Hlavní obsah

Bezlepková roláda s mascarpone a jahodami

Hodnocení:
(152)
Foto: Televize Seznam
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Herečku Báru Jánovou dost možná znáte z televizních obrazovek i vy, seriály jsou její druhý domov. Jak v tom všem pracovním shonu ještě zvládá vařit? Rozhodně žádná obyčejná jídla! V pořadu Ve dvou se to lépe vaří svěřila Pavlu Berkymu recept na báječnou roládu. Zkusíte ji také?

Ingredience pro:
1 roládu
Roláda
  • 5 ks vejce
  • 70 g cukru krupice
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 špetka soli
Krém
  • 500 g mascarpone
  • 500 ml 30% smetany ke šlehání
  • 150 g moučkového cukru
  • 150 g čerstvých jahod
Článek

Postup

Krok 1: Troubu si předehřejte na 175°C. Mezitím si oddělte žloutky od bílků, přidejte 30 gramů cukru a vyšlehejte tuhý sníh

Krok 2: Žloutky se zbylým cukrem vyšlehejte do pěny a na konci za stálého šlehání přilejte olej. 

Krok 3: V misce promíchejte kakao se škrobem a vše zapracujte do vaječné pěny. Na konec do směsi ručně zlehka zapracujte i sníh.

Krok 4: Plech vystelte pečicím papírem, který pomažte máslem. Na něj pak vylijte těsto a rovnoměrně ho rozetřete do všech stran. Roládu pečte přibližně 20 minut. 

Krok 5: Po upečení těsto z trouby vyndejte a spolu s pečicím papírem přeneste na pracovní plochu. Navrch položte nový pečicí papír a ještě horké těsto zarolujte do rolády. Nechte vychladnout.

Krok 6: Mezitím si připravte krém. Do mísy od kuchyňského robota dejte mascarpone, smetanu a cukr a vyšlehejte do tuha.

Krok 7: Vychladlé těsto rozrolujte a rovnoměrně na něj naneste celý krém. Do přibližně třetiny těsta vyskládejte celé očištěné jahody a znovu zarolujte do rolády. Roládu nechte vychladnout v lednici minimálně 2 hodiny.

Na recept se můžete podívat v pořadu Ve dvou se to lépe vaří, který se vysílá každou neděli v 16:45 na Televizi Seznam. 

Dezerty s jahodami jsou prostě klasika, která nikdy nezklame! Stejně jako třeba lehký dort s ovocem, tvarohem a želé. Anebo dáváte přednost hutnějšímu sladkému, jako jsou třeba brownies

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek