Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Kolik je rodin, tolik je receptů na francouzské brambory. Tenhle rychlý bramborový pokrm vykouzlíte snadno, s minimem surovin a nebudete potřebovat ani jedno vejce.

25 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 8 ks brambor
  • 2 ks cibule
  • 1 lžíce másla
  • 200 g goudy
  • 400 g uzené rolky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1/2 lžičky kmínu
Článek

Postup

Krok 1: Troubu zapněte na 180 stupňů. Brambory oloupejte a pokrájejte na tenké plátky. Cibule nakrájejte na plátky a uzenou rolku na drobné kostičky.

01.

Zapékací misku vymažte máslem a na dno nasypte část brambor. Osolte je, opepřete a okmínujte. Poklaďte plátky z jedné cibule a polovinou nakrájené rolky. Vrstvy opakujte tak, aby navrchu byly brambory, a dejte péct.

Krok 3: Když jsou brambory téměř měkké, pokryjte pokrm plátky sýra a dejte ještě asi na 10 až 15 minut dopéct.

Tip: Podávejte posypané natí jarní cibulky či nasekanými bylinkami.

A jaký je váš rodinný recept na francouzské brambory? Možná vás osloví i bezmasé gratinované brambůrky s křupavou krustou.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie3 422,91 kJ
Bílkoviny46,2 g
Tuky36,72 g
Sacharidy72,43 g
Sůl7,18 g
SAFA20,09 g
Vláknina8,2 g
Cukry8,04 g
Související témata:

Načítám