Hlavní obsah

Radka nebyla po dětech se svými prsy spokojená, teď se zase cítí hezky i nahá

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Reklama

Než měla děti, věnovala se Radka modelingu. Dvojnásobné mateřství a hlavně kojení ale zanechalo na jejím poprsí stopy, které se rozhodla díky plastické operaci smazat.

Článek

Před otěhotněním se Radka věnovala modelingu. Jenže kojení si vybralo daň na jejím poprsí – ztratilo plnost i tvar. I když, jak sama říká, je svému tělu vděčná, že odnosilo a odkojilo dvě krásné a zdravé děti, její dekolt ji přesto hodně trápil: „Pro mě znamenají prsa symbol ženskosti. Nahá jsem se necítila hezky a mé sebevědomí začalo strádat.“ Proto se rozhodla svěřit odborníkům z kliniky Medicom Clinic.

Obavy šly stranou

Radka uvažovala o plastické operaci prsou, ale zákroku se trochu bála. Přesto se rozhodla, že dívat se opět do zrcadla s radostí jí za to stojí. „Protože život je příliš krátký na to, říkat si coby kdyby,“ vysvětluje své odhodlání. S tím šla i na konzultaci s plastickým chirurgem a svěřila mu svou představu mít přirozená, ale plná prsa. „Od začátku jsme byli naladěni na stejné vlně. Byl velmi milý a přátelský. To ale všichni – i personál je milý a trpělivý, což je ve spojení s příjemným prostředím velmi uklidňující,“ vzpomíná Radka.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Radka ocenila vstřícný a chápavý přístup personálu na klinice. Jejím ošetřujícím lékařem byl Petros Christodoulou Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Zvětšení, zpevnění i modelace

„Paní Radka si přála vrátit prsům plný, pevný vzhled, který ztratila vlivem kojení. Proto jsme zvolili zvětšení pomocí speciálních mikropolyuretanových implantátů v kombinaci s takzvanou vnitřní modelací, kdy se prsní tkáň modeluje ze stejné rány, kterou se posléze vkládá implantát. Klientku jsme tak ušetřili zbytečných jizev. Současně jsme vyřešili lehkou asymetrii prsou doplněním vlastního tuku, který jsme získali šetrnou liposukcí stehen,“ uvádí plastický chirurg Petros Christodoulou.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Při první konzultaci se Radka a chirurg domluvili, jaký zákrok a jaká velikost prsou budou nejvhodnější Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Kojení se na prsou podepíše

Radka není samozřejmě sama, kdo po těhotenství a kojení řeší, jak vypadá její tělo. Mnoho žen začne o plastické operaci prsou přemýšlet právě po dětech. „Augmentace pomocí implantátů je v tomto případě nejčastější řešení, jelikož prsa jsou často povislá, jakoby prázdná. Tato operace jim vrátí pevnost a plnost,“ uvádí profesor Pavel Brychta, plastický chirurg a přednosta Kliniky popálenin a plastické chirurgie ve Fakultní nemocnici Brno.

Spokojenost s výsledkem

Radka přiznává, že těsně před operací byla nervózní, ale lékař ji uklidnil nejen úsměvem, ale i pohodou a nadšením. A nadšení se dostavilo také ve chvíli, kdy Radka svá nová prsa uviděla poprvé. „Jsou nejkrásnější, jaká jsem kdy v životě viděla, předčilo to všechna moje očekávání. Zaplavil mě hřejivý pocit, který jsem už dlouho nezažila. Cítila jsem se znovu krásná,“ vypráví a přiznává, že se zmohla na jediné – řekla jen: „No ty bláho!“

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Radka je s výsledkem nadmíru spokojená a říká, že její nová prsa jsou splněný senFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Stopy po kojení zmizely a díky novým prsům přemýšlí Radka znovu i o dráze modelkyFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Nová prsa dodala Radce nový impulz. Cítí se ve svém těle zas hezky, začala se o sebe i víc starat, a dokonce uvažuje o tom, že by se mohla vrátit ke kariéře modelky.

Článek vznikl ve spolupráci s klinikou Medicom Clinic.

Reklama

Načítám