Hlavní obsah

Zničí sex ve třech váš vztah?

Foto: isifa

Dvě různé věci jsou sexuální fantazie a jejich realizování. Dobře si rozmyslete, co vlastně doopravdy chcete!Foto: isifa

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milování ve třech. Téměř každý o něm fantazíruje! A realita? Je třeba myslet na nečestnou komunikaci partnera, žárlivost a přehnané reakce! Jak dopředu zjistit, zda vás právě tohle nepotká?

Článek

Risknout, či nerisknout něco tak zásadního jako milování ve třech? Kanadská sexuoložka Jessica O'Reilly, která se tímto tématem zabývala na známém portále iVillage, zná recept na to, jak „nenarazit“ a včas zjistit, jestli si tohle milostné dobrodružství máte radši odpustit.

Nelžete! Sami sobě…

„Pokud vám na někom hluboce záleží, je normální, že prožíváte pocity žárlivosti a nejistoty. Obě tyto emoce pomáhají rozpoznat naše hodnoty, potřeby a hranice,“ říká světově uznávaná odbornice Jessica O'Reilly. Vždyť kdo by byl rád svědkem toho, že jeho partner například otevřeně flirtuje s barmankou? Jakmile vám je podobná myšlenka proti srsti v běžném životě, můžete se spolehnout, že po realizaci sexu ve třech se to ještě zhorší. Tak si samy sobě nalijte čistého vína. Opravdu vám nebude vadit přítomnost další osoby při sexu? Budete se cítit pohodlně? A váš partner taky?

Pokud si výše zmíněné otázky společně s partnerem zodpovíte, jste sice o krok dál, nicméně hladký průběh věci to nezaručuje. Mnoho párů se stává obětí takzvané nečestné komunikace, což znamená, že ona nebo on se vyhýbají pravdě o svých pocitech nebo myšlenkách, situaci zlehčují a vnímají ji jako zkoušku, jíž musí projít.

Foto: isifa

Když žárlíte v běžném životě, přizvání někoho do trojky vám asi příjemné nebude...Foto: isifa

Přemlouvání je k ničemu

„Když manžel přišel s tím, že by v naší posteli bylo místo i pro další ženu, pohádali jsme se. Pak jsem o tom začala přemýšlet, jenže byla chyba, že jsme se o tom spolu nebavili podrobněji, odmítla bych to hned na začátku. Vlastně ani nevím, proč jsem do toho šla. Asi se mi zdálo, že mu tím udělám radost,“ krčí rameny Renáta, která je ukázkovým příkladem toho, jak by to být nemělo: partner ji přemluvil.

„I když se to může zdát jako samozřejmost, je třeba zdůraznit, že sexuální aktivity v partnerství by měly být bez tlaku. Donucení ničí vztahy a rozkládá sebevědomí, takže pokud chcete, aby vaše trojka patřila k příjemným zážitkům, oba musíte stát na stejné straně. Diskutujte o tom,“ radí sexuoložka.

Foto: isifa

Když nechcete, nejste nenormální!Foto: isifa

Kdy přijde šok?

Dobře, promluvíte si o tom dopředu. Pak ale nastane situace, že tělo, mysl a srdce reaguje novými a překvapujícími způsoby. „Většina z nás si nemůže pomoci, porovnává tělo, techniku i výkon s chováním třetí osoby,“ varuje Jessica O'Reilly. Dá se na tohle nějak připravit?

Podle sexuoložky se prvotně zamyslete nad nejhoršími možnými scénáři a zvažte, jak takové zneklidňující zážitky ustát. Není nad připravenost! Počítejte ale taky s tím, že fantazie je téměř vždy lepší než skutečnost, takže pokud partnera vzrušuje byť jen samotná komunikace o trojce, klidně u ní zůstaňte. Jestli se přece jen rozhodnete sex ve třech realizovat, tyhle tipy od osob, které ji vyzkoušely, vám mohou mnoho věcí usnadnit.

Proti gustu…

„Někdo vidí v těchto praktikách skrytou homosexualitu či bisexualitu, jiný naprostou zvrácenost. Mnoha lidem jsou takové erotické fantazie vlastní,“ popisuje sexuolog Zlatko Pastor rozmanitost lidské duše. Rozhodně se tedy nenechte znervóznit, pokud patříte mezi osoby, pro které je atraktivní monogamie. To vám nikdo nemůže zazlívat!

A co vy, máte podobnou sexuální zkušenost za sebou? Narušila vaše vztahy?

Reklama

Načítám