Hlavní obsah

Brazilské řezy s malinovým džemem

Hodnocení:
(26)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
35 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
střední

Další víkend je před námi a možná i vy přemýšlíte, co upečete na nedělní odpoledne. Třeba se vám bude hodit dnešní recept od věhlasné kuchařky začátku 20. století Anuše Kejřové na brazilské řezy. A když je nachystáte už v sobotu odpoledne, budou k nedělní kávě nepřekonatelné!

Ingredience pro:
1 plech
  • 300 g másla
  • 300 g hladké mouky
  • 150 g cukru krupice
  • 150 g neloupaných mandlí
  • 2 žloutky
  • 200 g malinové marmelády
Na polevu
  • 3 žloutky
  • 6 lžic cukru moučka
  • 1 lžíce rumu
  • 1 lžíce vody
Článek

Postup

Krok 1: Do mísy nasypte hladkou mouku a nastrouhejte do ní nahrubo máslo. Přidejte žloutky, cukr a jemně umleté neloupané mandle a vše spojte v těsto.

Foto: Greta Blumajerová

Krok 2: Na pracovní plochu rozprostřete pečicí papír a vyválejte obdélníkový plát, který se vám akorát vejde na plech. Já jsem pekla na klasickém plechu do horkovzdušné trouby, stejná dávka ale vyjde dobře i do trochu většího plechu do starší trouby, jen bude těsto o něco tenčí, což není na škodu – rychleji se s marmeládou potom proleží. Těsto se peče při 180 stupních Celsia asi 15 minut dozlatova.

Krok 3: Upečené těsto překrojte napůl, jednu polovinu pomažte silnou vrstvou marmelády a přiklopte druhou částí těsta. Pozor ale, těsto je křehké, takže s ním zacházejte co nejopatrněji, aby se někde nezlomilo.

Krok 4: V míse umíchejte se tří žloutků, moučkového cukru a rumu hladkou polevu a připravené řezy jí polijte. Plech s řezy vložte zpět do už zchladlé trouby a nechte polevu asi 5 minut zaschnout.

Foto: Greta Blumajerová

Krok 5: Hotové řezy ideálně zabalte do potravinové fólie a nechte do druhého dne odležet (jak na to se dozvíte také v článku Babiččiny recepty: Medové čtverečky). Pak už řezy stačí nakrájet na malé kousky a můžete si zamlsat!

Řezy s malinovým džemem jsou skvostné, vyzkoušejte je!

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek