Hlavní obsah

Závazky podle horoskopu: kdo se hrne do založení rodiny?

Foto: Lucky Business, Shutterstock.com

Foto: Lucky Business, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Někdo odmalička sní o velké rodině s mnoha dětmi, jiný se do hnízdění zas tolik nežene a spíš si užívá svobody a nezávislosti, závazky ho děsí. Jak to máte vy nebo vaše drahá polovička? Může to prozradit i znamení horoskopu.

Článek

Pro někoho jsou děti a široká rodina, která se pravidelně schází u jednoho stolu, smyslem života, jiný v tom spatřuje spíše kouli u nohy, a než se upoutá k rodinnému životu, chce si nejdřív něco užít… A další po dětech ani rodině netouží vůbec. Jak na tom jsou lidé ve vašem okolí, může prozradit i jejich znamení zvěrokruhu. Kdo má rodiny plnou hlavu a kdo si na usazení nějakou dobu počká?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

U Beranů se dá těžko odhadnout, jestli se do rodinného života vrhnou po hlavě, nebo si počkají. Může se stát, že narazí na toho pravého, po pár měsících přijde svatba a pak děti. Když Berani něco nějak cítí, většinou neváhají. Stejně dobře se ale mohou toulat světem single, protože je žádný vztah neuchvátí natolik, aby se do něj zcela položili. Jejich rozhodnutí bývají náhlá a překvapivá a dost často úplně jiná, než očekává okolí. Je to s nimi jako na horské dráze.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Pro Býky je rodinné zázemí ohromně důležité. Představuje zásadní součást života, dlouze a usilovně o něm přemýšlejí a také na něm pilně pracují. Jako všechno, i zakládání rodiny berou pěkně zvolna a pomaloučku. Nečekejte od nich bleskové zásnuby ani improvizované sňatky. Když jsou ve vážném vztahu, poměrně rychle je jasné, že v něm hodlají zůstat, ale do svatby a budování hnízda se rozhodně nehrnou – jdou si vlastním tempem.

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Býci často žijí ve stabilních svazcích, ale se svatbou si dávají dost načasFoto: Look Studio, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci se k většímu závazku v podobě dítěte, koupě nemovitosti a podobně obvykle odhodlávají delší dobu – a dobře dělají. Jako přirozeně nestálé znamení znají svoje limity a vědí, že kdyby se do něčeho „navezli“ předčasně, mohli by z toho brzy vycouvat. Když už se pro závažný krok rozhodnou, jejich slovo platí a je možné se spolehnout, že to dotáhnou do konce. Většinou to však bývá až v pozdějším věku, kdy k tomu dozrají.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Právě mezi Raky se najde nejvíc lidí, kteří si založí rodinu velmi brzo – rodina je pro ně vším. Zázemí a stabilita, láska a podpora nejbližších je pro ně zásadní hodnota, kterou uctívají odmalička. Mají velmi silné rodičovské pudy a s dětmi to většinou umějí od přírody – a také po nich touží. Nevidí důvod, proč čekat, vždyť rodina pro ně představuje největší životní požehnání a cíl. Rodiči se stávají brzy a ratolestí mívají hodně: berou je jako poslání a účel bytí na tomto světě.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi milují lidi, kolektiv, společnost, a proto jsou v kontaktu i s mnoha vzdálenými příbuznými. S rodinou se rádi a pravidelně stýkají, ale do zakládání té vlastní se neženou nijak zbrkle. Mají rádi svobodu a pohodlí a jakkoli jsou velkorysí, umějí být i trochu sobci. Určité sebeobětování, jež se s příchodem potomků pojí, odkládají na dobu, kdy se budou cítit vyřádění a připravení na to, že si dítě bude uzurpovat pozornost, která předtím patřila jim.

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Raci děti a rodinu milují. Je to pro ně středobod životaFoto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny často mají už odmalička přesný plán, v kolika letech se oženit či vdát, kdy zplodit první dítě, postavit dům, zasadit strom… Jsou velmi cílevědomé a ambiciózní, proto se ze všech sil snaží svůj program opravdu naplnit. Většinou na děti a rodinu nijak nespěchají, ale ani to neodkládají – znají ideální dobu, kdy si potomka pořídit, aby jim zapadl do plánované kariéry. Často se do toho přimíchá život a všechno je jinak, což ale nic nemění na tom, že mají Panny jasnou vizi, jak by to být mělo.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy často podléhají momentálním citům, a když je potká velká láska, v niž skutečně věří, rodina může přijít velmi záhy. Tyto křehké a éterické bytosti jsou zvyklé řídit se srdcem a umějí překvapit tím, že udělají nějaký zásadní krok mnohem dříve, než to od nich kdo čekal. Pokud se jim však velká láska vyhýbá, převládne jejich obvyklá váhavost a do brzké stavby rodinného hnízda se neženou, spíš se povezou s proudem. Záleží tedy na lásce a jak brzy ji v životě potkají.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Vášniví a egoističtí Štíři se rozhodně usazují spíše až v pozdějším věku, když se jejich silný energetický náboj trochu obrousí a zklidní. Do té doby většinou nejsou schopni rutinní a stabilní rodinné existence. Patří mezi velké sexuální experimentátory, proto často proplouvají z jednoho vztahu do druhého. Když se však v pozdějším věku usadí, se stejnou vášní prokazují věrnost zvolenému partnerovi a budou mu stát neochvějně po boku, děj se co děj. Jejich rodina je většinou menší a uzavřenější jednotka.

Foto: Pond's Saksit, Shutterstock.com

Až se Štíři vybouří, budou z nich věrní a milující partneřiFoto: Pond's Saksit, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci jsou pro každou srandu – i když je to svatba v devatenácti a děti třeba ještě před ní. Nedělají si ze života hlavu a přistupují k němu lehkomyslně a s nadhledem. Co jim přivane do cesty, s tím se vypořádají – právě oni jsou jedni z prvních, kdo na školních srazech ukazují fotky potomstva. Mívají velké rodiny – jsou totiž přirozeným tmelicím prvkem, na který se všichni ostatní „nabalují“, drží všechno pohromadě a teplo rodinného krbu vytvářejí automaticky.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Pro Kozorohy je založení rodiny velký krok, k němuž se často musejí hodně odhodlávat – jejich přemýšlivá nátura jim velí analyzovat všechny proměnné. Ve výsledku pak zjišťují, že nikdy nemají dost peněz, nejsou dostatečně vyspělí a dospělí, zodpovědní, nesobečtí, připravení… Doplňte si libovolně. Kromě toho je děsí životní změny a většinou tedy přichází prvotní impulz ze strany jejich drahé polovičky. Rodina je pak pro ně velmi důležitá, jakkoli to často neumějí dát citově najevo.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři jsou stejná záhada jako Berani. Možná se rozhodnou nikdy děti nemít, rodinu nezakládat a navždy se budou sami toulat po světě s náhodnými známostmi – to když převládne jejich samotářská tvář. Anebo budou mít děti brzy, obrovskou rodinu klidně bez svatby, pořídí si vícero dětí s vícero partnery a budou žít v barvité a poslepované komunitě… U Vodnářů se zkrátka jen těžko cokoli odhaduje, protože mění rozhodnutí ze dne na den a klíčová je pro ně svoboda.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Citové a empatické Ryby přisuzují domovskému přístavu obrovskou důležitost, dlouho však zůstávají dětmi a fungují v úzkém propojení s rodiči. Založení vlastní rodiny ale nijak zvlášť neodkládají, jen na to na rozdíl od jiných ani nespěchají. Většinou se podřídí potřebám partnera, protože nejdůležitější je pro ně život v harmonii s tím, kdo jim je nejbližší. Dovedou spokojeně žít v malé dvoučlenné rodince i obrovském přeplněném domě, lásky mají na obojí dostatek.

Reklama

Načítám