Hlavní obsah

Adele a její návrat: Co jí pomohlo překonat úzkosti?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Adele se v poslední době stáhla jak z hudebního, tak z veřejného života. Teď se ale vrací, a to ve vší parádě. Má nové album, novou image, a i když si léta střežila soukromí, nyní má srdce na dlani. Co prozradila o svém těžkém období?

Článek

„Co bys vzkázala svému devatenáctiletému já?“ ptá se moderátor ve videu pro Vogue. „Tvůj milostný život bude mnohem horší,“ odvětila Adele (33). Prožila bolestný rozchod, musela se vypořádat se svými úzkostmi. Na delší dobu se původem britská zpěvačka stáhla z veřejného života, nyní je ale zpět. Silnější, sebevědomější a s novým albem.

Nová deska, nový rekord

Šest let uplynulo a Adele (zase) trhá rekordy, její nová deska se stala na všech platformách nepopulárnější a předběhla dokonce rekordmanku Billie Eilish (19) s albem Happier Than Ever (2021). Nové album je opět pojmenované číslovkou, 30, a texty odráží to, co Adele za poslední roky zažila. Nevýraznějším motivem je její rozvod.

V pořadí jde o její čtvrtou desku a zatím sklízí ovace. Adele uspořádala i velkolepý koncert, kde ji poprvé viděl vystupovat její syn. Koncert přenášela i televize, a i když se Adele připravila, jak je jejím zvykem, perfektně, tréma udělala svoje, Adele se zasekla a písničku Easy On Me musela zpěvačka začít znova.

Foto: Profimedia.cz

Takhle to slušelo Adele na jejím prvním koncertě po dlouhé odmlce. Můžeme také chvíli kromě jejího božského hlasu obdivovat její nádhernou blond hřívu?Foto: Profimedia.cz

Nevydařené manželství

Dlouho se snažila udržet manželství se Simonem Koneckim (47), kterého si vzala v roce 2018 po šesti letech randění. Své soukromí si velmi střežili. Teď Adele prozradila, že pochází z neúplné rodiny a že proto také chtěla pro svého synka Angela (9) opak. Uvědomila si ale, že ve vztahu pouze přežívá. S exmanželem mají nyní stále dobrý vztah, vděčí mu dle svých slov za to, že si udržela zdravý rozum přes všechnu tu slávu, kterou zažívala od mládí. Stále mu bezmezně důvěřuje. Rozchod oznámili v roce 2019.

Být slavná a žít v Los Angeles, to není ideální pro randění, přiznala zpěvačka. Nicméně jí nějaké to rande vyšlo a nyní je ve vztahu se sportovním agentem Richem Paulem (39).

Foto: Profimedia.cz

Adele a Rich Paul, její nynější přítel. Společně si vyrazili v listopadu na basketballový zápasFoto: Profimedia.cz

Soukromí nade vše. Nebo?

Ačkoli hudební kritici nešetří na nové album chválou, některým lidem je Adelina nová vizáž i obsah alba trnem v oku. Někteří považují za pokrytecké, že vždy požadovala absolutní soukromí pro sebe i svou rodinu, zároveň se teď nezdráhá ve jménu popularity v rozhovorech nebo textech písní sdělovat osobní věci a nešetřit při tom detaily.

Nedávno byla hostem Oprah Show a mnoho dalších talk show, do jedné z nových písní zakomponovala rozhovor mezi ní a jejím tehdy sedmiletým synkem, který ji utěšuje. Nepřipomíná vám to něco? Ano, Adele je srovnávána s přístupem prince Harryho a Meghan, kteří odešli z královské rodiny, protože už nechtěli snášet tlak veřejnosti, ale zároveň šli v Americe s kůží na trh.

Foto: Profimedia.cz

Adele byla hostem u legendární moderátorky Oprah Winfrey (67)Foto: Profimedia.cz

Terapie posilovnou

Několik měsíců po rozvodu se Adele vzdala alkoholu. Svůj žal v něm začala utápět nezdravě často. Její táta byl navíc alkoholik, a proto se rozhodla abstinovat. Místo toho začala vyhledávat něco, co ji bude držet nohama na zemi. Tím se stalo cvičení, to jí pomohlo zbavit se vážných úzkostí, které ji trápily kvůli rozpadu manželství.

Posilovna pomáhala hlavně její duši. A jen tak mimochodem, během dvou let shodila i 45 kilo. Nestály za tím žádné drastické diety, jak se psalo. Paradoxně Adele říká, že musí jíst víc kvůli velkému výdeji. Během lockdownu cvičila klidně i třikrát denně – ráno posilování se zátěží, odpoledne box nebo procházka a večer nějaké kardio.

Foto: Profimedia.cz

Adele se během dvou let proměnila k nepoznání. Hubnutí ale nebylo jejím cílem, tím byla mentální pohoda a zdraví. Štíhlejší postava je tedy jenom bonus!Foto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata:

Načítám