Hlavní obsah

5 zažitých mýtů, které vám dokážou zničit sexuální vztahy. Pozor na ně!

Foto: MJTH, Shutterstock.com

Jestli chcete kvalitní sex, musíte na to být dvaFoto: MJTH, Shutterstock.com

Reklama

O polopravdách a nesmyslech na poli sexu a vztahů se říká, že se velmi pomalu rozkládají. A tak mnoho jich je nesmrtelných! Otravují život i vám? Zjistěte, jestli nevěříte těmto pěti mýtům!

Článek

Kdo ví, jaké informace ze světa intimity jsou pravdivé? „Sexuální tabu minulosti jsou přepisována erotickými mýty a nesmysly současnosti. Mlčení a zákazy vystřídaly výkřiky a nevázanost. Jsme zavaleni všemožnými informacemi, tápeme, a to podstatné, pravda, je zasunuto někdy hodně hluboko,“ myslí si sexuolog Zlatko Pastor.

A konkrétně, které mýlky, chyby, omyly a nesmysly nejvíc ničí váš sexuální život? Sexuoložka Laura Berman z Chicaga sestavila pětku toho, co tiše nabourává váš vztah.

1. Muž musí být iniciátorem

Jedná se o velmi škodlivý mýtus, který je zakořeněn hluboko v minulosti. „Ženy vždy byly vedeny k tomu, aby se ujímaly spíše pasivních rolí a neprohlubovaly vlastní sexuální rozkoš. To je ale špatně,“ popisuje zmíněná odbornice na svém blogu s tím, že pokud se často podřizujete nebo jen čekáte na výzvy od protistrany, váš milostný život trpí nevyvážeností. „Proto je skvělé, když jsou oba partneři aktivní,“ dodává sexuoložka a pochopitelně zmiňuje pravidelné střídání v aktivitě.

Foto: MJTH, Shutterstock.com

Není pravda, že musí vždy začínat s iniciativou mužFoto: MJTH, Shutterstock.com

2. Muž může vždycky a často

Podle Laury Berman jeden z pěti mužů trpí nízkým libidem. Problém je v tom, že těmto jedincům jejich vlastní partnerky vyčítají malý zájem o sex a ohání se tvrzením, že „vždyť se říká, že můžeš pořád“. Pak vznikají nedorozumění a hádky. „Ona se cítí být neatraktivní, diví se, co dělá špatně, on je pod tlakem a oslabený. Jedná se o začarovaný kruh založený na mýtu,“ dodává Laura Berman. Možná by pomohlo promluvit si.

3. Romantika, doteky a sex jsou totéž

Zjištění z praxe? Mnoho lidí odmítá blízkost a doteky partnera, neboť si myslí, že všechno zákonitě vede k sexu. A přitom tomu druhému může jít jen o pouhou přítomnost partnera či navázání spojení. „Místo přemýšlení nad tím, co je předehra, co sex, a kam a k čemu jaký dotek vede, by se člověk měl zamyslet nad vlastními strachy, které jeho paniku přiživují. Vždyť pohlazení nebo objetí neznamená skok do postele,“ dál si myslí sexuoložka.

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Ne všechno mazlení musí vést nutně k sexuFoto: Photographee.eu, Shutterstock.com

4. Milování by mělo být neplánované

Spontánnost je tak krásná! Proto mnoho lidí zastává názor, že k milování by se mělo dojít pouze přirozeně – bez přípravy. Skutečnost je však taková, že pokud si sex nenaplánujete, tak ho v dnešní době nebudete mít ani ve středu, ani o Vánocích. Jak se říká, „doba je zlá“, všichni někam spěchají a mají jiné úkoly než se potit v ložnici. Tak zapomeňte na nesmysly a plánujte čas o samotě. Upřímně? Má to svoje kouzlo.

5. Změny nemůže zahájit jen jeden

Máte pocit, že erotické kouzlo jaksi vyšumělo? Pokoušíte se o znovunavázání erotického spojení? Pak možná podléháte splínům a říkáte si, že bez partnerovy pomoci a jeho nadšení to nepůjde. „To není pravda. Osvojit si nové techniky se dá i bez protějšku. A vlastně je to všechno v zahájení nové energetické úrovně, lákání milence, vášni a projevech lásky. Svojí snahou můžete svůj vztah zevnitř změnit. A ukázat tak partnerovi, jak vám na něm záleží. Ostatně, někdo vždycky musí začít jako první,“ uzavírá Laura Berman.

Tak co, taky se necháte ovládat polopravdami?

Reklama

Načítám