Hlavní obsah

Bedly na kmíně aneb Lahodnější pomazánku na topinky neznáme

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bedly jsou velmi oblíbené a letos jich je obrovská úroda. Také jste při vstupu do lesa zajásali nad „bedlovištěm“ plným těchto krásných hub s velkými klobouky? Pak se nenechte ochudit o tuhle skvělou pomazánku na topinky.

Článek

A jestli zrovna u vás bedly moc nerostou, nezoufejte. Stejně dobrou pomazánku si připravíte i z muchomůrek růžovek, kterým se leckde říká jednoduše masáky. Obě houby jsou výtečné na řízky, ale tuhle pochoutku byste měli rozhodně vyzkoušet také!

Bedly na kmíně

Na 2–3 porce potřebujete: asi 150 g houbových klobouků, 150 g sádla, drcený kmín, sůl, pepř, toastový chléb na topinky, plocholistou petržel na posypání

Postup: Houby očistěte a nohy uřízněte – na recept jsou potřeba jen klobouky. Ty nakrájejte na menší kousky. V pánvi rozehřejte sádlo a přidejte houby. Okmínujte, osolte a opepřete. Opékejte dohněda, houby se trochu rozpadnou. Plátky chleba nasucho opečte na pánvi nebo v topinkovači. Pomazánku – je jedno, jestli teplou, nebo studenou – namažte na topinky a posypte nasekanou petrželí.

Co z bedel připravujete vy?

Reklama

Související témata:

Načítám