Hlavní obsah

7 filmů s pěkně žhavými scénami: Pokání nebo Dějiny násilí

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milostné a erotické scény jsou běžnou součástí filmů, i když hlavní aktéři se z nich prý moc neradují. Musíte předstírat, že vás kolega rozpaluje doběla a máte kolem sebe početný štáb... Ale scénáristé vědí, proč je píší. Které scény jsou dnes již téměř legendární?

Článek

Tak jako jsou láska a sex důležitou součástí našich životů, patří i do filmu. Jsou milostné scény, které jsou natočeny decentně, a pak scény, kdy zapomenete zavřít pusu a jen zíráte, možná i trochu rudnete. Ač po nich herci nikterak neprahnou, respektují, že jejich postavy musí občas odhodit šaty i stud. Mnozí se jich nakonec zhostí tak bravurně, že bývají v podezření, jestli si to vlastně neužívali.

Legendárních filmů, kde byl tento typ scén důležitou součástí, najdete mnoho. My jsme jich vybrali sedm.

Titanic (1997)

Nezapomenutelné milostné scény se rozhodně odehrávaly před tragickým potopením Titanicu mezi Jackem (Leonardo DiCaprio, 45) a Rose (Kate Winslet, 44). Největší erotické dusno panovalo, když se tajně milovali v zapařeném automobilu, dokonale romantická byla scéna, kdy se mladá dívka v náručí své osudové lásky učila létat na přídi lodi. Ale když talentovaný mladý malíř svou milou portrétuje a ona jej požádá, aby „ji nakreslil jako jednu z těch Francouzek“, tajil se divákům dech.

Foto: Profimedia.cz

„Víte, kdo je ta žena na obraze? Ano, ta žena jsem já.“ Taky vám pokaždé naskočí husí kůže?Foto: Profimedia.cz

Pretty woman (1990)

Začalo to jako placená láska na jednu noc a skončilo vztahem minimálně na celý život. Když si miliardář Edward (Richard Gere, 71) odvážel prostitutku Vivian (Julia Roberts, 52) do svého hotelu, neměl s ní velké plány. Nakonec se vzájemně zachránili a zazvonil zvonec. Které scény stály za to? Ta ve vaně! Ne ta, kdy ona falešně zpívá, ale když jej láskyplně myje. A pak i ta, kdy ho najde uprostřed noci u piana, on požádá hotelové zaměstnance, aby jim dopřáli soukromí, a klávesy vymění za její tělo.

Foto: Profimedia.cz

Vivian má přísné pravidlo, že zákazníky nelíbá. Edward byl ale brzy mnohem víc než jen platící klient...Foto: Profimedia.cz

Ples příšer (2001)

Že kvalitní a oceňovaný film nemůže dopřát divákovi pořádnou erotiku? To razantně vyvrátil oceňovaný snímek, ve kterém pro stud nebyl prostor a Halle Berry (54) s Billy Bob Thorntonem (65) se do toho řádně opřeli. Ona vdova po na smrt odsouzeném, on bachař, který se podílel na jeho popravě. Že to k sobě moc nepasuje? Diváci byli překvapení, jak jim to klapalo. A představitelka Leticie, Halle Berry, si odnesla zlatou sošku.

Foto: Profimedia.cz

Jedna z nejvíce smyslných scén zahrnuje i orální sex, který se moc pod peřinou neodehrávalFoto: Profimedia.cz

Pokání (2007)

Tragický příběh velké lásky měl silných momentů mnoho, jedním z nich byla milostná scéna v knihovně. Nádherná Cecilie (Keira Knightley, 35) v sytě zelených šatech zde vyzná lásku mladému zahradníkovi Robbiemu (James McAvoy, 41). Svědkem jejich vášnivého milování je ovšem mladší sestra Briony (Saoirse Ronan, 26), která má bujnou fantazii a trochu žárlí. Nakonec zmaří životy milenců tím, že mladého muže, který snil o lékařské fakultě, obviní (falešně) ze znásilnění sestřenice.

Foto: Profimedia.cz

Během jednoho večera si vyznají lásku, prožijí vášnivý sex v knihovně a jsou navždy rozděleni jednou neuváženou lžíFoto: Profimedia.cz

Dějiny násilí (2005)

Majitel malého bistra (Viggo Mortensen, 61) vede poklidný život s milující manželkou a dětmi, ale všechno se změní, když dost profesionálně zneškodní vrahy, kteří přepadnou jeho podnik. Kromě toho, že se ve filmu hodně střílí, legendární je i sex na schodech. Právnička Edie (Maria Bello, 53) sice svého muže brání na veřejnosti, ale podezření, že je bývalý nájemný vrah, se jí moc nelíbí. A od facek je to tu k vášnivému milování jen kousek. Herečka prý měla po natáčení této scény tolik modřin, že jí některé museli zamaskovat.

Foto: Profimedia.cz

Zjištění, že její muž má jinou minulost, než si myslela, manželku rozhodí. Oni ale ti zlobiví kluci bývají tak sexy...Foto: Profimedia.cz

Nebezpečné hry (1998)

Napínavý thriller začal obviněním středoškolského učitele (Matt Dillon, 56) ze znásilnění dvěma studentkami. Ve skutečnosti šlo o rafinovanou a promyšlenou operaci, kdy do poslední chvíle nebylo jasné, kdo tomu šéfuje a kdo v kom nachází zalíbení. Jednu chvíli to vypadalo na švédskou trojku, po chvíli se ale kluk jen koukal a holky si užívaly v bazénu spolu. A protože šlo o kočky – Neve Campbell (46) a Denise Richards (49), stálo to obzvlášť za to.

Foto: Profimedia.cz

Je šéfkou celé operace Suzie (Neve Campbell, vlevo), nebo Kelly (Denise Richards)? Nehrají spolu fér, ale jejich líbání je pěkně žhavéFoto: Profimedia.cz

Pan a paní Smithovi (2005)

Když se z manželství vytratí láska a vášeň, někdo se rovnou rozejde, jiný to začne řešit. Jane a John mají taky namále, a navíc se ukáže, že k sobě nebyli tak úplně upřímní. Oba jsou totiž nájemní vrazi a mají za úkol se vzájemně zlikvidovat. Proslulá scéna, při které zničí kuchyň a zakončí to vášnivým sexem, nemá chybu. A ač byl v té době Brad Pitt (56) ještě ženatý s Jennifer Aniston (51), je dost možné, že nemuseli s Angelinou Jolie (45) ani moc předstírat. Při natáčení se do sebe zakoukali.

Foto: Profimedia.cz

Promiň, že jsem ti málem ustřelila hlavu. Vynahradím ti toFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám