Článek
Postup
Krok 1: Ze surovin na korpus vypracujte pevné těsto, které nechte 2 hodiny v chladu odležet.
Těsto nemusíte nechat uležet, ale pak půjde těsto hůř vyválet a bude potřeba ho do formy spíše natlačit
Krok 2: Rozválejte ho dokulata a vyložte s ním formu s kolečkem pečicího papíru na dně.
Na válení je lepší silikonový váleček, na který se těsto nelepí
Krok 3: Tvaroh utřete s oběma cukry, žloutky, pudinkovým práškem a citronovou šťávou. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně vmíchejte k tvarohu.
Citronové šťávy můžete podle chuti přidat více i méně
Krok 4: Směs rozetřete na těsto, poklaďte půlkami jahod a přidejte ještě drobenku. Tu vytvoříte z másla, mouky a cukru, které postupně rozdrobíte mezi prsty.
Na koláči si mlsné jazýčky pochutnají
Krok 5: Pečte asi 45 minut při 170 stupních.
Po takovém dortu se rychle zapráší. Zkuste do sladkého propašovat i zeleninu třeba v tomto bramborovém čokoládovém dortu nebo vyzkoušejte mrkvový cheesecake.