Hlavní obsah

Zmrazená voda: Prý léčí a pomáhá hubnout!

Foto: Thinkstock

S hubnutím vám může pomoci rozmrazená voda, zkusíte ji i vy?Foto: Thinkstock

Reklama

Zemědělci vědí, že pole, na která stéká tající sníh, mají mnohem lepší úrodu. Léčitelé věří, že rozmrazená voda dokáže účinně pročistit organismus a pomoci s hubnutím. Jak na to? Víme!

Článek

Tělo obsahuje zhruba 70 procent vody, je ve všech buňkách, orgánech. Už to dokazuje, jak moc je pro lidský organismus voda důležitá. Ostatně, pravidelně ji vylučujete spolu s odpady z těla, a přijímáte novou, která vás čistí a obecně plní svoji funkci. Cítíte se s přibývajícími léty až nezvykle unavení, máte unavenou pleť, obtížně hubnete? Někteří z odborníků na přírodní léčbu nabízejí řešení. Čistěte se rozmrzlou vodou!

Proč? A jak vše podle nich funguje? Z jejich postupů jsme shrnuli základní návod.

Není voda jako voda

Voda z ledu má jinou skladbu než běžná – dle autorů mnohem lépe prochází přes buněčné membrány, dostává se snáz dovnitř buňky a ve větším množství. Tím rychleji proplachuje, vylučuje škodlivé usazeniny. „Buňky je nutno vyčistit. Jak do nich ale propašovat potřebnou vodu v takové podobě, aby uvnitř mohla ještě něco rozpouštět? Aby cestou do buňky rozpouštěla balastu co nejméně a v buňce zase co nejvíce a to ještě pozvolna? To umí jedině čerstvě roztátá voda z ledu a sněhu,” popisuje vyznavač jejích účinků Břetislav Nový v knize Jak bych se opravil 2 – Kniha pro moudré a blbé. Užívání vody z tajícího ledu pak doporučuje mimo jiné i G. P. Malachov v publikaci Dokonalá očista těla.

Foto: Thinkstock

Kostky ledu použijte ráno, rychleji se rozpouštějíFoto: Thinkstock

Postup výroby

Vodu zmrazte v plastové lahvi, předtím ji nepřevařujte. Kovové nádoby vhodné nejsou, narušují totiž žádoucí skladbu vody. Zásadně mrazte vodu živou, z kohoutku, nikdy ne destilovanou. Zmrzlou vodu pak vyjměte a nechte roztát. Na dně jsou usazeniny, které nepijte. Totéž na vodu s vrchu – odlijte ji nebo odeberte, podobně jako sbíráte pěnu na vývaru. Některé zdroje uvádějí odlít až třetinu rozmrzlé vody, jiné upozorňují pouze usazeniny na dně.

Jak ji užívat?

Po ránu je dobré vypít zhruba 2 dl, další čas dávkování není až tak podstatný, jen zachovejte dobu, po kterou je voda aktivní, léčivá, což je 12 hodin, do té doby vypijte celý litr. Pak se účinky zmrzlé vody snižují. Vypití více množství nijak neškodí, jen musíte mít na paměti přirozenou potřebu vody pro tělo. Ta je individuální, ukazatelem je četnost vyměšování a koncentrace. Čím více je odpad z ledvin koncentrovaný, tím víc musíte pít a naopak. Pitím přes míru si můžete vyplavovat pro tělo potřebné živiny, tedy platí, všeho s rozumem.

Foto: Thinkstock

Na vodu, kterou budete chtít zmrazit, používejte plastové lahveFoto: Thinkstock

Takto upravenou vodu můžete pít libovolně dlouho, ale základ pro obnovení vitality je dodržet alespoň měsíc 1 litr, potom stačí 2 dl po ránu, nejlépe celoživotně. „Po dvou dnech jsem cítila menší bolest kloubů a pobolívala mě hlava,“ popisuje své zkušenosti čtenářka Hanka, která terapii vodou vyzkoušela. „Můj léčitel mi doporučil na den přestat a poté zase pokračovat. Takové příznaky jsou prý při čistění běžné.“

Účinky rozmrazené vody

Podle některých autorů je rozmrazená voda všelék. Nejčastěji popisují, že snižuje chuť k jídlu, normalizuje hladinu cukru, obnovuje potenci u mužů, lépe pracuje mozek, zlepšuje se funkčnost jater, odplavují usazeniny z ledvin, zlepšuje akné a krevní tlak. Dochází k celkové harmonizaci funkcí orgánů těla, zlepšuje se nálada.

Jaký názor na účinky zmrazené vody máte vy? Máte s ní vlastní zkušenosti? Šli nebo nešli byste do něčeho podobného? Napište nám své názory a zkušenosti do diskuse pod článkem!

Reklama

Načítám