Hlavní obsah

Láska ke dvěma mužům? Tyhle ženy si to prožily

Foto: golubovystock, Shutterstock.com

Foto: golubovystock, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všichni toužíme po věrnosti, po životě stráveném vedle jednoho partnera, ale přesto se nevěra ve vztazích objevuje až nehezky často. Je to jen sex, nebo lze opravdu milovat dva lidi najednou?

Článek

O tom, že nevěra tu vždy byla, je a nejspíš i bude, asi není potřeba polemizovat. Zdá se ale, že za ní nestojí jen sex nebo problémy doma, ale často je to láska. Britská expertka na vztahy a sex Tracey Cox se odvolává na nejrůznější studie a průzkumy, v nichž se například celá čtvrtina Britů přiznala k tomu, že někdy v životě milovali víc než jednu osobu. Také dvě třetiny Američanů jsou pevně přesvědčeny o tom, že to lze, že skutečně můžete cítit tak silnou emoci k více lidem najednou.

Faktem je, že to potká dost lidí. Tak nějak poklidně si plujete životem po boku dlouholetého partnera a najednou BUM! Objeví se někdo, kdo vás pohltí, rozbuší vaše srdce a vy tomu volání neumíte odolat. Většinou pak stojíte před nepříjemnou volbou. Držet se toho lety ověřeného a odzkoušeného, nebo se vrhnout do náruče nového, neuvěřitelně vzrušujícího vztahu?

V takových chvílích těžko radit, každopádně takhle si lásku ke dvěma mužům prožily dvě ženy, které Tracey Cox vyzpovídala.

Chrissie (38): Navždy budu litovat!

Mladá žena žila se svým mužem 10 let. Milovala ho, byla s ním šťastná, ale přiznává, že jejich vztah už začal připomínat spíš velmi dobré a silné přátelství. Přesto o nevěře nikdy neuvažovala, neměla ji v plánu, nešla jí naproti. „Jenže pak jsem při jedné pracovní události potkala muže, který mě okamžitě uhranul. Ve srovnání s manželem byl sice mnohem obyčejnější, ale přesto tam byla okamžitá, a hlavně oboustranná přitažlivost,“ vzpomíná Chrissie.

A tak si spolu začali a tajně se scházeli. „Když jsem s ním nebyla, toužila jsem jen po něm. Zoufale a bolestně,“ líčí Chrissie, která začala řešit, pro kterého z obou mužů se rozhodnout. Srovnávat dlouholetý vztah s tím novým a divokým samozřejmě nelze, ale nakonec zvítězila zamilovanost. „Odešla jsem od manžela, ale ani ne po čtyřech měsících jsem toho těžce litovala,“ přiznává Chrissie.

Její nový přítel byl sice milý, ale Chrissie zjistila, že ani zdaleka není tak okouzlující a báječný jako její bývalý muž. Když se ale chtěla k manželovi vrátit, ten to odmítl. Chrissie ví, že udělala chybu, kterou si prý ani po pěti letech nepřestala vyčítat.

Otázka ale je, jestli to byla skutečná láska, nebo jen poblouznění, divoká zamilovanost a hormony. Každopádně nějaký čas cítila Chrissie silné pouto k oběma mužům, a kdyby to šlo, chtěla by je oba.

Foto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Když podlehnete velké vášni, můžete později litovat. Jenže litovat budete i toho, že jste jí nedali příležitostFoto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Lyndsay (46): Zamilovaná do manžela i jeho kamaráda

„Věřte mi, zažila jsem to. Opravdu lze silně, hluboce a intimně milovat dvě osoby najednou,“ začíná své vyprávění Lindsay. Ona, její muž a jeho nejlepší kamarád si byli vždy velmi blízcí. Svého muže Lyndsay milovala a ctila, jeho kamaráda si ale také oblíbila. Vždy ale jen jako rodinného přítele, alespoň si to myslela. Vše se změnilo před mnoha lety, kdy její muž odjel na měsíc kvůli práci pryč. Jeden večer si Lyndsay s rodinným kamarádem povídala a z něj po pár lahvích červeného vína vypadlo, že ji vždy miloval a stále miluje. „Tehdy mě šokoval a okamžitě jsem ho poslala pryč. Nic se nestalo, ale já začala o svém vztahu k němu také přemýšlet. A došlo mi, že i já k němu cítím víc než jen přátelství,“ přiznává Lyndsay. „Věděla jsem, že ho také miluju, ale odmítla jsem to přiznat. Dalších pár let se nic nestalo. Nikdy jsem nepřestala milovat manžela a nikdy jsem nepřestala doufat, že moje city k jeho nejlepšímu kamarádovi samy nějak zmizí.“

Jenže nezmizely. Poprvé se políbili pět let po jeho milostném vyznání. „Od té chvíle jsem byla silně zamilovaná do dvou mužů,“ tvrdí Lyndsay. Přijít nechtěla ani o jednoho, ale nakonec byla s milencem přistižena. „Byl to nejhorší den v životě nás všech. Od té chvíle s námi už nechtěl mít můj tehdejší muž nic společného. A i když jsme já a jeho ex kamarád stále spolu a milujeme se, oba si v sobě neseme zřejmě věčný pocit viny a zrady někoho, koho jsme měli moc rádi.“

Reklama

Související témata:

Načítám