Hlavní obsah

Plochý hrudník kvůli vrozené vadě i kojení je minulost, Zuzana má konečně prsa, která chtěla

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako dítě podstoupila paní Zuzana operaci vrozené vady hrudníku a smířila se s tím, že nikdy nebude mít velká prsa. Když jí ale po kojení zůstal naprosto plochý hrudník, rozhodla se to řešit!

Článek

Zuzana (33) byla smířená s tím, že její prsa nebudou tak velká, jak by si přála. Částečně to bylo i následkem vrozené vady hrudníku, který i po nápravné operaci zůstal trochu propadlý. Naučila se s tím žít, ale pak nastal zlomový okamžik, který ji donutil k akci. Když totiž po 18 měsících přestala kojit dceru, prsa jako by zmizela. Po dvou dětech její hrudník nebyl jen propadlý, ale i zcela plochý! To už byl důvod vyhledat pomoc!

Implantáty by nestačily

Zuzana se se svým problémem obrátila na kliniku Medicom Clinic, kde ji na první konzultaci přivítal MUDr. Petros Christodoulou. „Než jsem na konzultaci dorazila, mísila se ve mně nervozita s nadšením. Ale pan doktor byl velmi sympatický a napětí mě brzy opustilo. Od první chvíle jsem věděla, že jsem ve správných rukách,“ vzpomíná Zuzana.

Lékaře jako první zajímalo, jaká prsa by si mladá maminka přála. Zeptal se, zda se aktivně věnuje nějakému sportu, pochopitelně chtěl také znát podrobnosti její operace z dětství. Poté jí vysvětlil všechny možnosti a společně vybrali tu pro Zuzanu nejlepší.

„Paní Zuzanu trápilo nejen malé poprsí, které po dvou těhotenstvích a kojení ztratilo svůj objem, ale také propadlý hrudník, který jí zůstal po operaci vrozené vady. Té se podařilo napravit vadu jen částečně. I proto jsem zvolil kompozitní augmentaci implantátem s extra vysokým profilem velikosti 305 ml s následnou korekcí propadlého hrudníku pomocí transplantace vlastního tuku. Pouze vložení implantátu by v jejím případě totiž nestačilo,“ říká MUDr. Petros Christodoulou.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Po kojení nezůstala Zuzaně žádná prsa, jen vpadlý hrudník –⁠ a s tím se rozhodla něco udělat!Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Zbytečný strach

Zuzana zákrok podstoupila na konci loňského léta. Bezprostředně po operaci se podle svých slov cítila lehce zmatená kvůli narkóze. I když měla zpočátku strach z pooperačních bolestí, převažovala zvědavost, jak bude její hrudník vypadat. „K dobrému pocitu hodně pomáhalo i příjemné prostředí kliniky a personál, který se ke mně choval skvěle a byl mi ve všem nápomocný,“ říká. I rekonvalescence probíhala nad očekávání dobře a bez komplikací.

Foto: Archiv MEDICOM Clinics

Výběr velikosti implantátů byl zásadní, ale v případě Zuzany to chtělo i trochu vícFoto: Archiv MEDICOM Clinics

Překvapení na závěr

A jaký byl výsledek? „Zákrok má očekávání naprosto překonal! Vůbec jsem netušila, co je možné a čeho může pan doktor dosáhnout,“ říká s nadšením Zuzana. Spokojený je i operatér. „Operace proběhla dobře a k celkovému výsledku dopomohla i transplantace tuku, který jsem odebral z oblasti boků. Výsledkem operace je optimální, přirozený a diskrétní vzhled poprsí i velká spokojenost klientky, za což jsem samozřejmě moc rád,“ popisuje.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Výsledek plastické operace byl pro Zuzanu splněním všech přáníFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Zuzana zaznamenala ve svém okolí samé pozitivní reakce, každý práci lékaře chválí. Mnoho lidí se shodlo, že prsa vypadají neskutečně přirozeně a že se Zuzana rozhodla pro správnou věc.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Konečně má Zuzana hrudník, jaký vždy chtěla, a vypadá velmi přirozeněFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Zbytečné váhání

Zuzana je dneska podle svých slov neskutečně šťastná. Po operaci se nemohla dočkat prvního léta a dovolené. Poprvé v životě se těšila na nákup nových plavek.

I když o dalším zákroku zatím nepřemýšlí, nevylučuje, že se to v budoucnu nezmění. Rozhodně by ale neváhala tolik jako teď. Ženám, které přemýšlejí nad stejným zákrokem, chce Zuzana vzkázat, ať nikoho neposlouchají a rozhodují se hlavně podle svého uvážení. „Za mě bylo podstoupení zákroku jedním z nejlepších rozhodnutí, které jsem ve svém životě mohla udělat,“ dodává spokojeně.

Její názor podporuje i prof. MUDr. Pavel Brychta, CSc. plastický chirurg a přednosta Kliniky popálenin a plastické chirurgie ve Fakultní nemocnici Brno: „Augmentace prsou pomocí implantátů je u maminek běžným operačním výkonem, jelikož prsa zůstávají po těhotenství a kojení často povislá a prázdná. Touto operací je možné dosáhnout pevného a plného dekoltu.“

Článek vznikl ve spolupráci s Medicom Clinic.

Reklama

Načítám