Hlavní obsah
3,0
(147)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Bábovka se šťavnatým rybízem vylepšená kousky bílé čokolády... Sladké a kyselé se tak skvěle doplňují, a když přidáte ještě polevu, bude dílo dokonalé: moučník má výtečnou chuť a krásně vypadá.

20 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 bábovku
Těsto
  • 300 g hladké mouky
  • 4 ks vejce
  • 80 ml oleje
  • 200 ml kefíru
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 70 g bílé čokolády
  • 250 g červeného rybízu
  • 150 g cukru moučka
  • 1 dávka másla
  • 3 lžíce hrubé mouky
Na dohotovení
  • 1 balení bílé čokoládové polevy
  • 1 hrst červeného rybízu
Článek

Postup

01.

Do mísy vyklepněte vejce, přidejte cukr a ušlehejte do nadýchané světlé pěny. Pak postupně zašlehejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, olej a kefírové mléko.

02.

Ušlehejte hladké těsto. Čokoládu nasekejte nahrubo. Přidejte ji do těsta a nakonec opatrně vmíchejte obraný rybíz – klidně můžete nakombinovat víc druhů. 

03.

Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypejte moukou. Nalijte do ní těsto a uhlaďte. Formu vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 45 až 50 minut. 

04.

Hotovou bábovku vyklopte a nechte vychladnout na mřížce. Koupenou bílou čokoládovou polevu rozehřejte podle návodu a nalijte na moučník. Nakonec dozdobte rybízem. Ti zručnější a trpělivější mohou polevu samozřejmě připravit doma.

Související témata:

Načítám