Hlavní obsah

Bábovka s rybízem a bílou čokoládou

Hodnocení:
(123)
Foto: Autorka
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
45 minut
Náročnost
nízká

Bábovka se šťavnatým rybízem vylepšená kousky bílé čokolády... Sladké a kyselé se tak skvěle doplňují, a když přidáte ještě polevu, bude dílo dokonalé: moučník má výtečnou chuť a krásně vypadá.

Ingredience pro:
1 bábovka
Na těsto
  • 300 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • 80 ml oleje
  • 200 ml kefírového mléka
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 70 g bílé čokolády
  • 250 g červeného rybízu
  • 150 g moučkového cukru
  • máslo na vymazání
  • hrubá mouka na vysypání
Na dohotovení
  • 1 bílá čokoládová poleva
  • červený rybíz
Článek

Postup

Krok 1: Do mísy vyklepněte vejce, přidejte cukr a ušlehejte do nadýchané světlé pěny. Pak postupně zašlehejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, olej a kefírové mléko.

Krok 2: Ušlehejte hladké těsto. Čokoládu nasekejte nahrubo. Přidejte ji do těsta a nakonec opatrně vmíchejte obraný rybíz – klidně můžete nakombinovat víc druhů. 

Krok 3: Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypejte moukou. Nalijte do ní těsto a uhlaďte. Formu vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 45 až 50 minut. 

Krok 4: Hotovou bábovku vyklopte a nechte vychladnout na mřížce. Koupenou bílou čokoládovou polevu rozehřejte podle návodu a nalijte na moučník. Nakonec dozdobte rybízem. Ti zručnější a trpělivější mohou polevu samozřejmě připravit doma.

ynezorPumanzeSaNyknalC
13. 7. 2020

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.