Hlavní obsah

Bramborové karbanátky s uzeným sýrem a s pórkem

Hodnocení:
(232)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
nízká

Brambory jsou neodmyslitelnou surovinou české kuchyně. Připravit si je můžete na spoustu způsobů, od vařených přes šťouchané a pečené až po různé placky z vařených i syrových brambor. Zkuste tyhle jednoduché placky či karbanátky: jsou nepřekonatelné jako příloha i jako hlavní chod.

Ingredience pro:
2 porce
  • 4 vařené brambory ve slupce
  • 1/4 pórku
  • 50 g uzeného sýra
  • sůl a pepř
  • 1 vejce
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1/2 hrnku strouhanky
  • olej na smažení
Článek

Postup

Krok 1: Brambory uvařené ve slupce oloupejte (nebo klidně použijte zbytky vařených brambor) a nakrájejte na kostičky. Jak rychle a bez nože oloupat vařené brambory ve slupce?

Krok 2: Kousek pórku nakrájejte na jemná kolečka, sýr nastrouhejte nahrubo a přidejte k bramborám. Můžete použít také najemno nakrájenou slaninu nebo rozmačkaný hrášek. Vše promíchejte.

Krok 3: Osolte, opepřete, přidat můžete i špetku muškátového oříšku. Do mísy k bramborám rozklepněte vejce, přisypejte trochu mouky a ještě jednou promíchejte, až vznikne těsto držící pohromadě. 

Krok 4: V pánvi rozehřejte nízkou vrstvu oleje. Z těsta tvořte v dlaních placky, jemně je obalte ve strouhance a na oleji z obou stran osmažte dozlatova.

Tip: Placky/karbanátky podávejte samostatně s domácí tatarkou nebo jako přílohu třeba k rychlému kuřecímu gulášku.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek