Hlavní obsah

Brunet, nebo blonďák? Slavní a jejich vlasové proměny

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Změna barvy vlasů z tmavé na blonďatou radikálně promění celý vzhled. A to platí i naopak. V minulosti podstoupili tuto úpravu vizáže i někteří slavní herci nebo zpěváci. Jak jim to sluší víc? Kdo je více sexy tmavovlasý a kdo blond?

Článek

Brunet, nebo blonďák? Když přijde na lásku, tak je to většinou jedno. U konkrétních slavných mužů se ale dá hodnotit, co jim sluší víc. Fotky českých i zahraničních herců a zpěváků odhalují, jakými proměnami během let prošli.

Zac Efron (33)

Herec, který se proslavil jako hvězda série pro teenagery Muzikál ze střední (2006, 2007, 2008), měl většinu života tmavé vlasy. To se ovšem na nějakou dobu změnilo v roce 2019, kdy se z něj stal platinový blonďák. Nešlo ale tak úplně o jeho svobodné rozhodnutí, ale důsledek prohrané sázky. Herec ovšem prozradil, že podobnou barvu už na hlavě v minulosti měl, a to v období dospívání, kdy byl jeho idolem rapper Eminem (48). Nyní už je Zac Efron zpět u hnědé, s blonďatou by prý bylo dlouhodobě hodně práce.

Foto: Featureflash Photo Agency, Ovidiu Hrubaru, Shutterstock.com

Prohraná sázka vyústila v blonďatou hlavu. O co šlo, herec neprozradilFoto: Featureflash Photo Agency, Ovidiu Hrubaru, Shutterstock.com

Orlando Bloom (44)

Dlouhou blond hřívu měl známý herec už jako Legolas v trilogii Pán prstenů: Společenstvo prstenu (2001), Dvě věže (2002) a Návrat krále (2003). Ovšem tehdy šlo o paruku, kterou mu před natáčením nasazovaly kostymérky. Své vlastní tmavé vlasy si na blond obarvil v roce 2016 a následně se tak objevil v čínsko-britském akčním filmu S.M.A.R.T. Chase (2017). Potom se opět vrátil ke své přirozené barvě.

Foto: Tinseltown - Shutterstock.com, Profimedia.cz

Film, ve kterém byl Orlando Bloom za blonďáka, není v Česku moc známýFoto: Tinseltown - Shutterstock.com, Profimedia.cz

Jared Leto (49)

Americký zpěvák a herec, kterému táhne na padesátku, je králem proměn. Kvůli filmům přibírá a hubne a svůj vzhled se nezdráhá měnit ani jinak. Vlasy si někdy nechává narůst delší, jindy je stříhá. Kratší blonďaté měl například v roce 2015 v rámci přípravy na natáčení filmu Sebevražedný oddíl (2016), kde si zahrál Jokera. Musel se odbarvit, aby mu na vlasech lépe držela výrazná zelená. Nebyla to ovšem jeho první vlasová zkušenost, účesy a barvy střídal už v minulosti.

Foto: Ovidiu Hrubaru - Shutterstock.com, Profimedia.cz

Tmavé vlasy se špatně barví na zeleno, a tak se musel Jared Leto nejprve odbarvitFoto: Ovidiu Hrubaru - Shutterstock.com, Profimedia.cz

Milan Peroutka (30)

Razantně změnil v minulosti image i moderátor Snídaně s Novou a frontman kapely Perutě. V roce 2019 se nechal obarvit v rámci spolupráce s vlasovým studiem a značkou produktů určených k péči o blonďaté vlasy. V kadeřnictví tehdy strávil dlouhých sedm hodin a v mezifázích si podle svých slov připadal jako princ Pampeliška. Přibližně po půl roce se herec vrátil ke své původní hnědé barvě vlasů.

Foto: Profimedia.cz

Milan Peroutka si v salonu pořádně posedělFoto: Profimedia.cz

Jakub Štáfek (30)

Poněkud extravagantní účes nosil nějakou dobu herec známý ze seriálu Ulice (2005–dosud) jako Jakub Jordán. Bylo to v rámci natáčení seriálu Vyšehrad (2016–2017), ve kterém si zahrál fotbalistu Julia Lavického alias Laviho. Žluté číro si zopakoval při natáčení celovečerní komedie Vyšehrad, která na seriál naváže a která by měla mít letos premiéru. Herec se na ní podílel i režijně.

Foto: Profimedia.cz, Jaroslav Legner / CNC / Profimedia

Kvůli filmu nosil Jakub Štáfek účes, který byl mezi fotbalisty jednu dobu velmi trendyFoto: Profimedia.cz, Jaroslav Legner / CNC / Profimedia

Sámer Issa (35)

Bývalá hvězda Česko hledá SuperStar experimentuje v oblečení i účesech. Na hlavě už měl zpěvák opravdu všelicos. Od ježka, přes copánky až po číro, které má k přirozené barvě vlasů opravdu hodně daleko. Často si vlasy nechává po stranách vyholit a uprostřed hlavy je má delší. Jeho oblíbeným doplňkem je také pořádně velká čepice, takže mnohdy ani není jasné, co pod ní skrývá.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvák mění vzhled často a rádFoto: Profimedia.cz

Jonah Hill (37)

Také hvězda Vlka z Wall Street (2013) se zhlédla v rapperu Eminemovi. Herec prozradil, že ho v době dospívání obdivoval a chtěl být jako on. Proto si i odbarvil vlasy na platinově blond. V dospělosti měl potom většinou vlasy tmavé, v roce 2018 šokoval růžovým experimentem a v posledních letech upřednostňuje blond či dokonce platinu.

Foto: Denis Makarenko, s_bukley, Shutterstock.com

Herec zavzpomínal na to, jak vypadal v dospíváníFoto: Denis Makarenko, s_bukley, Shutterstock.com

Načítám