Hlavní obsah

Bezvaječné francouzské brambory

Hodnocení:
(57)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
45 minut
Náročnost
nízká

Kolik je rodin, tolik je receptů na francouzské brambory. Tenhle rychlý bramborový pokrm vykouzlíte snadno, s minimem surovin a nebudete potřebovat ani jedno vejce.

Ingredience pro:
3 porce
  • 8 brambor
  • 2 cibule
  • máslo na vymazání
  • 200 g goudy
  • 400 g uzené rolky
  • sůl
  • pepř
  • kmín
Článek

Postup

Krok 1: Troubu zapněte na 180 stupňů. Brambory oloupejte a pokrájejte na tenké plátky. Cibule nakrájejte na plátky a uzenou rolku na drobné kostičky.

Krok 2: Zapékací misku vymažte máslem a na dno nasypte část brambor. Osolte je, opepřete a okmínujte. Poklaďte plátky z jedné cibule a polovinou nakrájené rolky. Vrstvy opakujte tak, aby navrchu byly brambory, a dejte péct.

Krok 3: Když jsou brambory téměř měkké, pokryjte pokrm plátky sýra a dejte ještě asi na 10 až 15 minut dopéct.

Tip: Podávejte posypané natí jarní cibulky či nasekanými bylinkami.

A jaký je váš rodinný recept na francouzské brambory? Možná vás osloví i bezmasé gratinované brambůrky s křupavou krustou.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek