Hlavní obsah

Býkům pomůže mazlení, Blížencům knížka a Rakům dlouhá koupel. Co dělat před spaním podle horoskopu?

Foto: Taras Grebinets, Shutterstock.com

Foto: Taras Grebinets, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vrháte se po náročném dni rovnou do postele a bez problémů usínáte? Nebo se dlouho převalujete a nemůžete zabrat? Máme pro vás tipy, jak večerní rituály uzpůsobit každému znamení zvěrokruhu na míru.

Článek

Chcete prožít příjemný večer a co nejlépe se připravit na spokojené usínání? Pro každé z dvanácti znamení zvěrokruhu tu jsou skvělé a praktické tipy na večerní rituály, které by jim měly zpříjemnit a usnadnit vklouznutí do peřin a odplutí do říše spánku. Zkrášlovací procedury, lehké cvičení nebo třeba meditační pětiminutovka: každému vyhovuje něco jiného. Co nejspíš sedne právě vám?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani se celý den ženou za novými výzvami, večer by se proto měli soustředit na dvě hlavní věci: uzavřít všechno, co přes den rozdělali a co potřebuje uzavřít. Tím totiž uvolní mysl a trochu zklidní naplno roztočená kolečka. Druhý úkol je pak lehce si zacvičit – ať už je to jóga, nějaké protažení, nebo třeba milostné hrátky... To vše jim pomůže vybít přebytečnou energii. Fyzická aktivita je pro ně úžasný relax, zvlášť když nejde o žádnou soutěživou disciplínu.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býky fyzická aktivita jako relaxační prostředek příliš nepřitahuje, naopak se vyžívají spíš v pohodlí a zkrášlování a trávení času s blízkými. Večerní rituál by si tak měli udělat z pomazlení s partnerem, dětmi nebo třeba pejskem – a ocení přitom pohodlné dečky a polštářky. Stejně tak jim prospěje trocha času na sebe, maska na obličej nebo na vlasy a také sklenka něčeho dobrého. Pokud se jim nedaří usnout, často pomůže uklidňující hudba, která je rychle přenese do říše snů.

Foto: Grusho Anna, Shutterstock.com

Pohodlné polštářky, uklidňující hudba a pomazlení... Právě to potřebují Býci před spanímFoto: Grusho Anna, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci si nejvíc odpočinou a odstřihnou mysl od povinností a starostí skrze kontakt s blízkými: staré dobré popovídání je něco, bez čeho nemohou být. Když si tedy navečer zvyknou zavolat rodině, kamarádkám a podobně, vlastně komukoli, s kým delší dobu nemluvili, rozhodně jim to pomůže odpoutat se od všedních problémů. Kromě toho by měli mít po ruce knihu a večer věnovat aspoň pár okamžiků čtení – stimuluje jejich mysl a připraví ji na spánek.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci mají velmi rádi chvíle, které mohou strávit jen sami se sebou. Jejich večerní rutina, která je dokonale připraví na okamžité usnutí, by tak měla obsahovat dlouhou koupel ve vaně plné pěny, případně sprchu s pořádně voňavým mýdlem. Pomůže jim to ze sebe smýt starosti uplynulého dne. Kromě toho by se ale měli také postarat o rodinu, jinak nebude mít jejich hlava klid. Třeba tím, že ještě večer připraví svačiny na další den a zajistí si tím klidné ráno.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi jsou hračičkové, kteří se rádi baví, a to platí i pro jejich večerní rutinu. Zírání na monitor sice není ideální, ale nejlépe si odpočinou u nějaké hry, kde protáhnou mozek, a uvolní je i sledování filmu. Zdravější variantu představuje partička deskové či karetní hry, ale na to už potřebují parťáka. Těsně před spaním by se měli naladit relaxací s kapkou luxusu: zapálit kvalitní vonnou svíčku, vklouznout do hedvábného pyžama a na obličej aplikovat luxusní masku.

Foto: Stock-Asso, Shutterstock.com

Zírání na obrazovku se těsně před spaním nedoporučuje, ale Lvům vyhovuje hraní či sledování filmuFoto: Stock-Asso, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny musejí především zorganizovat svou mysl tak, aby přestala plánovat a zůstala v klidu. Je tedy nejdřív nutné uzavřít všechny úkoly pro dnešek a připravit si seznamy na zítra. Aby mohly vydechnout, musejí si rozvrhnout, co je další den čeká, stejně tak jim k uklidnění pomůže připravit si (či alespoň promyslet) oblečení a třeba i jídlo na druhý den. Před spaním ještě mohou trochu poklidit ložnici, bude se jim lépe usínat. Zvlášť když si k tomu pustí nějaký zajímavý podcast.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy mají dost často syndrom FOMO, tedy strach, že jim něco uteče na sociálních sítích. Přitom jim do večerní rutiny daleko víc sedne rozhovor s živým člověkem, tedy smysluplné spojení s druhou lidskou bytostí. Protože dokážou být hodně roztěkané, pomůže jim ponořit se trochu hlouběji do sebe – třeba při psaní deníku: jde o sepsání pár řádků o uplynulém dni nebo vyplnění deníku vděčnosti. Jestli se před spaním pustí do čtení, měli by zvolit něco oddychového.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři se dost často nedokážou odpoutat od denních starostí a pak dlouho do noci leží a koukají do stropu. Je tedy potřeba se zbavit všech temných, obsesivních myšlenek, které se jim honí hlavou, a naučit se vyladit na přítomný okamžik. Proto je pro ně ideální meditace. Jedná se o hluboce duchovně založené znamení a v meditování brzy najdou zalíbení. Zvlášť když přijdou na to, že tak dostanou všechny protichůdné vášně pod kontrolu a bude se jim lépe usínat.

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Meditace (a je možné při ní třeba i ležet) dokáže uvolnit mysl a připravit na usínání. Ocení ji zvláště ŠtířiFoto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelcům prospěje podvečerní procházka – žádné velké sportovní výkony, jen protažení a pokochání usínající přírodou a tmavnoucí oblohou. Pohled na hvězdy toto znamení vždy velmi uklidní, stejně tak pobyt venku – jsou s přírodou velmi úzce spjatí. Kromě toho pro ně bude velmi příjemnou součástí večerního rituálu odpovědět na zprávy a e-maily od přátel, zvláště od takových, kteří jsou jim velice blízcí, ale moc často se nevídají osobně.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Pro Kozorohy je důležité se své večerní rutiny držet a nijak ji neměnit, protože změny je vždy vyvedou z míry a naruší jim spánkový režim. Rozhodně by tedy neměli posouvat večerku s tím, že se ještě dodívají na film, v noci si to pak budou vyčítat. Pokud nemohou usnout, měli by se soustředit na práci s dechem. Vypnout hlavu je pro ně občas těžké a počítání a procítění nádechů i výdechů jim pomůže dostat se do správného spánkového rozpoložení.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři na rutinu moc hrát neumějí a potřebují spontánnost a změny. I proto často spánek nepřichází – jejich tělo je pokaždé unavené jindy. Chtějí-li spánek navodit, měli by si připravit hrnek uklidňujícího čaje, stejně tak pomůže pustit klidnou hudbu a ztlumit světla. Nic z toho nevyžaduje jejich plnou pozornost, naopak to funguje nenápadně a v pozadí a přirozeně to připraví mysl na usínání, aniž by je přitom otravoval nějaký komplikovaný rituál.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby by si do večerní rutiny měly zařadit něco kreativního – ať už je to chvilka psaní, malování, tvorba scrapbooku nebo krášlení diáře. Popustí přitom uzdu kreativitě a převedou mysl do úplně jiného než pracovního módu. Kromě toho by se měly věnovat sobě – zkrášlovacím procedurám a maskám, lakování nehtů či třeba lehké masáži obličeje. Přes den na sebe často zapomínají, večer by to pro klidné spaní rozhodně mělo být jinak.

Reklama

Načítám