Hlavní obsah

Sníte o sexu ve třech nebo třeba kolegovi? Erotické fantazie odhalují víc, než myslíte

Foto: George Mayer, Shutterstock.com

Foto: George Mayer, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Chcete, aby vám milenec pořádně naplácal, nebo vás zrovna vzrušuje představa milování na veřejnosti... Co se děje ve vašem životě? Právě to vám mohou prozradit vaše současné erotické fantazie. Ne vždy totiž mluví o sexu – někdy zrcadlí i psychický stav.

Článek

Z různých anket vyplývá, že k nejčastějším fantaziím patří sex ve třech, nadřízenost a podřízenost a mazlení s osobou stejného pohlaví. Máte v hlavě něco podobného? Pak to o vás může ledacos vypovídat.

Jeden takový „intimní překladač“ sexuálních fantazií poskytla britská sexpertka, koučka a odbornice na seznamování Kate Taylor, podle níž erotické představy často vypovídají o tom, co se zrovna ve vašem životě děje. Nechte se jejími nápady inspirovat, jistě vás povedou k žádoucímu zamyšlení. Ale rozhodně je na sebe neaplikujte doslova! Vždy záleží především na vašem výkladu, protože vy se znáte nejlépe, a na konkrétních okolnostech každého „případu“.

Milenec má nadvládu

Svazování, výprask, otroctví či předstírané znásilnění jsou víc než adrenalin. Studie odhalily, že dominance v posteli ovlivňuje průtok krve mozkem a uvolňuje endorfiny. Jsou-li pouta, důtky nebo hra na káranou školačku a chlípného učitele vaší momentální hlavní fantazií, hledáte vzrušení a nové zážitky. Máte tendenci se snadno nudit, což vás přitahuje k dominantním partnerům.

Ovládání partnera

„Tady si sedni a ani se nehni, jinak přijde trest!“ Nedávno jste si představovaly, že stojíte nad milencem – v podvazcích a latexu – a rozkazujete mu, co má dělat? Pak vás možná právě teď sužuje nejistota, ať už v práci, nebo v jiné oblasti života, a vy podvědomě cítíte, že potřebujete mít víc věcí pod kontrolou. Pokuste se zjistit, z čeho vaše pocity pramení.

Domácí práce

Je jedno, jestli na sobě máte svůdný kostým francouzské pokojské tolik propagovaný pornem, přitom v ruce držíte prachovku a lítáte po domě a luxujete, nebo jen máte pocit, že je v bytě nepořádek. Jakákoli erotická fantazie spojená s úklidem poukazuje na to, že v posteli potřebujete novou energii. Nepotlačujte své já, na kartičky napište své nejniternější sexy sny, hoďte je do krabice od bot a čas od času si v rámci předehry jednu vytáhněte. Je vzrušující nevědět, co vás zrovna čeká!

Foto: Nixx Photography, Shutterstock.com

Soustředí se vaše erotické představy nějakým způsobem na úklid a obecně domácí práce? Podle sexpertky potřebujete nové podnětyFoto: Nixx Photography, Shutterstock.com

Fantazie o kolegovi

Když s kýmkoli trávíte více než 40 hodin týdně, můžete ho milovat i nenávidět. Kate Taylor upozorňuje, že v takovém případě jsou myšlenky na sex s kolegou normální. Ostatně, zálusk na spolupracovníky má prý devět z deseti pracujících. Tato fantazie často symbolizuje snahu odpoutat se od stereotypů, může ale ukazovat i na přepracovanost.

Vzpomínky na ex

Najednou výrazně častěji vzpomínáte na bývalého partnera? Ve skutečnosti vám nechybí, spíš pociťujete touhu vrátit se do klidnější (či vzrušující nebo bezpečnější...) etapy života. Berte tyto fantazie jako znamení, že nejste úplně spokojeni se svou současnou situací, a začněte ji řešit.

Sex s více lidmi najednou

Pokud sníte o skupinovém sexu, řekněme při orgiích, je pravděpodobné, že jste velmi extrovertní a možná hledáte potvrzení vlastní hodnoty z vnějšího zdroje. Každý týden zkuste něco nového, navštěvujte rozmanité kurzy, semináře, výstavy. Z pokusů, omylů a pozorování, co vás baví a naopak nebaví, můžete získat vnitřní jistotu a sebehodnotu.

Foto: sakkmesterke, Shutterstock.com

Pouta, svazování, více lidí najednou, hrátky s milenci stejného pohlaví? Nemusejí to být fantazie o tom, co si přejete v sexu, ale symboly vašich skrytých potřeb v jiných oblastech životaFoto: sakkmesterke, Shutterstock.com

Sex s osobou stejného pohlaví

Musíte vzít sex do svých rukou (doslova). Podle sociálních psychologů jsou fantazie o intimnostech s osobami stejného pohlaví mnohem častější u žen než u mužů. Někdy naznačují nepřijetí vlastní sexuality. Prozkoumávejte, co vám dělá dobře.

Sex na veřejnosti

Frustrace, kterou pociťujete v každodenním životě, se jednoznačně promítá do zlobivých snů. Touha po sexu na veřejnosti v překladu znamená, že se příliš staráte o to, co si myslí ostatní. Uvolněte se a nenechte se svazovat společenskými pravidly.

Sex s cizincem

O sexu s cizím člověkem, takovým, který vás zezadu chytí za prsa, roztáhne vám nohy a bez pardonu zasune penis do pochvy, aniž by mu bylo vidět do tváře, s největší pravděpodobností sníte tehdy, pokud stavíte potřeby svého partnera na první místo. Naučte se říkat „ne“ a konečně začněte myslet i na sebe!

Romantika jako z filmu

Čím jsou vaše sexuální fantazie romantičtější, tím větší máte obavy o svůj vztah, který prochází nedorozuměním nebo krizí. S partnerem si to vyříkejte.

Reklama

Související témata:

Načítám