Hlavní obsah

Andie MacDowell hrdě nosí šediny a stárnutí pro ni není tabu

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herečka Andie MacDowell byla nejpopulárnější v devadesátých letech. Nedávno ale zažila comeback díky novému seriálu i novým vlasům. Co se od této kudrnaté herečky můžete naučit?

Článek

Andie MacDowell začínala v šoubyznysu jako modelka, ale zanedlouho přišla první role ve filmu Tarzan (1984). Dalším filmovým úspěchem byly například filmy Zelená karta (1990), Pistolnice (1994) nebo Čtyři svatby a jeden pohřeb (1994). Nyní je herečka opět ve středu pozornosti, a to díky seriálu a také své velkolepé vlasové proměně a přístupu ke stárnutí.

Dvě svatby, tři děti

Drama Služka (Maid, 2021) vypráví příběh Alex, kterou hraje hereččina dcera Margaret Qualley. Kvůli těžké životní situaci vezme práci uklízečky. Příběh je natočen podle knižní předlohy Stephanie Land a zaměřuje se na krutou realitu žen samoživitelek. Andie MacDowell hraje Alexinu matku.

Kromě Margaret má herečka ještě dvě děti, dceru Rainey, rovněž herečku, a nejstaršího syna Justina. Jejich otcem je Paul Qualley, bývalý model a muzikant, za kterého byla herečka provdaná v letech 1986–1999. Potom se vdala ještě jednou v roce 2001 za obchodníka Rhetta Hartzoga. Rozvedli se o tři roky později.

Foto: Profimedia.cz

Matka a dcera na obrazovce i v reálu: Snímek ze seriálu Služka (2021)Foto: Profimedia.cz

Debut šedých vlasů

Pozornost světa si získala také na festivalu v Cannes v roce 2021, kde se na červeném koberci předvedla s šedinami na své nezaměnitelné hřívě (podobnou nosila i naše herečka a politička Taťana Fischerová). S myšlenkou nechat vyniknout přirozené šediny si prý herečka pohrávala delší dobu, ale notnou dávkou k tomu přispěl lockdown. Debut nové image pro ni znamenal přijmout svou pravou krásu, jak řekla pro magazín InStyle. Její dcery ji v proměně podpořily a nazvaly ji „drsňačkou“.

Foto: Profimedia.cz

Herečka na filmovém festivalu v Cannes v roce 2021Foto: Profimedia.cz

Věk je jen číslo

Andie MacDowell svým přístupem potvrzuje, že stárnutí žen v Hollywoodu nemusí být tabu. Ostatně stejně jako Sarah Jessica Parker při natáčení pokračování seriálu Sex ve městě s názvem And Just Like That… Ta se také šedin nebojí.

MacDowell věří, že ji nová image může pomoct s pracovními nabídkami a konečně se zbaví tlaku, aby vypadala stále mladá. Svůj věk přijímá a cítí se v něm dobře.

Foto: Profimedia.cz

Hereččina nová image si vysloužila jen chválu Foto: Profimedia.cz

Kondicionér i na noc

Aby šedá zůstala šedá, udržuje ji herečka pomocí fialových šamponů, které potlačí nažloutlé tóny, ke kterým mají stříbrné vlasy sklony. A jak se stará o svoje pověstné lokny? Kudrnaté vlasy mají tendenci být sušší, proto herečka nešetří kondicionérem. Občas v něm i spí a nechá ho dělat kouzla přes noc. Díky tomu má pak kudrliny krásně hebké.

Foto: Profimedia.cz

Šedé a kudrnaté vlasy vyžadují trochu víc péče, než by se na první pohled mohlo zdát. Mají totiž sklony ke krepatění a žloutnutíFoto: Profimedia.cz

Červená rtěnka 

Dříve hnědovlasá herečka vypadá ohromně. Denně cvičí a dbá na svou stravu. Zdravý životní styl je jejím hobby, stejně jako péče o pleť a líčení. V mládí se přestěhovala do Paříže, kde pochytila jeden z triků na líčení rtů. Namalované rty překryjete tenkým papírovým kapesníčkem, přepudrujete a tím barvu zafixujete. V líčení má ráda jednoduchost a důraz na ženskost, proto má nejradši rudé rty a k tomu oči jen lehce zvýrazněné řasenkou.

Foto: Profimedia.cz

Červená rtěnka je její nejoblíbenější. Takhle to herečce slušelo v roce 2018, když si ještě barvila vlasy Foto: Profimedia.cz

Okouzlující šedesátka

„Proč mohou muži zrát jako víno, kdežto u žen je vyšší věk zakázaný?“ ptala se herečka v jednou rozhovoru. Pokud byste se měly od ní inspirovat jednou věcí, je to (kromě tipu na červenou rtěnku) určitě její přístup ke stárnutí. „Nemůžete být mladou navždycky. Ale pořád můžete být považována za krásnou, šik a okouzlující.“

Foto: Profimedia.cz

Andie MacDowell byla a vždy bude okouzlující, nehledě na věk. Na fotce je herečka na společenské akci v říjnu 2021Foto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata:

Načítám