Článek
A jestli zrovna u vás bedly moc nerostou, nezoufejte. Stejně dobrou pomazánku si připravíte i z muchomůrek růžovek, kterým se leckde říká jednoduše masáky. Obě houby jsou výtečné na řízky, ale tuhle pochoutku byste měli rozhodně vyzkoušet také!
Bedly na kmíně
Na 2–3 porce potřebujete: asi 150 g houbových klobouků, 150 g sádla, drcený kmín, sůl, pepř, toastový chléb na topinky, plocholistou petržel na posypání
Postup: Houby očistěte a nohy uřízněte – na recept jsou potřeba jen klobouky. Ty nakrájejte na menší kousky. V pánvi rozehřejte sádlo a přidejte houby. Okmínujte, osolte a opepřete. Opékejte dohněda, houby se trochu rozpadnou. Plátky chleba nasucho opečte na pánvi nebo v topinkovači. Pomazánku – je jedno, jestli teplou, nebo studenou – namažte na topinky a posypte nasekanou petrželí.
Co z bedel připravujete vy?