Hlavní obsah

Čokoládové brownies s ořechy

Hodnocení:
(69)
Foto: Autorka
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Dřív než se do toho pustí moli, projděte dětem pokojíčky a posbírejte zbytky od Mikuláše a z Vánoc… Podezřelé a rozteklé hmoty vyhoďte, kvalitnější recyklujte. Z kousků dobré čokolády a hrsti ořechů upečete za chvíli tenhle hutný a návykový americký dezert.

Ingredience pro:
1 pekáček 20 × 20 cm
Budete potřebovat
  • 250 g čokolády 70%
  • 150 g másla
  • 140 g hnědého cukru
  • 3 vejce
  • 2 lžíce hořkého kakaa
  • 80 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 150 g ořechů
  • 1 lžíce moučkového cukru
Článek

Postup

Krok 1: Vyložte formu papírem na pečení. Do hrnce nalámejte čokoládu, přidejte pokrájené máslo a společně za občasného míchání rozpusťte ve vodní lázni.

Krok 2: Rozehřejte troubu na 180 stupňů. V míse prošlehejte vejce s cukrem. Přidejte kakaový prášek a zapracujte ho do vaječné hmoty.

Krok 3: Až čokoláda zchladne, vlijte do ní vaječnou směs a dobře promíchejte. Na povrch prosejte mouku s práškem do pečiva a také dobře zapracujte. Na závěr přidejte ořechy a hmotu přemístěte do připraveného pekáčku.

Krok 4: Pečte v předehřáté troubě 30–35 minut, až hmota zpevní a špejle zapíchnutá do středu vyjde suchá. Nechte zchladnout a na závěr poprašte jemnou vrstvou moučkového cukru.

Tip: Brownies je velmi hutný a sytý moučník, krájejte ho na menší čtverečky. Do těsta můžete přidat také zbytky sušeného ovoce, na řezu vypadají krásně i nesolené pistácie.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama