Hlavní obsah
3,4
(39)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Sezóna lesního ovoce je v plném proudu, a tak se hodí nějaký rychlý recept, kde ho zužitkujete. Co takhle zkusit jemnou šlehačkovou bábovku s polevou z bílé čokolády a k tomu plněnou i zdobenou lesním ovocem? Z běžného kousku se tak stane luxusní moučník.

30 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 bábovku
Těsto
  • 300 g hladké mouky
  • 3 ks vejce
  • 180 g cukru
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 lžička citronové kůry
  • 50 g bílé čokolády
  • 1 hrnek čerstvého lesního ovoce
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce hrubé mouky
Na dohotovení
  • 1 hrnek čerstvého lesního ovoce
  • 1 balení bílé čokoládové polevy
Článek

Postup

01.

Do mísy vyklepněte vejce. Přidejte cukr a ušlehejte světlou a nadýchanou pěnu. Pak vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, citronovou kůru a smetanu.

02.

Čokoládu nasekejte nahrubo, ovoce opláchněte a nechte okapat. Pak obojí vmíchejte do těsta. Pár kousků ovoce si nechte na dozdobení.

03.

Takto připravené těsto nalejte do máslem vymazané a moukou vysypané formy. (Tip: Jak vybrat správnou formu na bábovku) Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 45 minut.

04.

Po upečení bábovku opatrně vyklopte a nechte vychladnout. Nakonec ji ozdobte čokoládovou polevou a zbylým ovocem. 

Bábovka je prostě klasika. Ať hrníčková, třená nebo s ovocem, její příprava je většinou jednoduchá a rychlá. Vyberte si mezi našimi 25 recepty na nejlepší bábovky!

Reklama

Související témata:

Načítám