Hlavní obsah

Žena zemřela měsíc po operaci prsou

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Celý život měla ze svých asymetrických prsou mindrák a toužila po plastické operaci, kvůli chronickému onemocnění ledvin však zákrok nepřicházel v úvahu. Dvojnásobná matka ale nakonec zfalšovala vzorek moči a na operaci šla. Za měsíc zemřela.

Článek

Nebylo to asi lehké, protože hrudník Taťány Proniny (31) z Moskvy rozhodně nebyl dokonalý a dvojnásobná maminka se kvůli výrazně asymetrickým prsům potýkala s mindráky a měla problémy se sebevědomím. Plastická operace byl její sen. Ale lékaři ji vždy odmítli operovat, protože trpěla chronickým onemocněním ledvin, které představovalo riziko.

Nehodlala to vzdát

Matka desetileté dcery a tříletého chlapečka se ale rozhodla udělat pro svůj sen cokoli a v sázku dala i svůj život. Věděla, že s vlastní močí nepochodí, a tak zdravotníkům při předoperačním vyšetření podstrčila moč své dcery. Vzorek byl samozřejmě v pořádku, takže lékaři neměli ani tušení, že Taťána není zdravá, a neměli důvod plastickou operaci neprovést.

Foto: Profimedia.cz

Mladý pár netušil, jak vysokou cenu za podvod s močí zaplatíFoto: Profimedia.cz

Šlo to dobře…

Zákrok probíhal dobře, žádné problémy se neobjevily. Taťána se probudila z narkózy a radovala se z nových ňader. Jenže druhý den, když právě hovořila s lékařem, přestala najednou dýchat. Přístroje ji sice dokázaly udržet při životě, ale byla ve velmi vážném stavu. Příčinou dechové zástavy byl otok na mozku, jehož vznik si nikdo nedokázal vysvětlit. Až když se Taťánin manžel přiznal k podvodu s močí, pochopili. Právě problémy s ledvinami vyvolaly křeče mozkových krevních cév, které způsobily otok.

Foto: Profimedia.cz

Byla to krásná rodina, teď zůstal muž na děti sámFoto: Profimedia.cz

Věřili, že to bude v pořádku

Britský magazín Mirror píše, že zdrcený otec přiznal, že oba manželé věřili tomu, že problémy s ledvinami jsou na ústupu, protože Taťána už několik let neměla žádné potíže. Jenže vše bylo jinak a mladá maminka zaplatila za nová prsa až příliš vysokou cenu. Zemřela měsíc po operaci a nechala tu po sobě dvě malé děti a zdrceného manžela.

Mnohdy dokáže plastická operace skoro zázraky. Ale nic se nesmí přehánět. Odstrašujícím příkladem je třeba Donatella Versace, kterou plastiky doslova zohyzdily.

Reklama

Související témata:

Načítám