Hlavní obsah

Trendy předsíně: Jak efektivně zařídit malý i velký prostor? Vsaďte na zrcadla i praktické věšáky!

Foto: Pixel-Shot, Shutterstock.com

Foto: Pixel-Shot, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předsíň je vstupní bránou do vašeho domu či bytu, a proto by na vás i návštěvu měla dýchnout příjemnou atmosférou. Měla by být zařízená prakticky, ale zároveň by měla lahodit oku a působit útulně. Poradíme vám, jak na to.

Článek

Při zařizování bytu lidé často dbají na hlavní místnosti, ale občas zapomínají na méně důležité prostory či chodby, mezi něž patří i předsíň. Je však neméně podstatná, neboť prezentuje vaše bydlení v první linii hned při vstupu. Proto by měla být chytře zařízená, aby se v ní dal skvěle udržet pořádek a zároveň sloužila k odkládání svrchního oblečení, bot i klíčů. Její nepostradatelnou součástí jsou tedy multifunkční stěny, nejrůznější botníky, komody i věšáky. Jak na zařizování menší a větší předsíně?

Jak zařídit malou předsíň

Potřebujete-li šetřit místem v předsíni, ideálním řešením jsou úzké botníky do výšky, multifunkční skříně nebo skříně s posuvnými dveřmi, které při otvírání nezaberou žádné místo. Prostor oživí a opticky zvětší zajímavá zrcadla, která nemusí být jen jako solitér, ale můžete jich na stěnu chodby pověsit či nalepit víc. Nyní jsou v kurzu rámy nepravidelných tvarů. Zajímavým prvkem může být botník se zrcadlem v jednom. Aby předsíň působila útulně, je třeba dbát i na detaily. Vyzdobte ji originálními obrázky či fotografiemi z rodinného alba, jež můžete obměňovat podle nálady. Pomůže i barevná rohožka nebo rozličné praktické věšáky nejen na kabáty.

Foto: Archiv firem

Do malých předsíní se hodí multifunkční skříň, která má dvířka zepředu, i poličky z boku. Zakoupíte ji v Tchibo za 9990 Kč. Prostor opticky rozšíří i botník se zrcadlem z Asko za 4299 Kč.Foto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Předsíním budou slušet také barevné botníky. Růžový zakoupíte v Kare design od 4590 Kč, modrý prodává Tchibo za 2490 Kč.Foto: Archiv firem

Jak zařídit velkou předsíň

Větší vchodový prostor lze zařídit ve velkolepém stylu. Nemusíte šetřit nábytkem, ale nechte prostor také trochu dýchat a zbytečně se nesnažte na sílu využít každý jeho kout. Není totiž nad příjemný pocit, když vejdete do domu či bytu, kde je hned u vchodu naklizeno, a neocitnete se rovnou v chodbě s číhající kupou bot a napěchovaným věšákem s kabáty.

Foto: Aldo nábytek

Větší předsíně nechte dýchat. Umístěte do nich klidně i rostliny.Foto: Aldo nábytek

Foto: Asko nábytek

Do prostorných domů se hodí dřevěné sestavy.Foto: Asko nábytek

Prostornou předsíň si tedy hýčkejte. Slušet jí budou například zajímavé policové sestavy, ale můžete si dovolit také široké lavice, které vám umožní pohodlné obouvání. Doporučujeme třeba ratanové lavice s úložným prostorem nebo barevné lavice na dřevěných nožičkách, které se inspirují skandinávským stylem 50. let, a dodají tak vstupní hale nádech retro atmosféry.

Foto: Archiv firmy

Lavice do předsíní nabízí například IKEA. Ratanová s úložným prostorem stojí 3999 Kč a zelená v retro stylu 5490 Kč.Foto: Archiv firmy

Reklama

Načítám