Článek
Postup
01.
Do mísy vyklepněte vejce. Přidejte cukr a ušlehejte světlou a nadýchanou pěnu. Pak vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, citronovou kůru a smetanu.
02.
Čokoládu nasekejte nahrubo, ovoce opláchněte a nechte okapat. Pak obojí vmíchejte do těsta. Pár kousků ovoce si nechte na dozdobení.
03.
Takto připravené těsto nalejte do máslem vymazané a moukou vysypané formy. (Tip: Jak vybrat správnou formu na bábovku) Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 45 minut.
04.
Po upečení bábovku opatrně vyklopte a nechte vychladnout. Nakonec ji ozdobte čokoládovou polevou a zbylým ovocem.
Bábovka je prostě klasika. Ať hrníčková, třená nebo s ovocem, její příprava je většinou jednoduchá a rychlá. Vyberte si mezi našimi 25 recepty na nejlepší bábovky!