Hlavní obsah

Renklody

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie260 kJ
Bílkoviny2 g
Tuky0 g
Sacharidy14 g
Sůl0 g
SAFA0 g
Vláknina2 g
Cukry10,5 g

Ovoce je tvořeno ze 70-90 % vodou. Jedná se o potraviny s vyšším obsahem sacharidů, obsah tuku a bílkovin je u většiny druhů ovoce zanedbatelný. Ovoce však obsahuje oproti zelenině více cukru a má tedy vyšší energetickou hodnotu, proto hlídejte zkonzumované množství a započítejte ho do denního energetického příjmu. Při redukci hmotnosti se doporučuje konzumace cca 150-200 g ovoce denně spíše v dopoledních hodinách. Renklody jsou plody slivoně, jsou bohatým zdrojem vlákniny, vitaminu C a některých dalších vitaminů a minerálních látek. Obsah cukru je průměrný, renklody proto můžete v přiměřeném množství konzumovat.