Hlavní obsah

Suzanne Somers zemřela v předvečer 77. narozenin! Hvězda seriálu Krok za krokem byla obklopena rodinou

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo by neznal legendární seriál Krok za krokem, kde ztvárnila ztřeštěnou, ale milující matku Carol Fosterovou? Suzanne Somers zemřela v neděli ráno pouhý den před 77. narozeninami…

Článek

Populární rodačka z Kalifornie to neměla v životě snadné. Její otec byl alkoholik a často se stávalo, že vůči ní i jejím sourozencům projevoval násilnické sklony. O tom se Suzanne Somers rozpovídala v jednom rozhovoru – a svěřila se přitom s poměrně šokujícími informacemi. Ale nenechala se zlomit: „Vše, co jsem se naučila v důsledku jeho alkoholismu a kritiky, mi dalo pohon. Nyní si uvědomuji, že jsem tím, kým jsem, díky tomu, čím jsme si prošli - že jeho nemoc byla mým největším učitelem a že odpuštění je osvobozující.“

Úspěšná podnikatelka

V dospělosti se živila jako modelka, údajně byla zatčena za vypisování nekrytých šeků. Pak se vrhla na herectví a výsledek jejího snažení už všichni známe…

Kromě herectví byla i úspěšnou podnikatelkou. A také autorkou. Touha po štíhlé postavě ji dovedla k napsání několika knih o hubnutí (Get Skinny on Faboulus Food a Eat Great, Lose Weight), dále sepsala dvě autobiografie, a dokonce tvořila poezii. Některá její literární díla se drží na předních příčkách prodejů, i když za své názory týkající se stravování byla často kritizována.

Soukromý život

Více než 40 let (od roku 1977) byla provdaná za Alana Hamela, producenta a televizního moderátora. Byl to její druhý muž, první manželství trvalo pouze krátce, ale vznikl z něj syn Bruce. V 70. letech se proslavila seriálem Three's Company, ale vystřelení mezi hvězdy první kategorie jí zaručil až seriál Krok za krokem, který milovali (a dodnes milují) diváci po celém světě.

Rakovina se vrátila

Poprvé jí bylo zhoubné onemocnění diagnostikováno asi před 40 lety, kdy měla rakovinu kůže. V roce 2000 pak herečce lékaři sdělili, že trpí agresivní formou rakoviny prsu. Bohužel se nemoc letos v červenci vrátila a Suzanne Somers svůj mnohaletý boj prohrála.

„Její rodina se sešla, aby 16. října oslavila její 77. narozeniny. Místo toho si budou připomínat její výjimečný život a chtějí poděkovat milionům jejích fanoušků a příznivců, kteří ji velmi milovali,“ napsal v prohlášení jménem hereččiny rodiny její dlouholetý přítel, publicista Robert Couri Hay. „Zemřela pokojně doma v časných ranních hodinách 15. října. Více než 23 let přežívala agresivní formu rakoviny prsu,“ dodal pro časopis People.

Související témata:

Načítám