Hlavní obsah

Ženáč a mladá studentka. Letní láska skončila vyhrožováním

Foto: Valery121283, Shutterstock.com

Foto: Valery121283, Shutterstock.com

Reklama

Když Hynek (32) najímal na letní brigádu do své restaurace Alžbětu (19), netušil, jak moc mu úlet s touhle dívkou zkomplikuje život. Románek ženatého muže a studentky měl podle jeho představ skončit po prázdninách. Jenže Alžběta se zamilovala, svěřila se otci a ten na milence své dcery nastoupil pěkně zostra.

Článek

Život je nevyzpytatelný a do nehezkého sporu se můžete dostat kdykoli a s kýmkoli. A snadno pak získat pocit, že situace je neřešitelná. Jenže s odbornou pomocí mediátora lze zvládnout v podstatě cokoli. Důkazem je další příběh z praxe koučky a mediátorky Kateřiny Bělkové.

Klasická letní láska

Hynek, který vlastní restauraci v jednom okresním městě, si na léto vždy najímá brigádníky. Loni k němu tak jako pomocná číšnice nastoupila i mladá Alžběta. Hezká dívka, která si chtěla přivydělat a po prázdninách nastoupit na vysokou školu v Praze.

Jenže mezi nimi přeskočila jiskra a začal klasický románek. Hynek bral Alžbětu ve dnech jejího volna na výlety po okolních městečkách a oba si užívali letní lásku, co sice nebude mít dlouhé trvání, ale rozhodně bude příjemná. Tak to alespoň vnímal Hynek, který byl ženatý, měl malou dceru, a jednoduše spoléhal na to, že jakmile Alžběta odjede studovat do Prahy, bude platit „sejde z očí, sejde z mysli“.

Zamilovaná studentka

Jenže Alžběta se doopravdy zamilovala. Na konci sezony milenci oznámila, že do Prahy nejede a nemůže se dočkat, až se on rozvede a budou spolu moct normálně žít. „Na něco takového nebyl Hynek vůbec připravený. Ani v nejmenším neměl v plánu od rodiny odcházet,” říká Bělková.

Tehdy z nepříjemné situace ale ještě vybruslil. Alžbětu přemluvil, ať jede studovat a on že tím alespoň získá čas si svou situaci vyřešit. „Uvěřila mu a, ač nerada, na školu nastoupila. Domů jezdila jednou za měsíc, měla toho hodně ve škole, takže Hynek si mohl dál žít svůj rodinný život,” líčí Bělková.

Po Vánocích studená sprcha

Vše se brzy ale změnilo. Vánoce strávila Alžběta s rodiči, kteří si všimli, že je smutná, a naléhali na ni tak dlouho, až jim vše řekla. Dívčin otec Josef (47) je velmi rázný muž, bývalý boxer a majitel boxerské školy, který nikdy nešel pro ránu daleko. „Když na Hynka nastoupil s tím, kdy se hodlá ke vztahu s jeho dcerou přiznat, byla v majiteli restaurace malá dušička,” popisuje Bělková. Tušil, že tady končí všechna legrace. Jeho sestra mu poradila, ať zkusí spor vyřešit u mediátorky, a tak Hynek kontaktoval Kateřinu Bělkovou.

Foto: Little Pig Studio, Shutterstock.com

Na záletníka si došlápl otec mladé studentkyFoto: Little Pig Studio, Shutterstock.com

Divoké emoce

Když se u ní oba muži sešli, bylo to divoké, obzvlášť Josef potřeboval své emoce vyventilovat. „Dost nevybíravým způsobem líčil, co je schopen s Hynkem provést, pokud se k celé věci nepostaví jako chlap,“ říká Bělková. Hynek sice věděl, že udělal chybu, ale jen tiše poslouchal. „Až ve chvíli, kdy mu Josef řekl, že mu přeje, aby v budoucnu někdo stejně jednal s jeho malou dcerou, dolehla na něj plně tíže toho, jak sobecky se choval,“ popisuje Bělková.

To byl okamžik, kdy se Hynek sesypal a začal se Josefovi zcela upřímně omlouvat. „Když se nám podařilo překonat tuto emoční bouři, byli již muži otevřeni racionálnímu uvažování,“ líčí Bělková.

Chlapská dohoda

Hynek Josefovi zcela otevřeně vysvětlil, že nemůže kvůli letní lásce opustit ženu a dítě. Ale byl ochoten udělat cokoli, co by Alžbětě pomohlo překonat milostné zklamání. „Josef v prvé řadě trval na tom, že Hynek Alžbětu přestane tahat za nos a přizná jí, že od rodiny odejít nemůže a vztah s ní férově ukončí,“ říká Bělková.

Oba se pak shodli, že by jí mohl pomoci studijní pobyt v zahraničí a Hynek nabídl, že ho zadotuje. Že ho platí on, se ale Alžběta nedoví. „Dohodli se, že ho Josef dá dceři jako dárek ke dvacetinám a o Hynkovi nepadne ani slovo,“ dodává Bělková.

Často se stává, že muž nechce od rodiny odejít a jeho bokovka to těžce nese. Co když je to ale naopak? Milenec se chce rozvést, ale já ho nechci

Reklama

Načítám