uvedla, že ze strany těchto médií docházelo k samoúčelné a bezdůvodné dehonestaci a za to prý dostala nemalé finanční odškodnění. Žalobu podala i na bývalého bulvárního šéfredaktora a starostu Řeporyjí Pavla Novotného, kterého viní z poškození kariéry. Soud se tím začal zabývat už předloni, ale zatím nerozhodl.

Foto: Profimedia.cz

Kateřina Kristelová se rozhodla, že si bulvárem nenechá ničit pověst a že se mu postaví. A třebaže ji to stojí hodně sil a soudy trvají léta, dávají jí za pravduFoto: Profimedia.cz

Princ Harry, Elton John a další

Britský princ, hvězdný popový zpěvák a další osobnosti se pustily do boje s britským bulvárem Daily Mail. Podaly na něj žalobu kvůli odposlouchávání telefonních hovorů a dalším hrubým zásahům do soukromí. Deník měl údajně podplácet policisty výměnou za soukromé údaje nebo lhát za účelem získání lékařských záznamů. Dle zástupců vydavatele jsou to ovšem lživé pomluvy. Na čí stranu se přikloní soud, ukáže až čas.

Foto: Profimedia.cz

Nejde o první boj s bulvárem, do kterého se princ Harry pustil. A už nejméně jednou vyhrál, takže to není beznadějné…Foto: Profimedia.cz

Johnny Depp a Amber Heard

Nejsledovanějším soudním řízením loňského roku a možná i posledních několika let byl spor slavných hereckých exmanželů. Jeden po druhém požadovali finanční odškodnění. Pirát z Karibiku za to, že ho nepřímo obvinila z domácího násilí. A ona zase proto, že Deppův právník uvedl, že jsou veškerá její tvrzení falešná. Kauzu sledoval celý svět a soud se nakonec přiklonil na hercovu stranu s tím, že neexistuje jednoznačný důkaz jeho násilného chování vůči dnes již bývalé ženě, přestože jejich vztah měl dost turbulentní charakter. Z exmanželky vysoudil něco přes deset milionů dolarů, on jí měl zaplatit miliony dva. Ale zdálo se, že ještě není konec: herečka podala odvolání, ovšem nakonec se dohodla na ukončení odvolacího řízení.

Foto: Profimedia.cz

Přáteli i po rozchodu? To u této dvojice opravdu nehrozí. Chvíli se zdálo, že bude soud pokračovat, ale snad je dohoda konečnáFoto: Profimedia.cz

Zuzana Plačková

Známá slovenská influencerka, kterou proslavila účast v reality show Hotel Paradise, skončila předloni spolu s manželem v cele předběžného zadržení kvůli údajné spoluúčasti na distribuci drog. Následně byli propuštěni a vyšetřování dál probíhalo na svobodě. Loni v květnu bylo rozhodnuto, že nebyly splněny podmínky pro vznesení obvinění proti manželům, a ti si tak mohli oddychnout. Na sociálních sítích se následně vyjádřili tak, že odpouštějí všem hnusné řeči a konspirace, které se o nich šířily, a poděkovali za to, že na Slovensku stále existuje spravedlnost. V září se manželům narodilo miminko – syn Dion.

Foto: Profimedia.cz

Zuzaně Plačkové se ulevilo, ale o takovou zkušenost nikdo nestojí! Naštěstí se její život obrátil k dobrému a dnes se s mužem těší z miminkaFoto: Profimedia.cz

Václav Upír Krejčí

Českému baviči se loni v červnu podařilo sjet s autem do potoka. Vůz opustil, a když ho našli policisté, měl v krvi přes dvě promile alkoholu. Posléze ovšem tvrdil, že se opil až poté, co z auta vystoupil, protože mu manželka oznámila nevěru. Soud mu ale neuvěřil a rozhodl o peněžitém trestu ve výši 224 tisíc korun a zákazu řízení na dva a půl roku. Nešťastný motorista se proti výroku soudu odvolal a změnil výpověď s tím, že si před jízdou dal lok whisky. Odvolací soud mu trest snížil na dva roky zákazu řízení a pokutu 35 tisíc.

Foto: Profimedia.cz

Díky odvolání dostal bavič menší trest, takže má alespoň částečný důvod k radosti. Tak snad mu nový rok přinese víc radosti…Foto: Profimedia.cz

K soudu nechodí jen celebrity, ale i slavné módní firmy: Značka Balenciaga přestřelila s BDSM medívdkem!

Reklama

Načítám