Hlavní obsah

Bábovka s bílou čokoládou a lesním ovocem

Hodnocení:
(38)
Foto: Erika Pilátová
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
45 minut
Náročnost
nízká

Sezóna lesního ovoce je v plném proudu, a tak se hodí nějaký rychlý recept, kde ho zužitkujete. Co takhle zkusit jemnou šlehačkovou bábovku s polevou z bílé čokolády a k tomu plněnou i zdobenou lesním ovocem? Z běžného kousku se tak stane luxusní moučník.

Ingredience pro:
1 bábovku
Na těsto
  • 300 g hladké mouky
  • 3 vejce
  • 180 g cukru
  • 250 ml 30% smetany ke šlehání
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 1 lžička citronové kůry
  • 50 g bílé čokolády
  • 1 hrnek čerstvého lesního ovoce
  • máslo na vymazání
  • hrubá mouka na vysypání
Na dohotovení
  • 1 hrnek čerstvého lesního ovoce
  • 1 bílá čokoládová poleva
Článek

Postup

Krok 1: Do mísy vyklepněte vejce. Přidejte cukr a ušlehejte světlou a nadýchanou pěnu. Pak vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, citronovou kůru a smetanu.

Krok 2: Čokoládu nasekejte nahrubo, ovoce opláchněte a nechte okapat. Pak obojí vmíchejte do těsta. Pár kousků ovoce si nechte na dozdobení.

Krok 3: Takto připravené těsto nalejte do máslem vymazané a moukou vysypané formy. (Tip: Jak vybrat správnou formu na bábovku) Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 45 minut.

Krok 4: Po upečení bábovku opatrně vyklopte a nechte vychladnout. Nakonec ji ozdobte čokoládovou polevou a zbylým ovocem. 

Bábovka je prostě klasika. Ať hrníčková, třená nebo s ovocem, její příprava je většinou jednoduchá a rychlá. Vyberte si mezi našimi 25 recepty na nejlepší bábovky!

ynezorPumanzeSaNyknalC
27. 8. 2021

Reklama

Sdílejte článek