Hlavní obsah

Pánové často netuší, co ženy opravdu nažhaví. Nejčastější prohřešek? Hurá do klína a jedem!

Foto: oneinchpunch, Shutterstock.com

Foto: oneinchpunch, Shutterstock.com

Reklama

Občas můžete mít chuť na rychlovku, ale většina plně uspokojivého milování se bez pozvolného, neuspěchaného vzrušování neobejde. A někdo by to měl konečně mužům říct! Těch, co nápaditou předehru považují za přežitek, je pořád pohříchu moc.

Článek

Sexuální předehra je nezbytná pro navození fyzické i emoční intimity, díky ní se oba partneři cítí více propojení a ze sexu pak mají mnohem hlubší zážitek. Pro ženy je obvykle velmi důležitá, protože pro navození dostatečného vzrušení, které pak vede k orgasmu, potřebují navýšit hladinu oxytocinu. Což delší mazlení, líbání a hlazení zařídí nejlépe. A dělá dobře i mužům, jenže ti často na soulož zbytečně spěchají a nedopřejí svým partnerkám to, co skutečně potřebují. Přitom skvělá předehra nemusí být ani dlouhá, když se ovšem dělá správně.

Nastolte žhavé očekávání

Muž by měl nejdřív vytvořit silný pocit očekávání, myslí si psychoterapeut Ian Kerner, který se na prohlubování sexuálních zážitků specializuje a napsal na toto téma už několik knih. Podle něho skvěle zabírá vzrušující intimní telefonický hovor během dne, tajné zašeptnutí či lichotka u večeře, letmý dotyk na šíji, malý dárek schovaný v kabelce nebo i obyčejné připomenutí, že tenkrát v Turecku na balkoně to bylo víc než fajn…

I ta nejmenší gesta mohou podle Kernera prosytit běžné situace erotickou energií a všední chvíle prodchnout strhujícím napětím. A pak je tu další velmi důležitá věc: žena se musí před sexem uvolnit. Potřebuje čas, aby přepnula z náročného pracovního a rodičovského módu na milostný, a ten by jí dobrý milenec měl vždy dopřát.

Nabídněte blízkost, nejen styk

Co jako muž můžete pro svou milou udělat, aby se uvolnila a běžné starosti nechala odplout pryč? Řekněte si o kartáč a pročešte jí vlasy. Většina žen to považuje za velmi milou, intimní a příjemnou činnost, která navíc skvěle odplavuje stres.

Nebo jí nabídněte krátkou masáž. A přitom nikdy nezapomeňte, že masáž může zůstat masáží. Britská vztahová a sexuální koučka Linda Sonntag připomíná, že masáž odbourává napětí a z tkání odstraňuje toxiny daleko efektivněji než alkohol, tabák nebo jiné drogy, které mohou otupit vnímání. Je-li partnerka dostatečně klidná, sedněte si za ni a dejte se do něžného masírování týla a ramenou.

Můžete pak přejít k polibkům na krk a žádoucí může být i jemné vzdychání do jejího ucha. Pro pár je důležité, aby přitom neztrácel soustředění: je nanejvýš vhodné nenechat se rozptylovat telefony ani dalšími rušivými elementy!

Foto: vgstudio, Shutterstock.com

Sex si plánujte. Prodloužíte si tak předehru – už jen těšení na společné chvíle vyvolává vzrušeníFoto: vgstudio, Shutterstock.com

Jak rozproudit sexuální vzrušení

Polibek na rty, pak jsou hned na řadě prsa a rozkrok. Tak přesně tohle je špatně! V průběhu předehry je žádoucí, aby se milenec alespoň pár minut vyhýbal přímému kontaktu s pohlavními orgány a věnoval se celému tělu. Zejména již zmiňované hlazení a líbání je velmi důležité, vzbuzuje v ženě touhu a ubezpečuje ji, že se vám líbí a je pro vás žádoucí. Což je další podstatná záležitost, dobrá milenka si musí věřit a vnímat zájem muže o celé své tělo.

Kdy líbat ženský klín

V každém případě si nechte polibky na klín až jako poslední, protože první polibek na vulvu je prahem mezi předehrou a hlavním jednáním. A teď pozor, scénář pohlavního styku a požadavky na mazlení se pochopitelně mohou lišit. Již vzrušená žena, která má na sex silnou chuť, pravděpodobně nebude předehru nijak prodlužovat. Tady už roli hraje všímavost, říkají experti.

Důležité je rozpoznat nebo spíše vycítit, co ženu vzrušuje, co jí přináší potěšení. Nebo naopak, co nemá ráda a co jí vadí. Každá žena je jiná a potřebuje jiné dráždění, upozorňuje Ian Kerner. Proto se neváhejte ozvat, pokud vám něco nesedí, stydět se opravdu není za co. Zralý partner nebo partnerka každou zkušenost, která jeho (ji) posune dál, jen vřele uvítá.

Reklama

Související témata:

Načítám